Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Slachtoffer dodelijk ongeval met vrachtwagen op Haarlemmer Houttuinen is 16-jarige Amsterdammer

Het slachtoffer van het dodelijke ongeval met een vrachtwagen op de Haarlemmer Houttuinen is een 16-jarige jongen uit Amsterdam. Hij was de bestuurder van de scooter die in botsing kwam met de vrachtwagen.

De vrachtwagenchauffeur is als betrokkene gehoord door de politie, die nog onderzoek doet naar de precieze toedracht van het ongeluk.Beeld Joris van Gennip

Een tweede, meerderjarige opzittende raakte gewond, maar verkeert buiten levensgevaar, aldus een politiewoordvoerder.

Het ongeluk gebeurde dinsdag iets voor 13.30 uur op de Haarlemmer Houttuinen, een straat vlak achter de Haarlemmerstraat in Amsterdam-Centrum. Daar kwamen een scooter en een vrachtwagen vlak na de kruising met de Buiten Oranjestraat met elkaar in botsing. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De vrachtwagenchauffeur is als betrokkene gehoord door de politie. Dat is standaardprocedure bij een dodelijk ongeval. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht.

Download de app van Het Parool

Blijf 24/7 op de hoogte: download onze mobiele app voor Android of iOS en zet in het menu meldingen aan. Lees hier hoe je onze pushberichten aanzet

Heb je een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Luister naar onze wekelijkse podcast Amsterdam wereldstad

Video wordt geladen...