Het idee van roeping kan veranderen ‘en dat is oké’, ontdekte singer-songwriter Rogier Pelgrim

Interview
Singer-songwriter Rogier Pelgrim verruilde Ede voor Wageningen en het Engels voor de Nederlandse taal. Dat zijn nieuwe plaat Dit Is Niet Het Eind, zijn eerste in zeven jaar, er kwam sprak niet vanzelf.
Gerard ter Horst Gerard ter Horst
donderdag 25 april 2024 om 17:02
Rogier Pelgrim: 'Het gevoel van roeping is er ook gewoon als ik muziek speel: hé, dit kan ik, dit moet ik blijven doen.'
Rogier Pelgrim: 'Het gevoel van roeping is er ook gewoon als ik muziek speel: hé, dit kan ik, dit moet ik blijven doen.' beeld Niek Stam

Dat veel popliedjes uit pijn en ellende voortkomen, dat weet singer-songwriter Rogier Pelgrim wel. Bij hem is dat er ook, in de vorm van getob en gepieker. Maar juist dat brengt hem, zo is te horen in enkele nummers, tot een verlangen naar ‘gewoon geluk’. Hij vertelt erover aan het tafeltje van een eettent in Wageningen, een tonijnsalade voor zijn neus. Zoals in het akoestische ‘Zeg Maar Niets Meer’. ‘Dat gaat over het moment dat ik van mijn vrouw hoorde dat ze in verwachting was van onze eerste.’ De tekst gaat over hoe dat wat je verwacht toch verrast, met een muzikaal fraai opgebouwde spanning.

Hoe is het eigenlijk met singer-songwriter Rogier Pelgrim, voorheen woonachtig te Ede, nu in Wageningen?

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Saxofoonprotest tegen klimaatdreiging is hedendaags maar beslist niet ontoegankelijk

Het is lastig te beoordelen in hoeverre er steeds een link is tussen de muziek en de klimaatproblematiek, schrijft recensent Roel Sikkema over een nieuw album tegen klimaatdreiging. Toch is hij onder de indruk.

Afbeelding

Wordt Ilse DeLange niet te mainstream? Meer dan ooit is ze allround met pittige pop en stevige rock

‘Tainted’ heet de nieuwe cd die de Nederlandse artieste Ilse DeLange vandaag uitbrengt. De Engelse term betekent ‘besmet’ of wel ‘bedorven’. Dat tweede kan niet waar zijn. En het eerste is te verhelpen.

Afbeelding

Bachs muziek voor de kerk had de wind tegen, kerkbestuurders koesterden andere dromen

Met meer onderwijs voor kansarme kinderen is niets mis, maar waarom ten koste van iets anders: de mooiste, meest vervoerende muziek in de kerk? Tot die vraag komt recensent Wim Houtman bij een nieuw boek over Bach.

'Als iemand me vraagt wie ik ben, kan ik gewoon deze plaat geven en zeggen: luister maar!'

Het glas blijft halfvol voor Rineke de Wit: 'Ik kan heel slecht pessimistisch zijn'

Het nieuwe album van zangeres en multi-instrumentalist Rineke de Wit, bekend van zanggroep Filae, is persoonlijk en intiem. ‘Als iemand me vraagt wie ik ben, kan ik gewoon deze plaat geven en zeggen: luister maar!’

Afbeelding

Nederlandse band Carmen Gomes Inc. brengt weer eerbetoon aan blueslegende Robert Johnson (1911-1938)

Het korte leven van de Amerikaanse blueslegende Robert Johnson spreekt nog altijd tot de verbeelding van schrijvers, filmmakers, muzikanten, ziet recensent Johan Bakker. Carmen Gomes Inc. brengt nu een tweede eerbetoon.

Sufjan Stevens speelt op het Boston Calling Music Festival

Wat maakt Sufjan Stevens zo bijzonder? 'Ik haatte de kerk, maar ik hield van hem'

Waarom voorziet Sufjan Stevens al jaren in de perfecte soundtrack bij het leven de post-evangelische millennial? Is het zijn twijfel, zijn status als antiheld of toch zijn oog voor afwijkende bijbelse referenties?