Wicky-maker praat over overname

Nieuws
Refresco is in onderhandeling gegaan met de Franse investeerder PAI Partners over diens bod op de Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar.
anp
donderdag 19 oktober 2017 om 03:00

Rotterdam

Dat meldde de maker van onder meer Wicky-limonade woensdag na het sluiten van de beurs. PAI legde onlangs een voorstel van 1,6 miljard euro op tafel, oftewel 19,75 euro per aandeel. Daarna is er contact geweest tussen de investeerder en Refresco. Dat is aanleiding om nu echt in onderhandeling te gaan.

In april wees het beursgenoteerde bedrijf een eerste overnamevoorstel van PAI nog van de hand. Destijds lag de biedprijs op 1,4 miljard euro. PAI zou al in 2015 belangstelling hebben gehad voor Refresco, dat toen koos voor een beursgang. Die hielp het bedrijf zijn schuld terug te dringen zodat ruimte ontstond voor overnames.

Refresco heeft zelf de laatste tijd ook niet stilgezeten op het gebied van overnames. Afgelopen zomer werd de aankoop aangekondigd van de bottelactiviteiten van de Amerikaanse branchegenoot Cott. Daar betaalt ­Refresco zo’n 1,1 miljard euro voor. Het bedrijf zei begin deze maand al dat het nieuwe bod van PAI inclusief die aanwinst is. De transactie met Cott wordt waarschijnlijk in het vierde kwartaal afgerond. <

PAI Partners

Activiteiten in Nederland: Hier zit PAI in uitbater van vakantieparken Roompot. Eerder was PAI enkele jaren eigenaar van lingerieverkoper Hunkemöller en dierenvoedingbedrijf Provimi. Ook had PAI lange tijd het Britse United Biscuits in handen, dat op zijn beurt weer eigenaar is van koekfabrikant Verkade.

Financiële gegevens: De waarde van de bezittingen van PAI bedraagt 7,1 miljard euro. De gezamenlijke jaaromzet van alle deelnemingen is 14 miljard euro.

Refresco Group

Activiteiten: Refresco produceerde vorig jaar 6,5 miljard liter sap en frisdrank. In de vier productielocaties in de Benelux wordt jaarlijks meer dan een miljard liter aan dranken in blikjes, PET-flessen en andere verpakkingen gepompt. Het bedrijf heeft ook productieactiviteiten in Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Financiële gegevens: De omzet in 2016 kwam uit op zo’n 2,1 miljard euro en de nettowinst op 82 miljoen euro.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Vertrekkend ceo Peter Wennink krijgt applaus naar zijn toelichting op de jaarcijfers van ASML. Zijn opvolger Christophe Fouquet kijkt hem aan.

Tijd voor het verlaten van de ASML-achtbaan; techgigant neemt afscheid van topduo

ASML beleefde woensdag een historische dag. Het duo Peter Wennink en Martin van den Brink ging met pensioen. De nieuwe topman, de Fransman Christophe Fouquet, moet grote schoenen vullen.

Consumenten doen inkopen op de markt in Rotterdam. Nieuwe Europese regels moeten ervoor zorgen dat producten eerlijk en zonder milieuvervuiling zijn gemaakt.

Shoppen zonder schuldgevoel: alsnog steun voor EU-wet tegen kinderarbeid. 'Er is hard tegen gelobbyd'

Kleeft er kinderarbeid aan mijn kleding? Een nieuwe Europese wet moet ervoor zorgen dat consumenten zich daar minder zorgen over hoeven maken. 'Een enorme mijlpaal', zegt initiatiefnemer en PvdA'er Lara Wolters.

Huiseigenaren kunnen een een verduurzamingslening afsluiten voor bijvoorbeeld het plaatsen van isolatieglas.

Nieuw huis gekocht? Dan moet je die straks verplicht energiezuinig maken, vindt DNB

Huizenkopers moeten worden verplicht tot verduurzaming van hun woning. Dat bepleit toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). De verduurzamingsplicht zou moeten worden ingevoerd als de vergroening van Nederlandse huizen niet snel genoeg gaat.

Bob Goudzwaard.  ‘Er zitten blijkbaar krachten van heling en genezing in de schepping die we mogelijk niet eens hebben aangeboord.'

Christelijke econoom Bob Goudzwaard (1934-2024) was een profeet van een economie van het genoeg

We moeten met minder genoegen nemen. Vandaag is dat geen vreemd geluid meer, maar in zijn tijd was de zaterdag overleden christelijke econoom Bob Goudzwaard een eenling. 'Als minister zou ik niet goed zijn geweest.'

Oprichter van Wijck Rutger Diemel: ‘Er zijn best wat fans die 28 posters aan de muur hebben hangen.’

Wat maakt de zwart-witposters van Wijck toch zo populair? 'Met onze Amsterdam-mok waren we overmoedig'

De gestileerde kaarten van Wijck mogen dan in talloze woonkamers hangen, volgens de bedenkers blijft zo’n poster een persoonlijk ding: ‘Mensen vinden het leuk om hun herinneringen aan een plek vast te leggen.’

De stier voor de Beursplein 5, de Amsterdamse effectenbeurs.

Kapitalisme schuift alle problemen door. De aarde en de armen zijn de dupe

Het kapitalistisch economisch systeem loopt vast. Ongebreidelde groei maakt de planeet en mensen kapot. Waarom komen mensen niet in opstand? Deze filosofen weten het antwoord en komen met alternatieven.