Aantal zakelijke leaseauto’s stijgt door krappe arbeidsmarkt

Nieuws
Het aantal leasevoertuigen op de Nederlandse wegen is in de eerste drie maanden van dit jaar toegenomen. Volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) kwamen er vooral meer zakelijke leaseauto’s bij, wat de vereniging toeschrijft aan de krapte op de arbeidsmarkt.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 13:06
Afbeelding
beeld anp

Het aantal beschikbare banen stijgt, maar bedrijven hebben moeite om deze vacatures te vervullen. Om werknemers aan te trekken bieden ze hogere beloningen en betere secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een auto van de zaak.

Volgens de VNA groeide het Nederlandse leasepark in het eerste kwartaal met ruim 16.000 leasevoertuigen, een toename van 1,2 procent op jaarbasis. Hiermee komt het totaal op meer dan 1,3 miljoen. Bijna 854.000 van deze voertuigen zijn zakelijke leaseauto’s, waarvan het aantal met 1,4 procent groeide.

Gestegen lonen en koopkracht

Het aantal privé geleasede auto’s steeg ook, met 1,2 procent op jaarbasis. Aan het einde van maart waren er bijna een kwart miljoen van deze auto’s in Nederland. De VNA wijst op de gestegen lonen en koopkracht als belangrijke factoren voor deze groei.

Eind maart waren er bijna 250.000 geleasede bestelwagens, 1500 meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Volgens de VNA draagt het toenemende aantal zzp’ers bij aan deze stijging.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Xi vraagt China niet te bekritiseren over rol in oorlog Oekraïne

China draagt constructief bij aan het vinden van een oplossing voor de oorlog in Oekraïne en het is onrechtvaardig om het land in een negatief daglicht te zetten in het kader van het conflict. Dat zei de Chinese president Xi Jinping tijdens zijn bezoek aan Frankrijk.

Afbeelding

Israël voert zware bombardementen uit boven Rafah

Israël voert op maandagavond zware bombardementen uit boven Rafah, meldt een lokale journalist van AFP. Volgens de journalist vielen dertig minuten lang onafgebroken bommen op de stad in het zuiden van Gaza.

Afbeelding

Groep mannen deelt klappen uit aan betogers tentenprotest UvA

Rond de tien mannen hebben maandagavond de confrontatie gezocht met de demonstranten van het pro-Palestijnse protest bij de campus van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De mannen begonnen de demonstranten uit het niets te slaan en gooiden met vuurwerk en fakkels.

Afbeelding

Leger Israël over voorstel bestand: bekijken elke reactie serieus

Israël bekijkt elke reactie over het staakt-het-vuren serieus en onderzoekt elke mogelijkheid om de Israëlische gijzelaars thuis te krijgen. Dat zegt een woordvoerder van het Israëlische leger in een eerste reactie op het nieuws dat Hamas een voorstel voor een staakt-het-vuren..

Afbeelding

Duizenden supporters juichen PSV toe op Stadhuisplein

PSV is tijdens de huldiging op het bordes van het stadhuis in een inmiddels regenachtig Eindhoven door duizenden supporters toegejuicht. Zondag werd PSV voor de 25e keer landskampioen.

Afbeelding

Batterijproject Bill Gates vraagt faillissementsbescherming aan

Het Amerikaanse accubedrijf Ambri, waarin Microsoft-medeoprichter Bill Gates veel geld stak, heeft faillissementsbescherming aangevraagd. Al veertien jaar probeert de onderneming een batterij op industriële schaal te bouwen, maar nu is het geld van de investeerders op, zo werd..