Lazio-spits stuurt drie Napoli-verdedigers pijnlijk het bos in, concurrenten Mertens scoren

© AFP

Op de openingsspeeldag in de Italiaanse Serie A mocht Dries Mertens een kwartier invallen bij een 1-2-voorsprong voor Napoli tegen Lazio

vtvn

Mertens zag vanop de bank van Napoli hoe Lazio, met Silvio Proto als tweede doelman, even voor het half uur op voorsprong kwam na een diepe bal van Francesco Acerbi op Ciro Immobile. Die verschalkte op zijn eentje drie verdedigers verschalkte en in de linkerbovenhoek besloot: 1-0.

Vlak voor rust tikte Milik, de concurrent van Mertens in de spits, de gelijkmaker binnen op aangeven van Jose Callejon en na een briljante opening van Lorenzo Insigne, de concurrent van Mertens op de linkerflank maar tegelijk zijn boezemvriend in Napels.

Tien minuten na de rust krulde diezelfde Insigne de bal mooi in de verste winkelhaak en zette de Napolitanen verdiend op voorsprong: 1-2.

Een kwartier voor tijd mocht Mertens nog invallen voor Insigne, maar de stand bleef onveranderd. Diep in de blessuretijd kwam Napoli wel nog goed weg: een kopbal van Lazio-verdediger Francesco Acerbi trof de paal.