Politie houdt dronken bestuurder tegen en linkt hem aan twee gewapende overvallen

De Antwerpse politie heeft dinsdagavond een zwaar beschadigd voertuig met een dronken bestuurder onderschept in de Veltwijcklaan. De 21-jarige man achter het stuur kon gelinkt worden aan twee gewapende overvallen eerder op de avond.

joro

De beschrijving van het voertuig sloot aan bij een eerdere melding van een aanrijding met vluchtmisdrijf in de Willy Staeslei, ook in Ekeren. Bij aankomst ontdekten de inspecteurs een kakikleurig, plastieken luchtdrukpistool (BB-gun). In de jaszak van de bestuurder werd ook nog een knipmes gevonden. Het voertuig was niet mee rijvaardig.

Eerder op de avond kwamen er bij de politie twee meldingen binnen van een poging tot gewapende overval op een frituur op de Bredabaan in Merksem en een gelijkaardige poging in een café in Brasschaat, op minder dan een kilometer van waar de verdachte werd aangehouden. De man werd met de feiten in verband gebracht en werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Een getuige van een van de overvallen verklaarde tijdens zijn verhoor dat een man eerder op de avond met een kakikleurig pistool het frituur kwam binnengestapt. Zowel de beschrijving van de verdachte als van het wapen kwam overeen met de onderschepte persoon en het luchtdrukpistool. De Turkse man van 21 bleek bovendien geseind voor het niet naleven van probatievoorwaarden en gekend voor een geval van afpersing en een geval van zware diefstal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER