Digitaal betalen tijdens Koningsdag steeds populairder

Nieuws
Digitaal betalen wordt steeds populairder op Koningsdag. Vorig jaar werden op deze dag 30 procent meer Tikkie-transacties verricht dan in 2022. ABN AMRO zag vorig jaar onder meer veel particulieren die zich via Tikkie lieten betalen voor het gebruik van hun toilet. Ook bij de Rabobank worden meer betaalverzoeken verstuurd tijdens Koningsdag.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 11:19
Afbeelding
beeld anp

Het aantal Tikkie-betalingen was vorig jaar op Koningsdag zes keer hoger dan op een normale dag. Gemiddeld betaalden Nederlanders voor hun koningsdagaankopen circa 13 euro via Tikkie. Zo’n 13 procent van de bedragen is boven de 25 euro.

Aan de hand van de omschrijvingen is af te lezen voor welke aankopen met Tikkie werd betaald. Bier staat bovenaan, gevolgd door kleding en eten. Op een verrassende vierde plaats staat het bezoek aan de wc. ‘Hoge nood kan leiden tot een goede cashflow’, aldus ABN AMRO. Op de vijfde plaats staan spullen die verkocht worden op de vrijmarkt.

Op pad

Een woordvoerder van Rabobank zegt dat die bank een soortgelijke trend ziet. ‘Het aantal betaalverzoeken gaat heel hard omhoog met Koningsdag’, licht hij toe. ‘Mensen zijn veel op pad met hun vrienden en op de vrijmarkt wordt veel gebruikgemaakt van betaalverzoeken via een QR-code.’

Bij ING worden vooral de dag voor Koningsdag en de dag erna meer betaalverzoeken verstuurd, laat een woordvoerster weten. Vergeleken met een normale dag ging het op die dagen vorig jaar om een stijging van 30 procent. ‘We gaan ervan uit dat dit komt, doordat mensen op Koningsdag zelf geld uitgeven aan vrienden en familie om het te vieren en het geld de volgende dag terugkrijgen of terugbetalen’, licht ze toe.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Supermarkten moeten gaan betalen voor duurzame groenten en fruit

Stichting Milieukeur mag supermarkten en hun leveranciers verplichten om een extra duurzaamheidsvergoeding te betalen voor groenten en fruit met het On the Way to PlanetProof-keurmerk (OPP).

Afbeelding

PSV-selectie met platte kar vertrokken voor toer door Eindhoven

De spelers van landskampioen PSV zijn iets na 17.00 uur vertrokken bij het Philips Stadion voor een rondrit met de platte kar door Eindhoven. Eindpunt is het Stadhuisplein waar de staf en selectie op het bordes van het stadhuis worden gehuldigd.

Afbeelding

Moskou dreigt met aanval op Britse doelen in Oekraïne en elders

Als Oekraïne Rusland raakt met Britse raketten, zal Moskou overwegen Britse militaire doelen in Oekraïne, maar ook elders te beschieten, heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen de Britse ambassadeur in Moskou.

Afbeelding

Test met toegangsticket levert Venetië al bijna 1 miljoen euro op

Het toegangsticket voor dagjesmensen in Venetië heeft de Italiaanse stad de eerste elf testdagen 975.000 euro opgeleverd. De vijf euro entreegeld gold van 25 april tot 5 mei. De stad meldde dat er in totaal 195.000 kaartjes werden verkocht, iets boven de verwachtingen.

Afbeelding

Shell wil af van activiteiten in Zuid-Afrika

Shell is van plan om zich terug te trekken uit Zuid-Afrika, waar het olie- en gasconcern ongeveer zeshonderd tankstations heeft en sinds 1902 actief is. Het concern heeft daar ook transport- en raffinaderijactiviteiten.

Afbeelding

Advocaat Schouten staat kroongetuige Nabil B. opnieuw bij

Advocaat Peter Schouten gaat kroongetuige in het Marengoproces Nabil B. weer bijstaan. Dat bevestigt Schouten maandag na berichtgeving door De Telegraaf. De advocaat helpt B. in het hoger beroep in de strafzaak tegen Ridouan Taghi.