© REUTERS

AUSTRALIAN OPEN. Nadal verloor nog geen enkele set, Wozniacki blijft stralen

Grigor Dimitrov heeft zich vrijdag geplaatst voor de achtste finales op het Australian Open, dat is het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Ook Rafael Nadal deed dat, en dat opnieuw zonder setverlies. Bij de vrouwen volgde Elina Svitolina het voorbeeld van onze Elise Mertens door zich te plaatsen bij de laatste zestien. En ook Caroline Wozniacki blijft stralen.

LEES OOK: Elise Mertens stoot door naar achtste finale in Australië

Grigor Dimitrov, de Bulgaarse nummer drie van de wereld, had in het snikhete Melbourne in de derde ronde niet veel overschot tegen de twintigjarige Rus Andrey Rublev (ATP 32): 6-3, 4-6, 6-4 en 6-4. Dimitrov heeft zo zijn revanche te pakken voor het US Open van vorig jaar, toen Rublev hem uit het toernooi kegelde.

Bij de laatste zestien neemt hij het op tegen de Australiër Nick Kyrgios (ATP 17). Vorig jaar was Dimitrov nog halvefinalist in Melbourne. Kyrgios haalde het in vier sets van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15): 7-6 (7/5), 4-6, 7-6 (8/6) en 7-6 (7/5) na 3 uur en 21 minuten.

© AFP

Rafael Nadal liet nog geen enkele set liggen

Ook Rafael Nadal heeft zich zonder problemen geplaatst voor de achtste finales. De Spaanse nummer een van de wereld rekende in het Australische Melbourne in de derde ronde in drie sets af met de Bosniër Damir Dzumhur (ATP 30): 6-1, 6-3 en opnieuw 6-1. Rafa stoomt zo zonder setverlies door naar de laatste zestien, waar de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 26) wacht.

Caroline Wozniacki schakelt Kiki Bertens uit

Bij de vrouwen heeft Caroline Wozniacki (WTA 2) zich vlot eplaatst voor de achtste finales. De Deense nummer twee van de wereld haalde het in de derde ronde in twee sets (6-4 en 6-3) van de Nederlandse Kiki Bertens (WTA 32), die in Melbourne voor het eerst bij de laatste 32 zat. In de achtste finales wacht de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA 21).

© EPA-EFE

De Deense straalt overigens als nooit tevoren. Is haar tweede verloving de goede? In 2014 werd Wozniacki behoorlijk publiekelijk – de uitnodigingen voor het trouwfeest waren al verstuurd – gedumpt door golfvedette Rory Mcllroy. Wozniacki stortte zich na de breuk op het gezondste aller medicijnen: het hardlopen. Fitter dan ooit draafde ze dat jaar de marathon van New York af. Dezer dagen straalt de 27-jarige Deense opnieuw. In Melbourne wordt ze ­vergezeld door haar nieuwe beau. ­David Lee heet de gelukkige, een voormalige NBA’er van 34 jaar. In november 2017 kondigden ze hun verloving aan. Helpt dat liefdesgeluk ook tussen de vier lijnen? Vorig jaar won Wozniacki ­alvast de WTA ­Finals en klom ze naar de tweede plaats op de ranking.

© EPA-EFE

Svitolina wint makkelijk

De Oekraïense Elina Svitolina (WTA 4) had geen enkele moeite om zich te plaatsen voor de achtste finales. Het vierde reekshoofd rekende in de derde ronde in twee sets (twee keer 6-2) af met haar jonge landgenote Marta Kostyuk, amper vijftien jaar oud. Ze was de jongste speelster in de derde ronde van een van de vier grandslamtoernooien sinds de Kroatische Mirjana Lucic, die op dezelfde leeftijd in 1997 de derde ronde haalde van het US Open.

In haar eerste achtste finale ooit in Melbourne staat Svitolina eerstdaags tegenover de Tsjechische Denisa Allertova.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer