© BELGA

Australian Open. Geen succes voor Elise Mertens in dubbelspel

Elise Mertens heeft zich vrijdag aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het dubbelspel op het Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

In het Australische Melbourne gingen Mertens en Schuurs er in de eerste ronde in twee sets uit tegen het Australische duo Ashleigh Barty en Casey DellAcqua, derde reekshoofden: 6-3 en 7-5 na 1 uur en 18 minuten.

In het enkelspel kent de 22-jarige Mertens heel wat meer succes. Eerder op vrijdag wist de nummer 37 van de wereld zich voor de eerste keer in haar carrière te plaatsen voor de achtste finales van een grandslamtoernooi, na winst in twee sets tegen de 27-jarige Française Alize Cornet (WTA 42). In de achtste finale wacht de 26-jarige Kroatische Petra Martic (WTA 81), die vrijdag afrekende met de Thaise Luksika Kumkhum (WTA 124) in drie sets (6-3, 3-6 en 7-5) en in de eerste ronde onze landgenote Alison Van Uytvanck (WTA 77) uitschakelde. Beide speelsters namen het in het enkelspel nooit eerder tegen elkaar op in een officiële wedstrijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer