Reisbranche wil 'flexdagen' rondom schoolvakanties

Nieuws
Reiskoepel ANVR wil meer flexibiliteit rondom de schoolvakanties en roept de formerende partijen op 'flexdagen' mogelijk te maken, om de vakantiedrukte beter te spreiden. Zonder spreiding lopen prijzen in het hoogseizoen verder op, om te compenseren voor de onderbezetting buiten het piekseizoen, zegt ANVR-directeur Frank Oostdam.
anp
dinsdag 16 april 2024 om 11:21
Afbeelding
beeld anp

Ook neemt de drukte bij de start en terugkomst van vakanties toe, denkt hij. "Er zal daarom echt naar een verdere spreiding moeten worden gekeken." Nu is er rondom de meivakantie al meer flexibiliteit mogelijk, waardoor de piek iets wordt afgezwakt.

Met de flexdagen zouden leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs een paar extra vakantiedagen per jaar hebben. In Zwitserland wordt dit al gedaan, volgens de ANVR. Die dagen zijn vrij inzetbaar, zonder dat er een reden moet worden opgegeven. Scholen zouden wel mogen weigeren als er bijvoorbeeld speciale schoolgelegenheden zijn. "In de praktijk leidt dit helemaal niet tot een leegloop van scholen: lang niet alle 'flexdagen' worden gebruikt", aldus Oostdam.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

ING boekt iets minder winst, maar vergeet aandeelhouders niet

ING heeft zijn kwartaalwinst licht zien afnemen. Maar de bank vindt zichzelf er sterk genoeg voorstaan om geld naar de aandeelhouders te laten gaan. Dat doet ING door voor maximaal 2,5 miljard euro aandelen in te kopen.

Afbeelding

Rode Kruis opent Giro 881 voor slachtoffers conflicten wereldwijd

Het Rode Kruis heeft Giro 881 geopend voor donaties om hulpverleners en slachtoffers wereldwijd te ondersteunen. Volgens de hulporganisatie zijn op dit moment tientallen miljoenen mensen slachtoffer van gewapende conflicten.

Afbeelding

Dodental door instorten weg in China verder opgelopen

Het dodental na het instorten van een stuk weg in de Chinese provincie Guangdong is opgelopen tot 36, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua donderdag. Dertig mensen raakten gewond. Geen van hen zou in levensgevaar zijn.

Afbeelding

Partij Sunak hoopt schade te beperken in lokale verkiezingen VK

Dat de Conservatieve Partij gaat verliezen bij de lokale Britse verkiezingen lijkt zeker; de vraag is hoe groot dat verlies wordt. Premier Rishi Sunak hoopt de schade voor zijn partij enigszins beperkt te kunnen houden, vooral omdat een grote nederlaag ook zijn eigen positie ka..

Afbeelding

VS beschuldigen Rusland van inzet chemische wapens in Oekraïne

De Verenigde Staten beschuldigen Rusland ervan dat het 'het chemische wapen chloorpicrine tegen Oekraïense strijdkrachten' heeft gebruikt, in strijd met het Verdrag Chemische Wapens (CWC).

Afbeelding

VN: helft hulpmissies Noord-Gaza in april belemmerd of afgewezen

Het Israëlische leger blokkeert nog steeds veel humanitaire hulpmissies naar het noorden van Gaza, waar de behoeften het meest urgent zijn. Dat meldt de VN-organisatie voor humanitaire zaken OCHA in zijn jongste rapport.