© Koen Crucke

Opvallend duo tijdens actie voor zieke kindjes: Alberto en prins Laurent

Het ziekteverlof van prins Laurent (54) lijkt afgelopen. De jongere broer van koning Filip verraste vanmiddag zieke kinderen in het universitair ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven en stond mee op een selfie van Koen Crucke en Kelly Pfaff. Het is zijn eerste publieke acte de présence sinds het “Chinese verjaardagsfeestje”, bijna vijf maanden geleden.

dhs

Crucke, Pfaff en co maken er een jaarlijkse gewoonte van in de Sinterklaasperiode: ze verzamelen snoepgoed en speelgoed en delen dat dan uit in het ziekenhuis. Het project heet Stisa. Vandaag gingen ze langs in Gasthuisberg. Ook komieken Philippe Geubels en William Boeva, ex-voetballer Lorenzo Staelens en vicepremier Kris Peeters (CD&V) waren van de partij. Net zoals prins Laurent, dus. “Hij deed mee uit sympathie”, aldus Koen Crucke, die verkleed als Alberto uit ‘Samson & Gert’ opdaagde.

Verrassend bezoek

De aanwezigheid van Laurent was een verrassing. Hij is met ziekteverlof sinds hij in de zomer in opspraak kwam. Hij woonde toen een verjaardagsfeestje van het Chinese volksleger in Brussel bij, zonder toestemming van de regering. Premier Charles Michel (MR) wil hem daarvoor straffen. Twee weken geleden verstuurde hij, via zijn advocaat, een brief aan Michel. Daarin beweerde hij dat zijn mensenrechten zijn geschonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER