1 mei 2024 om 13:44

Het is goed te begrijpen waarom voetballer Cody Gakpo luistert naar de worship van Eline van Dijk

Cody Gakpo, een Nederlandse christelijke stervoetballer die speelt bij Liverpool, blijkt naar worshipzangeres Eline van Dijk uit Steenwijk te luisteren. Dat verklapte hij afgelopen maand in het videodagboek ‘A Day With’ op het uitzendkanaal van zijn huidige club.

Ze luisteren er ook even naar, zo zie je: Gakpo en interviewer Rubi Deschamps in een auto, rijdend door Liverpool. Eline zingt de bekende moderne gospel ‘De Zegen’, afgeleid van het Engelse ‘The Blessing’, opgenomen tijdens de coronapandemie. Ook Deschamps zegt het mooi te vinden, al kan ze het niet verstaan.

Dat Gakpo naar zangeres Eline van Dijk luistert, valt goed te begrijpen. Ze heeft een fraaie, gedragen stem, en meer nog: haar eerlijke teksten staan voor meer dan aanbidding en lofprijzing alleen. Vooral op haar laatste album Levenswoorden, dat in september 2023 verscheen, viel dat op.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Aad Kamsteeg

Al ons bidden ten spijt, Poetin heeft zich niet bekeerd en de leiders van Hamas ook niet

Stel je voor, zo schrijft Aad Kamsteeg, dat iedereen was opgehouden met bidden. Hoe zou de wereld er dan hebben uitgezien? Misschien dat God vooral ons vertrouwen vraagt, ook al zien we het effect van ons bidden niet.

Reina Wiskerke

Welkom in de wereld van de volwassenheid, waar je eigen verlangens niet doorslaggevend zijn

Houd rekening met elkaar. Maar je moet je niet te laten gijzelen door de emoties van een gekwetst mens, schrijft Reina Wiskerke. Ze denkt aan de muzikant Joost Klein en aan dartster en transvrouw Noa van Leuven.

Kelly Keasberry is theoloog en pastoraal medewerker bij ziekenhuis AZ Monica in Deurne en Antwerpen.

Laat je niet in deze tijd van religieuze onwetendheid niet verstikken door geloofsschaamte

Christenen schrikken er vaker voor terug om op geloof gebaseerde overtuigingen te uiten over controversiële kwesties zoals abortus, seksualiteit of gender. Kelly Keasberry roept op tot moed.

Klaas Vos

Over ons mensen, de zogenaamde kroon der schepping, kun je je eindeloos blijven verbazen

Geweld onder apen is direct breaking news is in alle media, terwijl geweld onder ons eigen soort, dagelijkse kost blijkt. Op dat punt zijn we in de evolutie niet veel opgeschoten, constateert Klaas Vos.

Corjan Matsinger is jongerenwerker en religieus trendwatcher.

Mediawijsheid komt met de jaren? En hoe werkt dan met geloofsvragen op sociale media?

Werkt je mobiel mee of werkt je mobiel tegen als het gaat om geloven? Op die onderzoeksvraag zag Corjan Matsinger een opvallend antwoord: naarmate jongeren ouder zijn, geven ze aan dat de mobiel tegenwerkt.

nd

De samenleving versplintert, er dreigt chaos, onze verhalen vliegen langs elkaar heen. Lichtpuntjes?

Van de weeromstuit schoot in weer finaal door in die andere richting: hypes en trends? Die waren lucht, die kon je straal negeren. Voor mij geen Songfestival. Maar hoe elitair is dát?

Vechten voor Nederland? Nee hoor, we zijn een verzameling losse steentjes geworden

De offerbereidheid is nul. Nederland betekent niets, stelt filosoof Henk den Uijl vast. Hij ziet een verband met het boek Oorlogsvlieger, over de mens en de waarden waarvoor die staat.

Gerard de Korte is bisschop van 's-Hertogenbosch.

Hoe christenen als minderheid kunnen helpen om de verruwing terug te dringen

Laten christelijke gezinnen, christelijke scholen, kerkelijke gemeenten en parochies met hoffelijkheid ingaan tegen de grimmigheid in de samenleving, schrijft bisschop Gerard de Korte.

Lody van de Kamp is rabbijn

Haagse politici zijn zo veel met het buitenland bezig dat het binnenland erbij inschiet

De chaos door de studentenprotesten ziet rabbijn Lody van de Kamp als een beeld van hoe het er met Nederland voorstaat. 'Het is een aanklacht tegen onze overheid die het er op dramatische wijze bij laat zitten.'