Al Jazeera: doden door luchtaanvallen op Rafah

Nieuws
Israëlische luchtaanvallen op Rafah hebben zaterdag aan zeker tien mensen het leven gekost, bericht Al Jazeera. De nieuwszender meldt dat plekken zijn aangevallen waar veel door de oorlog ontheemde families naartoe zijn gevlucht.
anp
zaterdag 20 april 2024 om 09:41 aangepast 10:34
Afbeelding
beeld anp

In het westen werd een appartement getroffen en vielen negen doden. Het gebouw en andere omliggende panden zijn volgens Al Jazeera verwoest. Er werd aanvankelijk geen melding gemaakt van slachtoffers in het oosten van Rafah, maar de nieuwszender kreeg van een ziekenhuis te horen dat een vrouw was omgekomen. Er zouden ook gewonden zijn gevallen, onder wie kinderen.

"De situatie in Rafah wordt steeds gevaarlijker en riskanter", meldt Al Jazeera. Sinds het uitbreken van de oorlog tussen Hamas en Israël, is het merendeel van de bevolking van Gaza naar Rafah gevlucht. Maar ook die stad wordt bestookt en Israël treft voorbereidingen voor een grootschalige grondoperatie tegen Hamas in Rafah. De Verenigde Staten, een belangrijke bondgenoot van Israël, en ook andere landen zijn tegen een dergelijk offensief.

Door de oorlog zijn in de Gazastrook minstens 34.049 doden gevallen, meldt het lokale ministerie van Gezondheid zaterdag. Dat is een stijging van 37 sinds de update van vrijdag. Het officiële aantal gewonden ligt boven de 76.900. Volgens UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, raakt in het Palestijnse gebied elke 10 minuten een kind gewond of komt een kind om het leven.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

China begonnen aan ambitieuze missie naar achterkant maan

China wil het eerste land worden dat rotsen en bodem ophaalt van de achterkant van de maan. Het vaartuig dat dit moet uitvoeren, de Chang'e-6, is vrijdag gelanceerd vanaf het zuidelijke eiland Hainan. Hij moet in juni landen in de krater Apollo, bij de zuidpool van de maan.

Afbeelding

Klimaatplan van Britse regering opnieuw onwettig verklaard

Een Londense rechtbank heeft opnieuw een klimaatplan van de Britse regering onwettig verklaard. Drie klimaatactiegroepen spanden een rechtszaak aan omdat ze vinden dat niet genoeg wordt gedaan om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan.

Afbeelding

Vervoerders kunnen nog zonder controle Verenigd Koninkrijk in

Het overgrote deel van de vrachtwagens met bloemen, planten, vlees, vis en zuivel kan ook deze week gewoon nog zonder problemen naar het Verenigd Koninkrijk.

Afbeelding

Uber-rivaal Bolt haalt geld op voor voorbereiding beursgang

Uber-rivaal Bolt heeft 220 miljoen euro krediet veiliggesteld. Het geld moet het Estse mobiliteitsbedrijf helpen zich voor te bereiden op een beursgang.

Afbeelding

WHO heeft noodplan in geval inval Rafah, maar 'slechts pleister'

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een noodplan opgesteld voor het geval dat Israël de stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook binnenvalt, meldt Rik Peeperkorn, WHO-vertegenwoordiger voor de bezette Palestijnse gebieden.

Afbeelding

Busvervoerder Hermes zet studenten in als chauffeur om tekort

Ov-bedrijf Hermes leidt studenten op tot buschauffeur om de personeelstekorten aan te pakken. Een wervingsactie in de regio Eindhoven heeft zestig student-chauffeurs opgeleverd, maakt het bedrijf vrijdag bekend.