Team Riffa opent World Tour Opener tegen Wenen in Utsunomiya

Dennis ‘The Menace’ Donkor vat morgen met Team Riffa de 3X3 World Tour opener in Japan aan.© BELGA

Antwerpen -

Zaterdag start in het Japanse Utsunomiya de 3X3 World Tour Opener. Met Team Riffa (Bahrein) en met dus vier Antwerpenaars in de selectie. Naast punten voor de wereldranking is er voor de winnaar ook 50.000 dollar weggelegd. Team Riffa opent tegen Wenen.

Patrick Ceulemans

Team Riffa (FIBA 5) – met Jonas Foerts, Bryan de Valck, Dennis ‘The Menace’ Donkor en Thibaut ‘Must See TV’ Vervoort – is ingedeeld in poule D met Wenen (FIBA 4) en een ploeg uit de kwalificaties. De top twee van elke poule is gekwalificeerd voor de kwartfinales (zondag).

De prijzenpot voor de 3X3 World Tour Opener is best pittig. Voor de winnaar is er een vetpot van 50.000 dollar, het nummer twee ontvangt 36.000 dollar en wie achtste eindigt casht nog 4.000 dollar.

Team Riffa, met ook Caspar Augustijnen en Vic Van Oosterwyck, is de hofleverancier van de 3X3 Belgian Lions. Zij gaan van 16 tot 19 mei in het Hongaarse Debrecen en op het olympisch kwalificatietoernooi in het Hongaarse Debrecen op zoek naar een stek op de Olympische Spelen van Parijs.

Na het olympisch kwalificatietoernooi neemt Team Riffa al zeker deel aan het tweede en het vierde World Tour toernooi op de kalender: in het Franse Marseille (31 mei-1 juni) en in het Chinese Chengdu (22-23 juni).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen