Jeugdautoriteit: financiële problemen in jeugdhulp steeds erger

Nieuws
Instellingen in de jeugdhulp komen in steeds grotere financiële problemen. Daarvoor waarschuwt de Jeugdautoriteit, die voor de overheid de sector in de gaten moet houden. De organisaties kampen met hoog ziekteverzuim en hoge energielasten. Daarnaast zijn ze meer geld kwijt door een afgesproken loonsverhoging voor medewerkers. In de coronajaren kregen ze financiële steun, maar die is weggevallen.
anp
donderdag 25 april 2024 om 01:08
Afbeelding
beeld anp

Volgens de Jeugdautoriteit zouden de instellingen moeten investeren in personeel en innovatie, maar is daar steeds minder ruimte voor.

Steeds meer aanbieders van jeugdhulp lijden verlies. Dat gebeurt vooral bij de grotere instanties. Zij leveren ‘hoog complexe, specialistische zorg’. Als zij in zwaar weer komen, bedreigt dat de toegankelijkheid van de jeugdzorg, aldus de autoriteit.

De directeur van de Jeugdautoriteit, Kees van Nieuwamerongen, stelt dat het belangrijk is dat gemeenten, jeugdhulpinstanties en het Rijk beter met elkaar samenwerken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Brand Oss onder controle, pand gecontroleerd uitgebrand

De brand bij het distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is na ruim 28 uur onder controle, meldt de veiligheidsregio Brabant-Noord zaterdag. Het hele pand is verloren gegaan. Het was een grote loods van 300 bij 150 meter die vol stond met levensmiddelen.

Afbeelding

Kevin Spacey reageert op beschuldigingen in nieuwe documentaire

Kevin Spacey heeft gereageerd op beschuldigingen van misbruik die tegen hem gedaan worden in de nog te verschijnen documentaire Spacey Unmasked.

Afbeelding

Rusland meldt nieuwe raketaanval op de Krim

Het Russische ministerie van Defensie meldt meerdere raketten te hebben onderschept die op de Krim waren afgevuurd. De luchtverdediging heeft volgens een verklaring vier ATACMS-projectielen neergehaald. Die worden door de Verenigde Staten geleverd aan Oekraïne.

Afbeelding

Treinen sloegen vorig jaar bijna 2800 keer station over

Treinen van NS zijn vorig jaar 2788 keer voorbijgereden aan een station waar ze eigenlijk hadden moeten stoppen. Op een totaal aantal stops van 12 miljoen is dat 0,02 procent, meldt de NS zaterdag.

Afbeelding

Bedrijfspand Oss geheel uitgebrand, brand nog niet onder controle

Het distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is tot de grond toe afgebrand, maar de brandweer heeft het vuur nog niet onder controle. Dat meldt de veiligheidsregio Brabant-Noord zaterdagochtend. De naastgelegen panden zijn gespaard gebleven.

Afbeelding

Blinken: Hamas enige obstakel voor staakt-het-vuren in Gaza

Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is Hamas nog het enige obstakel voor een staakt-het-vuren in Gaza. Dat zei hij vrijdag tijdens een bijeenkomst in de Amerikaanse staat Arizona, voorafgaand aan de geplande aankomst van een Hamas-delegatie in..