SP.A-voorzitter Crombez steekt opnieuw hand uit naar Groen: “Ik blijf daarvoor vechten”

© BELGA

SP.A-voorzitter John Crombez wil blijven vechten voor “progressieve frontvorming”, ook na het mislukken van de poging met Groen in Antwerpen. “Ik ga daarvoor blijven vechten”, zei hij vrijdagavond in Terzake op Canvas.

“Ik vind progressieve samenwerking in het Vlaanderen van vandaag zeer belangrijk en ik ga daarvoor blijven vechten”, aldus Crombez. “Als je progressieve frontvorming belangrijk vindt, is het omwille van wat je wil bereiken. En in het Vlaanderen van vandaag is er een hoge nood aan een sterk progressief antwoord op wat er allemaal gebeurt, dat hoeft zeker niet weg te zijn voor dertig jaar.”

Of dat opnieuw een uitgestoken hand is naar Groen? “Ja, maar eerst moet het stof gaan liggen. Dat is altijd belangrijk op zo’n moment”, reageerde Crombez.

LEES OOK. Groen trekt de stekker uit Antwerps kartel ‘Samen’: “SP.A niet de partner gebleken waarop we hadden gehoopt”

Hoe de Antwerpse lijst er zal uitzien na het afgesprongen avontuur met Groen, wilde de SP.A-voorzitter nog niet kwijt. Ook Jinnih Beels, de gewezen politiecommissaris die als onafhankelijke op de Antwerpse SP.A-lijst zal staan, weet nog niet welke plaats ze zal krijgen. “Ook op haar vraag”, beklemtoonde Crombez. Beels wil eerst intern en met de andere potentiële onafhankelijken over de lijstvorming spreken, iets wat de socialistische voorzitter toejuicht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen