Direct naar artikelinhoud
Net open

Hotel Citadines Canal Amsterdam haalt inspiratie uit de geschiedenis van de wevershuisjes

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in Amsterdam. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: in het hotel Citadines Canal Amsterdam in het hart van de Weteringbuurt vind je de geschiedenis terug.

Het interieur van Citadines Canal Amsterdam is in Scandinavische stijl.Beeld Angela Baas

Als je het hotel Citadines Canal Amsterdam binnenloopt, valt de Scandinavische stijl van het interieur meteen op. Maar wie goed kijkt, ziet dat het design van ontwerpster Hilary Lancaster ook geïnspireerd is op de geschiedenis van het pand. Ooit bevonden zich hier 17de-eeuwse wevershuisjes, ook wel bekend als het Noordse Bos. De materialen en patronen in het hotel verwijzen naar de werkwijze van de wevers. Zo heeft het plafond bij de receptie dezelfde kleuren als kleding die wordt gebleekt.

In het monumentale pand zat voorheen een ander hotel, Mercure Amsterdam Centre Canal District. Na een volledige transformatie opende Rob Broer (38) twee maanden geleden de deuren van Citadines Canal Amsterdam. Hij is al twintig jaar actief in de hotelwereld en runt dit hotel.

Het hotel telt 93 hotelkamers, verdeeld over drie verdiepingen en een half souterrain. Er zijn zeven categorieën kamers: standard room voor één persoon, classic room voor twee personen, superior room voor twee personen, studio voor twee personen, studio executive voor twee volwassenen en twee kinderen (tot 12 jaar), one-bedroom apartment voor vier personen, en een one-bedroom executive apartment voor vier personen. Voor een overnachting betaal je vanaf 150 euro.

Het publiek bestaat vanwege de centrale locatie voornamelijk uit toeristen, verder komen er gezinnen en zakenreizigers op af, voor wie het door voorzieningen zoals een eigen keuken makkelijk wordt gemaakt om lang te blijven. Ook zijn er een dagelijks ontbijtbuffet, bar en deli, vergaderzaal, dagelijkse schoonmaakservice, en wasserij en stomerij.

Bekijk ons overzicht met alle nieuwe winkels, restaurants en cafés. Tips? open@parool.nl

Citadines Canal Amsterdam

Noorderstraat 46, Centrum.

The Ascott Limited

Citadines is een van de belangrijkste merken van The Ascott Limited en heeft in Europa vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, België, Georgië en Spanje. Citadines Canal is het tweede hotel van Ascott in Amsterdam. De eerste vestiging is Citadines Sloterdijk Station Amsterdam (Apart Hotel Amsterdam).

Van alle gemakken voorzien

Het volgende is inbegrepen bij het verblijf: high-speed wifi, volledig uitgeruste keuken, eigen badkamer, flatscreen-tv met internationale zenders en chromecast, airconditioning, en toegang tot kranten en tijdschriften.

Zelfvoorzienend

Het hotel heeft een Green Key Gold-certificaat voor duurzaamheid. Zo staan er in de sportschool zelfvoorzienende apparaten, zoals een roeitrainer die werkt op water in plaats van elektriciteit. Ook worden er voornamelijk lokale en regionale producten aangeboden, zoals koffie van Smit & Dorlas.