Schiphol verwacht weer druk, maar beheersbaar vakantieweekend

Nieuws
Schiphol verwacht wederom een druk weekend vanwege de meivakantie. Inmiddels keren vakantiegangers ook terug, waardoor het bij de paspoortcontroles drukker kan zijn. "We verwachten dat het druk wordt, maar beheersbaar", voorziet een woordvoerder.
anp
zaterdag 4 mei 2024 om 03:30 aangepast 08:33
Afbeelding
beeld anp

De luchthaven verwacht tijdens de meivakantie dagelijks gemiddeld zo'n 70.000 vertrekkende reizigers, met mogelijk een uitschieter naar 80.000 reizigers per dag. En daar komen dan ook nog de overstappende en aankomende reizigers bij, verduidelijkt de zegsman.

"In totaal verwachten we bijvoorbeeld vandaag ruim 190.000 passagiers. Met ook bijna 70.000 aankomende reizigers en zo'n 60.000 overstappers." Reizigers die terugkomen en hun paspoort moeten laten zien, kunnen in wat langere rijen terechtkomen, zegt de woordvoerder.

Eerder zei Schiphol dat deze meivakantie naar verwachting 10 procent drukker zou worden vergeleken met vorig jaar. Personeelstekorten op de luchthaven bij onder meer de beveiliging zorgden twee jaar geleden voor lange rijen tijdens vakantieperiodes. Financieel topman Robert Carsouw zei in februari dat de luchthaven veel beveiligers had aangenomen om nieuwe chaos zoals in de zomer van 2022 te voorkomen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Water in Belgische Voeren iets gezakt, bewoners kunnen naar huis

In de Belgische gemeente Voeren, niet ver van Maastricht, is het waterpeil na de overstromingen in de nacht van vrijdag op zaterdag weer iets gezakt. Inwoners die werden geëvacueerd kunnen zaterdagochtend weer terugkeren naar hun woning.

Afbeelding

Zeven gewonden bij frontale botsing in Maasland

Bij een frontale botsing tussen twee auto's in Maasland (Zuid-Holland) zijn zaterdag zeven gewonden gevallen. Dat waren alle inzittenden van beide voertuigen.

Afbeelding

Twee campings in Limburg ontruimd om dreigende wateroverlast

Twee campings in het Limburgse dorp Etenaken worden zaterdagochtend ontruimd om dreigende wateroverlast, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Ongeveer honderd gasten van camping de Gele Anemoon en 128 gasten van camping de Gronselenput moeten hun kampeerplekken verlaten.

Afbeelding

Vliegverkeer luchthaven München stilgelegd om klimaatactivisten

Het vliegverkeer op de luchthaven van München is zaterdagochtend stilgelegd omdat klimaatactivisten het binnenterrein van het vliegveld hebben betreden.

Afbeelding

Omstreden Oekraïense mobilisatiewet treedt in werking

Een omstreden Oekraïense mobilisatiewet treedt officieel in werking. De wet moet ervoor zorgen dat er meer mannen ingezet kunnen worden om tegen de Russen te vechten. Tegen mannen die de dienstplicht ontduiken, wordt harder opgetreden.

Afbeelding

Lancering Starliner opnieuw uitgesteld

De eerste bemande ruimtevlucht van de Starliner, het nieuwe ruimtevaartuig van Boeing, is voor de derde keer deze maand uitgesteld. De reden is een heliumlek aan boord van het ruimtevaartuig, heeft NASA vrijdag gemeld.