Britse 400m-loper Nigel Levine krijgt vier jaar schorsing na dopinggebruik

© Action Images / Reuters

De Britse 400m-loper Nigel Levine (29) heeft een schorsing van vier jaar aan de broek. Hij testte in november 2017 positief op clenbuterol bij een controle buiten competitie.

De sprinter, die in 2012 en 2016 aan de Spelen deelnam, was al sinds februari voorlopig geschorst. Vandaag kreeg hij zijn definitieve straf. Levine heeft met de 4x400 meter aflossingsploeg van zijn land meerdere medailles gewonnen op internationale toernooien. Zo kroonde hij zich in 2014 met het Britse team tot Europees kampioen. Op het EK in Zürich kwam hij in actie in de reeksen, niet in de finale. Verder behaalde Levine in 2012 met de Britse ploeg zilver op het EK in Helsinki, achter België. Ook indoor behaalde hij op de 4x400m enkele successen, met een eerste stek op het EK in 2013 en drie podiumplaatsen op een WK (2x zilver, 1x brons). Individueel won hij één medaille: zilver op het EK indoor 2013, na de Tsjech Pavel Maslak.

In januari 2017 raakte Levine betrokken bij een motorongeval in Spanje en brak hij zijn bekken. Sindsdien liep hij geen wedstrijden meer. (belga)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen