Veel volk op Belgian Basketbal Awards, Lifetime Achievement Award voor Van Kersschaever

© Walter Saenen

De Belgian Basketbal Awards in de AED Studios in Lint was een voltreffer. 1.000 toeschouwers woonden het basketbalfeest bij en vele spelers, coaches en genodigden passeerden de rode loper. Belgian Cat Emma Meesseman was ook van de partij en reikte een trofee uit. Alle ploegen van de EuroMillions League en Top Division Women tekenden ook present.

cpm

Lees ook: Unicum: voor het eerst een Belg verkozen tot MVP van de Euromillions Basketball League

Vele basketbalfans zorgden ook voor een toffe ambiance tijdens de viering en supporterden uiteraard voor hun genomineerden en winnaars als Jean Salumu (Oostende), Thomas Akyazili (Antwerp Giants), Laure Resimont (Sint-Katelijne-Waver), Celeste Trahan-Davis (Castors Braine), Billie Massey (Sint-Katelijne-Waver), Renaud Geller (scheidsrechter), Kris Jacobs (scheidsrechter). Ann Wauters zorgde voor een leuke verrassing met een videoboodschap voor Sofie Hendricks. De tweevoudige Speelster van het Jaar nam na meer dan tien jaar afscheid als Belgian Cat. De kapitein werd door de Cats in de bloemetjes gezet.

© Walter Saenen

© Walter Saenen

© Walter Saenen

© Walter Saenen

Lucien Van Kersschaever krijgt Lifetime Achievement Award

Op de Belgian Basketbal Awards in Lint kreeg Lucien Van Kerrschaever (79) de eerste Lifetime Achievement Award in het Belgische basketbal. Van Kersschaever was zowel als speler, drie titels en evenveel triomfen in de Belgische Cup, en als coach succesvol. Hij won als coach zeven keer de titel en vijfmaal de Beker van België. Hij was als speler en coach actief bij Oostende, Mechelen, Bus Lier, Racing Mechelen en Castors Braine. “De Kers” kwam ook 109 keer voor de Belgian Lions uit en is lid van de “Club 100”. Hij werd ook tweemaal verkozen tot Coach van het Jaar. Een emotionele Van Kersschaever kreeg de trofee uit handen van Arthur Goethals (voorzitter Pro League) en bondscoach Eddy Casteels. Casteels was bij het grote Racing Mechelen in de jaren negentig assistent-coach van “De Kers”.

© Walter Saenen

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen