Maaltijdbezorger DoorDash onderuit op Wall Street na cijfers

Nieuws
DoorDash behoorde donderdag tot de grote verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De concurrent van Thuisbezorgd-moederbedrijf Just Eat Takeaway zag de omzet en de orders stijgen in het afgelopen kwartaal, maar leed meer verlies dan verwacht. Ook de verwachtingen voor het huidige kwartaal vielen tegen. Het aandeel werd 9,5 procent lager gezet.
anp
donderdag 2 mei 2024 om 15:41
Afbeelding
beeld anp

De resultaten van Qualcomm (plus 7,3 procent) werden wel goed ontvangen. De fabrikant die chips maakt voor smartphones gaf ook een sterke omzetverwachting af voor het huidige kwartaal.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,5 procent hoger op 38.125 punten. De bredere S&P 500-index klom 0,7 procent tot 5056 punten en techbeurs Nasdaq won 1 procent op 15.759 punten.

Beleggers kauwden nog na op het rentebesluit van de Federal Reserve. De centrale bank liet daarbij weten dat de rente nog niet verlaagd kan worden tot er meer bewijs is dat de inflatie afkoelt richting het doel van 2 procent. Fed-voorzitter Jerome Powell verklaarde wel dat het "onwaarschijnlijk" is dat de rente omhoog moet om de inflatie te bestrijden. Die opmerking zorgde voor enige opluchting bij beleggers.

Ook de aanhoudend sterke arbeidsmarkt geeft de Fed volgens Powell meer tijd om de effecten van de eerdere renteverhogingen af te wachten. Donderdag bleek dat het aantal wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS is uitgekomen op 208.000. Dat was iets minder dan verwacht.

Apple klom 1,7 procent. Het techconcern maakt na de slotbel in New York de resultaten bekend. De iPhone-maker zag de verkopen in de laatste drie maanden van vorig jaar eindelijk weer licht toenemen, na vier kwartalen op rij met omzetkrimp. Beleggers zijn ook benieuwd naar de verkoopcijfers in China. Daar lijkt Apple te kampen met fikse concurrentie. Ook hopen ze meer te horen over de plannen van Apple op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

Moderna won 5,6 procent, ondanks een verlies van 1,2 miljard dollar in het eerste kwartaal. eBay zakte 1,5 procent. Het onlineplatform voor shoppen en veilingen gaf een tegenvallende omzetverwachting af voor het huidige kwartaal.

Peloton werd bijna 8 procent meer waard. De verkoper van fitnessapparatuur schrapt 400 banen, zo'n 15 procent van het wereldwijde personeelsbestand, om kosten te besparen. Ook vertrekt topman Barry McCarthy bij het bedrijf.

De koers van Starbucks bleef praktisch onveranderd. De koffieketen kelderde een dag eerder nog bijna 16 procent, na tegenvallende verkopen in het afgelopen kwartaal.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

1,5 jaar cel voor vrouw die eigen stalking in scène zette

De rechtbank in Utrecht heeft de 34-jarige Sanne S. veroordeeld tot anderhalf jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk voor het in scène zetten van haar eigen stalking.

Afbeelding

Post mag er mogelijk langer over doen, meldt minister

De post hoeft vanaf volgend jaar mogelijk niet meer binnen 24 uur te worden bezorgd, maar binnen 48 uur. Dat meldt minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. De bezorging op vijf dagen in de week, van dinsdag tot en met zaterdag, blijft wel gehandhaafd.

Afbeelding

Duitse wapenindustrie zoekt steun tegen Chinese afhankelijkheid

Duitse wapenproducenten hebben hulp van de overheid nodig als ze hun afhankelijkheid van Chinese grondstoffen willen verminderen en toch met Amerikaanse bedrijven willen blijven concurreren. Dat stelt de Duitse vereniging van de defensie-industrie BDSV.

Afbeelding

Van Gennip blij dat coalitie door wil met hervorming kinderopvang

Demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) is 'ontzettend blij' dat het nieuwe kabinet in wording verder wil met haar plannen voor hervorming van de kinderopvang.

Afbeelding

Zweedse media: Joost Klein moet begin juni voorkomen in Zweden

Joost Klein moet zich begin juni melden bij de rechtbank in het Zweedse Malmö voor het voorval tijdens het Eurovisie Songfestival vorige week. Dat zegt zijn advocaat tegen Zweedse media. Het lokale Openbaar Ministerie en de rechtbank kunnen het nieuws niet bevestigen.

Afbeelding

Neergeschoten Slowaakse premier Fico ligt nog op intensive care

De Slowaakse minister-president Robert Fico ligt nog altijd op de intensive care, meldt zijn regering. Eerder deze week werd al bekend dat hij een aanslag op zijn leven zou overleven, maar er wel slecht aan toe is.