Antwerp vergeet vele kansen af te maken tegen Lokeren en krijgt dan deksel op de neus

1-2. Dat was de uitslag maandagavond op de Bosuil, maar het had voor Antwerp heel wat anders kunnen uitdraaien. Zeker in de eerste helft was Antwerp tegen Lokeren veruit de beste ploeg, maar het vergat te scoren uit zijn vele kansen. In een evenwichtigere tweede helft kwam Lokeren op voorsprong via een afstandsschot van Hupperts. Arslanagic sloeg terug na een geweldige actie van Ardaiz. Een uitschuiver van diezelfde Arslanagic leidde echter de winning goal van Lokeren in. De Waaslanders lijken nu erg goed op weg naar de winst van groep B van Play-Off 2.

JoRo

Herbeleef hier de fasen van de wedstrijd

Nee, Antwerp zou van het winnen van Play-Off 2 zeker geen hoofddoel maken. De nacompetitie zou vooral gebruikt worden om het komende seizoen voor te bereiden, zo luidde de matige ambitie van coach Laszlo Bölöni voor de start van PO 2. Daar was maandagavond nochtans weinig van te merken, want Antwerp, in zijn zo goed als best mogelijke opstelling, speelde een dijk van een eerste helft tot groot jolijt van de fans.

© BELGA

Vanaf minuut 1 trok de thuisploeg ten aanval en dat leidde vrijwel meteen tot knoerten van kansen: eerst via een schot van Nazaryna dat de deklat scheerde en daarna wist Owusu de bal in de scrimmage voor het doel niet binnen te leggen.

Ook tijdens het verdere verloop van de eerste helft was Antwerp, met de kracht van Van Damme en Batubinsika, de creativiteit van Hairemans en Rodrigues, de gemeten voorzetten van De Laet en de snelheid van Ardaiz bijna voortdurend baas. Doelman Davino Verhulst moest haast vaker naar het leer duiken, als Michael Phelps in het zwembad in zijn ganse zwemcarrière. Zo moest de Lokeren-goalie zich aan het slot van de eerste helft helemaal strekken om een vrije trap van Rodrigues nog uit de winkelhaak te halen. Het enige wat ontbrak bij de rust was een welverdiend doelpuntje.

© BELGA

De sturm und drang liet Antwerp klaarblijkelijk in de kleedkamer want de start van de tweede helft was meer in evenwicht. Echte opwinding kwam er rond minuut 55 toen het een mirakel mocht heten dat Lokeren niet op voorsprong kwam. Bij een uitstekende counter kwamen de Waaslanders met drie man voor doel te staan. Skulason mocht tot twee keer toe van dichtbij aanleggen. Zijn eerste schot ging via Batubinsika op de lat, zijn daaropvolgende tweede schot spatte uiteen op de paal.

We waren nog niet goed en wel bekomen van deze fase of Antwerp sloeg aan het counteren. Hairemans stuurde de snelle Ardaiz diep, maar de Lokeren-verdediging stond pal om zijn schot af te blokken. Aan de overzijde had Sinan Bolat dan weer een pak meer werk dan in de eerste 45 minuten. De Antwerp-keeper was ook goed paraat op een schot van de Nederlander Hupperts.

© Photo News

Diezelfde Hupperts kreeg de Bosuil halfweg de tweede helft even heel stil. Met een afstandsschot vanop ruim 25 meter bracht hij de bezoekers op voorsprong. Bolat stond er bij en keek ernaar hoe de schicht van de Nederlander binnen zoefde.

De Great Old bleef niet bij de pakken zitten, want nog geen 10 minuten later stonden de bordjes weer gelijk. De ondhoudbare Ardaiz dribbelde de baklijn af en knalde vervolgens vol met zijn linker op de deklat. De terugkerende bal werd door Arslanagic opgepikt en de centrale verdediger liet deze opportuniteit niet liggen.

© BELGA

Net op het moment dat ieder dacht dat Antwerp er nu wel op en over zou gaan, sloeg het noodlot toe. Arslanagic schoof tien minuten voor affluiten uit op het gladde veld en Marko Miric profiteerde door de bal droog voorbij Bolat te leggen.

Met vereende krachten trok Antwerp nog naar voor, maar de beste krachten waren opgesoupeerd en een (verdiend) doelpuntje zat er niet meer in.

Met deze zege heeft Lokeren plots vier punten voorsprong op Antwerp. De groepszege in poule B van PO2 lijkt nu wel voor het grijpen te liggen voor de Waaslanders.