Panini lanceert voor het eerst stickeralbum over de Tour de France

Voor de eerste keer verschijnt er bij Panini, bekend van de voetbalplaatjes, een stickeralbum gewijd aan de Ronde van Frankrijk. Dat meldden Tourorganisator ASO en Panini donderdag. Twee pagina’s zullen volledig gewijd zijn aan Eddy Merckx, die vijftig jaar geleden zijn eerste eindzege vierde in La Grande Boucle.

md

Het stickerboek bevat onder meer alle 22 teams die deelnemen, de wielrenners, managers en gegevens over de 21 etappes, alsook over de start- en aankomstplaatsen. Onder de 352 te verzamelen stickers zitten ook 32 specials, zoals bijvoorbeeld enkele mythische cols. Voor elke wielerploeg zijn er veertien renners te sparen. ASO en Panini kozen per team een ruime voorselectie van “renners die in aanmerking komen om geselecteerd te worden voor de Tour”.

De Ronde van Frankrijk 2019 wordt op 6 juli op gang geschoten in Brussel, de geboortestad van vijfvoudig Tourwinnaar Eddy Merckx. Twee pagina’s zullen volledig gewijd zijn aan de Kannibaal, die zijn eerste gele trui veroverde in 1969. Het verzamelalbum krijgt nog andere bladzijden die in het teken staan van de geschiedenis van de Tour. Het album, met de winnaar van vorig jaar Geraint Thomas op de cover, is vanaf 4 mei verkrijgbaar.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen