Jagen op Cancellara in de Vlaamse Ardennen: het kan volgend jaar

© Peter Malaise

Chasing Cancellara, het wielerplatform onder auspiciën van Fabian Cancellara, komt volgend jaar naar Vlaanderen. Op zondag 22 maart kan u in het gezelschap van de drievoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen een tocht doorheen de Vlaamse Ardennen maken.

gvdl

Bekijk hier onze digitale wielergids.

In Chasing Cancellara, het project dat de gelijknamige renner uitbouwde na het afsluiten van zijn actieve carrière, krijgen recreanten de kans om tegen en met de drievoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te fietsen. Dit jaar streek het format onder meer neer in zijn eigen Zwitserland, Italië, Denemarken en Duitsland. In 2020 is Vlaanderen voor het eerst aan de beurt, het Oost-Vlaamse Ronse met name.

Het driedaagse evenement bestaat uit een VIP-gebeuren op vrijdag, een kidsorganisatie op zaterdag en het deels recreatieve, deels competitieve evenement op zondag, waarbij deelnemers de kans krijgen om 60 of 117 kilometer te fietsen in de Vlaamse Ardennen. Daarbij worden enkel de beklimmingen van de hellingen gechronometreerd, waaronder de Koppenberg, Taaienberg, Paterberg en de Oude Kwaremont. Tussenin rijden de recreanten in groepen aan de zijde van Cancellara.

De inschrijvingen voor het evenement werden samen met de voorstelling gelanceerd. Verdere info is te vinden op www.chasingcancellara.com.

© Peter Malaise

© Peter Malaise

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen