Legendarische gangmaker schenkt helm aan Gentenaar, Kirsten Wild heeft zin in om te knallen in ’t Kuipke

© fdg

De Nederlander Joop Zijlaard, jarenlang als gangmaker een smaakmaker in ‘t Kuipke, schonk de helm waarmee hij vaak de Europese pistes bezocht aan de jonge Brent Van Ballenberghe, een Gentenaar met een hart voor de piste.

fdg

Joop Zijlaard vocht in ‘t Kuipke legendarische duels uit met Michel Vaarten. Joop, toen met de even legendarische snor, is de vader van Michael (onder andere wedstrijdleider in Ahoy) en Ron (dernygangmaker), die in het wielrennen al behoorlijk wat strepen hebben verdiend. Begin januari rijdt Michael, de kleinzoon van Joop, de zesdaagse in thuisstad Rotterdam met de ervaren Nick Stöpler.

Kirsten Wild heeft er zin in

De meervoudige Nederlandse wereldkampioene Kirsten Wild verscheen in de vooravond al op het Gentse ovaal om de benen los te gooien. Later op de avond rijdt ze een puntenverlies.

“Het is mooi dat we een kans krijgen in een goedgevuld Kuipke, maar het tijdstip waarop we moeten rijden om middernacht is wat ongelukkig”, zegt de altijd opgewekte Nederlandse. “Ik reed recent in Londen en nam daarna wat vakantie. De WB in Berlijn staat niet op mijn programma, deze in Londen wel.”

De rensters rijden over 120 ronden, met om de 15 ronden een spurt, de laatste met dubbele punten.

Deelnemers

1. Kirsten Wild (Ned)

2. Annelies Dom

3. Jolien D’hoore

4. Lotte Kopecky

5. Shari Bossuyt

6. Gilke Croket

7. Mylène De Zoete (Ned)

8. Kristie van Haaften (Ned)

9. Valentine Corentin (Fra)

10. Amy Cure (Aus)

11. Anita Stenberg (Noor)

12. Martina Fidanza (Italië)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen