Geluk bij een ongeluk! Lotto-renner volgt etappe vanuit ploegwagen met airco

© Photo News

Geluk bij een ongeluk voor Bjorg Lambrecht. Door een administratief dispuut met de UCI mocht de neo-prof van Lotto-Soudal niet starten in de Tour Down Under. En dus hoeft hij ook niet te koersen bij meer dan veertig graden.

gvdl

Het is puffen voor de renners in de Tour Down Under. Het kwik liep afgelopen nacht op tot boven de veertig graden en de komende dagen wordt er geen verandering verwacht. De etappe van afgelopen nacht werd al met 26 kilometer ingekort. Komende nacht wordt er een uur vroeger gestart in de hoop de ergste hitte voor te blijven.

© Photo News

“Het is de eerste keer dat ik een wedstrijd kan volgen in de ploegwagen”, kon Lambrecht lachen om zijn situatie. “De voorbije dagen heb ik op mijn eentje getraind maar nu was het toch echt te warm om te gaan fietsen. Morgen sta ik twee uur vroeger op zodat ik de grootste hitte kan vermijden.”

Het was moeilijk presteren onder deze omstandigheden. “Ik heb altijd gedacht dat ik de hitte goed verdroeg maar nu moet ik toegeven dat ik helemaal uitgeput was van de hitte”, reageerde Andre Greipel. “Ik was volledig gekookt.”

LEES HIER hoe de renners na afloop in de zee doken

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen