SVT: onderzoek Joost Klein mogelijk over fysieke confrontatie

Nieuws
Het onderzoek dat is ingesteld naar een incident met Joost Klein op het Eurovisie Songfestival gaat mogelijk over een ‘fysieke confrontatie’ tussen de zanger en een fotograaf. Dat meldt de Zweedse omroep SVT.
anp
vrijdag 10 mei 2024 om 18:25
Afbeelding
beeld anp

De European Broadcasting Union (EBU) meldde eerder vrijdag dat er een onderzoek is ingesteld naar Klein. Meer informatie gaf de organisator van het songfestival niet. AVROTROS bevestigde het onderzoek maar wil verder niets over het incident kwijt.

De EBU meldde ook dat Klein niet meer repeteert voordat het onderzoek is afgerond. Het blijft onduidelijk of de zanger vrijdagavond, als de internationale vakjury’s punten geven, wel weer het podium op mag.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Witte Huis: Iraanse president Raisi had bloed aan zijn handen

De zondag bij een helikoptercrash omgekomen Iraanse president Ebrahim Raisi had 'bloed aan zijn handen', omdat hij extremistische groeperingen in de regio steunde. Dat zei de Witte Huis-woordvoerder op het gebied van nationale veiligheid John Kirby.

Afbeelding

Iran houdt verkiezingen op 28 juni voor opvolger dode Raisi

Iran houdt op 28 juni nieuwe presidentsverkiezingen, melden staatsmedia. De verkiezingen zijn noodzakelijk na de dood van president Ebrahim Raisi en zijn gevolg bij een helikoptercrash.

Afbeelding

Organisatie Roparun kijkt terug op 'onvergetelijke' 33e editie

De organisatie van de jaarlijkse Roparun kijkt terug op een 'onvergetelijke' editie. Alle lopers van de 210 teams die meededen aan de estafetteloop voor goede doelen kwamen maandag over de finish op de Coolsingel in Rotterdam.

Afbeelding

Regering Sint-Maarten verliest meerderheid na 17 dagen

Zeventien dagen na de beëdiging van een nieuwe regering op Sint-Maarten, heeft de coalitie haar meerderheid in het parlement alweer verloren.

Afbeelding

Ex-fixer Cohen bekent in rechtszaal Trump te hebben bestolen

Donald Trumps voormalige fixer Michael Cohen heeft in de rechtszaal bekend dat hij geld heeft gestolen van het bedrijf van de voormalige Amerikaanse president. Cohen is een belangrijke getuige van de aanklagers in het zwijggeldproces waarin Trump is verwikkeld.

Afbeelding

Netanyahu: besluit ICC-aanklager absurd en vorm van antisemitisme

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu noemt het besluit van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) om een arrestatiebevel tegen hem en defensieminister Yoav Gallant te vragen 'absurd' en een vorm van 'nieuw antisemitisme', zo schrijft de Israëlische krant Haaretz.