Decathlon en vakbonden staan geen stap verder: nieuw overleg gepland

Themabeeld.© BELGA/BELPRESS

De bijzondere ondernemingsraad die donderdag gepland stond bij Decathlon in Evere, werd iets na drie uur zonder veel resultaat beëindigd. Op 7 mei zitten de partijen opnieuw samen. Dat bevestigen zowel de vakbonden als de directie van de Franse sportketen.

scl
Bron: BELGA

Decathlon België schrapt tegen het einde van dit jaar 132 jobs. Dat kondigde de keten deze week aan. “Het Europese logistieke netwerk van distributiemagazijnen moet worden getransformeerd om beter tegemoet te komen aan de behoeften van klanten”, klonk het bij de sportketen. “De 132 magazijniers en leidinggevenden krijgen wel nieuwe functies aangeboden binnen de Decathlon-groep.”

Amper voorbereid

De vakbonden zijn volop in actie geschoten. Donderdag waren ze aanwezig bij de bijzonder ondernemingsraad in Evere, maar zonder resultaat.

“Niet alle afgevaardigden en verkozenen uit de ondernemingsraad waren donderdag aanwezig”, klinkt het bij vakbonden BBTK en ACV Puls. “We hadden ons ook amper kunnen voorbereiden na het nieuws begin deze week over de 132 ontslagen. Wij hebben de vergadering daarom stopgezet.” 

Op 7 mei zullen de partijen fysiek samenzitten in Willebroek voor een nieuwe bijzondere ondernemingsraad. “Het fysieke aspect is een grote overwinning”, aldus de bonden. “In het verleden moesten zij vaak de ondernemingsraden digitaal volgen. Absoluut niet eerlijk, noch efficiënt.”

Actie gevoerd

Donderdag voerden de vakbonden een drietal acties verspreid over Vlaanderen. Een eerste was in Zaventem. Handelsfederatie Comeos organiseerde daar een jaarlijkse hr-dag met focus op ‘Welzijn op het Werk’. Een directielid van Decathlon kwam er spreken, wat in de ogen van de vakbonden hypocriet was. Rond de middag trokken ze naar het federaal parlement. In de namiddag verzamelden de vakbonden aan de hoofdzetel van Decathlon in Evere. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen