Vandaag BK tijdrijden: vals plat scherprechter in duel Campenaerts-Lampaert?

© Photo News

Drie categorieën strijden vandaag in en rond Anzegem om de Belgische titel in het tijdrijden. Het parcours is een vlak rondje van 14,4 kilometer. De eliterenners zonder contract en de vrouwen-elite werken twee rondjes af, de profs drie.

bow

Bij de vrouwen gaan Lotte Kope­cky en Jolien D’hoore het duel aan met Ann-Sophie Duyck, die voor een vijfde driekleur op rij gaat. Bij de profs wordt het wellicht weer een duel tussen uittredend kampioen Yves Lampaert en Victor Campenaerts. “Ik voel me de beste tijdrijder van België en ik wil dat graag verzilveren met een nieuwe driekleur”, zegt Campenaerts, de Europese kam­pioen en de winnaar in 2016. “De eerste plaats is de enige die telt voor mij. Vorig jaar greep ik ernaast door een valpartij.”

Campenaerts trainde gisteren twee uur op het parcours achter de brommer en verkent ook vanmorgen nog. “Het is een snel parcours in Anzegem, maar toch met een aantal moeilijke stroken vals plat. Het is een iets lastiger parcours waar de snelheid toch hoog zal liggen, waardoor aerodynamica van belang is, maar waar je gewicht ook een rol speelt. Ik ben een kleine tien kilo lichter dan Yves Lampaert en dat is zeker niet in mijn nadeel op die stroken vals plat.”

Programma: 12u30: Elite zonder contract; 13u45: vrouwen; 15u: elite met contract

Voornaamste deelnemers profs: Frederik Backaert, Guillaume Van Keirsbulck, Jan Bakelants, Stijn Devolder, Edward Theuns, Thomas De Gendt, Nathan Van Hooydonck, Laurens De Plus, Victor Campenaerts en Yves Lampaert

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen