Goed nieuws: Kompany traint individueel met bal, Vermaelen sluit al aan bij de groep

© Belga

Gisteren kregen de Rode Duivels rust. Terwijl de ging golfen, speelde de andere een partijtje basketbal of werden er kaarten bovengehaald. Nu Hazard en co zijn uitgerust, wordt er opnieuw stevig getraind. En deze keer tekende ook Thomas Vermaelen present. Ook Vincent Kompany verscheen deze namiddag zelfs al even op het trainingsveld. Na de training geven Thomas Meunier en Youri Tielemans een persconferentie. Volg hier alles op de voet.

gegy, rahe

Goed nieuws dus over Thomas Vermaelen. Hij verscheen vanochtend op training in Dedovsk. Dat wil zeggen dat de verdediger op schema zit om klaar te geraken voor de wedstrijd tegen Engeland. Bondscoach Roberto Martinez kondigde dinsdag al aan dat Vermaelen vandaag op het veld zou moeten staan.

Vermaelen wordt nog wel wat gespaard. Hij trok aan het einde van het kwartiertje open training als enige een blauw vestje aan terwijl de rest van de ploeg zwart of oranje droeg. Dat wil zeggen dat Vermaelen in de wedstrijdvormen telkens de extra man in balbezit is. Op die manier kan hij iets makkelijker contacten vermijden.

Vermaelen raakte op 15 mei geblesseerd in de laatste competitiewedstrijd met Barcelona. Er werd toen een afwezigheid van drie weken vooropgesteld, maar het heeft dus wat langer geduurd. Vermaelen trainde in België al één keer mee met de Rode Duivels, daags voor de uitzwaaiwedstrijd tegen Costa Rica. Maar sindsdien bleef hij toch weer weg van de groep. Dat wees op een terugval, al zei bondscoach Martinez daarover dat hij gewoon “geen risico wil nemen”. Vermaelen reisde vorige weekend niet met de ploeg naar Sochi, waar de wedstrijd tegen Panama gespeeld werd. De verdediger bleef achter in Moskou om verder te werken aan zijn revalidatie.

“Thomas is bezig met zijn revalidatie. Hij zal de volgende dagen weer alles meedoen. Hij heeft de opwarming meegedaan, maar niet alles op volle sterkte”, vertelde Youri Tielemans over de training van Vermaelen.

Ook Kompany op trrainingsveld

Ook Vincent Kompany verscheen deze namiddag al even op het trainingsveld in Dedovsk voor een individuele sessie met bal. De verwachting is dat hij morgen de groepstraining hervat.

De verdediger van Manchester City blesseerde zich in de eerste oefeninterland tegen Portugal aan de lies en verscheen sindsdien niet meer met de groep op het trainingsveld. Het duel met Tunesië komt sowieso te vroeg, Vince The Prince wordt klaargestoomd voor de clash met Engeland op de slotspeeldag en de start van de tweede ronde.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen