Darter Van Gerwen naar kwartfinale

Foto: ANP

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Grand Slam of Darts. De drievoudig winnaar van het toernooi in Wolverhampton versloeg in de achtste finales de Brit Michael Smith met 10-8.

,,Ik begon niet goed”, keek Van Gerwen terug bij RTL. ,,Gelukkig herstelde ik snel. Toch maakte ik ook daarna nog te veel fouten in zijn legs. Ik had misschien eerder afstand moeten nemen. Verder mag ik niet klagen. Ik denk dat het publiek een mooie wedstrijd heeft gezien.”

Van Gerwen won het toernooi de laatste drie jaar. De als eerste geplaatste Nederlander speelt in de kwartfinale tegen Jonny Clayton uit Wales. Voor de winnaar van het toernooi ligt zondag een bedrag klaar van circa 126.000 euro.

Wesley Harms redde het in de achtste finales niet tegen Gary Anderson. De Schot won met 10-2 van de Nederlander die uitkomt in de dartsbond BDO.

Harms knokte zich na een flitsende start van Anderson nog even terug tot 3-2, maar kwam daarna nauwelijks toe aan het uitgooien van de legs. Anderson, de wereldkampioen in dartsbond PDC in 2015 en 2016, stoomde door met de winst van zeven legs op rij.

Van Gerwen is nu de enige Nederlander die nog in de race is.