© Photo News

Julian Alaphilippe is nu ook officieel de nummer één van de wereld

Na winst in Milaan-Sanremo zaterdag is de Fransman Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick.Step) de nieuwe leider in de World Ranking en de One Day Race World Ranking. Hij gaat in beide klassementen voorbij de Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar Team) en Greg Van Avermaet (CCC Team).

Maarten Delvaux

Bekijk hier onze digitale wielergids.

De nieuwe World Ranking, die de beste resultaten van de voorbije 52 weken in zowel de WorldTour als de continentale kalenders van de internationale wielerfederatie UCI bundelt, werd maandag bekendgemaakt. Alaphilippe, voor het weekend nog derde, leidt nu met 3797,95 punten, ruim 283 meer dan Valverde die nu tweede is.

De Sloveen Primoz Roglic (Team Jumbo - Visma), eindwinnaar van de UAE Tour en Tirreno-Adriatico, komt de top drie binnen met 3191,28 punten. Olympisch kampioen Van Avermaet (2770,9 ptn) zag ook de Nederlander Tom Dumoulin nog voorbij komen en is zo naar de vijfde plek gezakt. Tim Wellens (Lotto Soudal) is de tweede Belg in de stand op de elfde plaats.

Alaphilippe is na Milaan-Sanremo ook de nieuwe leider in de One Day Race World Ranking van de UCI, die zich zoals de naam zegt focust op de eendagskoersen. Valverde is daarin tweede, Van Avermaet zakt van 1 naar 3. Roglic gaat in de Stage Race World Ranking dan weer voorbij leider Simon Yates (Mitchelton-Scott) naar 1.

COLUMN. Lefevere waarschuwt andere ploegen: “Voor ons moet niets meer, dat de anderen de gaten maar dichtrijden”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer