Hij won honderden miljoenen, maar dreigt nu voor 40 jaar de cel in te gaan

© AP

338 miljoen dollar, ofwel 284 miljoen euro. Zo veel won Pedro Quezada (49) met één gouden ticketje van de Powerball jackpot, de Amerikaanse lotto in 2013. Genoeg om een leven lang in weelde en zonder zorgen verder te leven, zou je denken. Maar de man uit New Jersey ziet het allemaal aan zich voorbijgaan, nu hij woensdag gearresteerd is voor seksueel misbruik van een jong meisje.

mrra

Eén kans op 175 miljoen, maar de Amerikaan haalde de slag binnen. Een immense som werd op zijn rekening gestort. “Het geld zal mijn leven veranderen, want het is zo’n groot bedrag”, zei Quezada destijds. “Maar mijn hart zal hetzelfde zijn. Ik ben zo gelukkig, nu kan ik mijn familie helpen.” Een aandoenlijk verhaal destijds en iedereen was blij voor het geluk dat de man had gehad.

Maar de man had heel wat schulden. 30.000 dollar ging meteen naar de alimentatie die hij nog moest betalen sinds 2009 voor één van zijn vijf kinderen. Volgens zijn huisbaas zou Quezada na zijn winst vertrokken zijn, zonder de achterstallige huur van 7.250 dollar te betalen, al was dat maar een peulenschil van het bedrag. Hij zou ook aan zijn hele straat beloofd hebben om hun huur voor een maand te betalen, een belofte die hij nooit inloste. Maar dat was nog niet het ergste van zijn daden.

Toen hij zijn winst helemaal voor zich had, dacht hij dat hij onaantastbaar was. De man zou daarna begonnen zijn met het misbruiken van een meisje van elf. De seksuele mishandeling zou al drie jaar aan de gang geweest zijn, voordat het meisje haar familie aan de alarmbel trok. Het kind is nu veertien. Als Quezada schuldig zou blijken, riskeert hij een celstraf van veertig jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen