De nieuwe stem in het openbaar vervoer rijdt nooit auto, schrijft en presenteert over duurzaamheid

Interview
Ze herinnert reizigers om uit te checken, kondigt de volgende halte aan, legt uit waarom de bus even stilstaat - vanwege de staking tegen het toenemende geweld in het openbaar vervoer. Straks is ze in heel Nederland te horen: duurzame levensstijl-expert Marieke Eyskoot (1977).
Eline Kuijper Eline Kuijper
donderdag 2 mei 2024 om 02:00 aangepast 09:31
Duurzame lifestyle-expert Marieke Eyskoot is de nieuwe stem in het openbaar vervoer.
Duurzame lifestyle-expert Marieke Eyskoot is de nieuwe stem in het openbaar vervoer. beeld kro-ncrv

‘Beste reizigers, de intercity van vijftien uur tweeëntwintig naar Amsterdam-Amstel vertrekt over enkele minuten.’ Als Marieke Eyskoot de omroepstem aan de telefoon opzet, klinkt het net echt. Zo echt zelfs, dat ze haar nieuwe rol als stem in het openbaar vervoer eraan te danken heeft, legt ze uit. 

‘Ik sta veel op podia om evenementen te presenteren of te spreken over duurzaamheid. Vooraf moet je vaak soundchecken: ‘zeg even wat’, zegt de geluidstechnicus dan. En dan roep ik meestal een openbaar vervoersbericht om. 

Vijf jaar geleden presenteerde ik een evenement van Transdev, het moederbedrijf van onder andere Connexxion. Toen deed ik dat ook. Ze vonden het kennelijk goed klinken, want toen vorig jaar duidelijk werd dat de vori..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Medewerkers van de NVWA controleren in een tuin in Aalten alle plekken waar de mug eitjes gelegd kan hebben.

De tijgermug gaat zich vestigen in Nederland. 'Het is niet gelukt de overheid wakker te schudden'

De tijgermug komt steeds meer voor in Nederland. Anders dan onze inheemse muggen bijt deze mug ook overdag en kan hij gevaarlijke tropische ziekten overdragen. Wat hangt ons boven het hoofd? Vijf vragen.

Noordoostpolder, op de voorgrond en grote akker met lelies.

Geen lelieteelt meer bij Sevenum. Het gif is gevaarlijk voor de gezondheid, oordeelt de rechter

De bescherming van de gezondheid gaat boven het commercieel belang van de lelieteler. In de buurt van hun woning mag hij geen pesticiden spuiten. De gerechtelijke uitspraak kan grote gevolgen hebben voor de bollenteelt.

Een pimpelmees verlaat een nestkastje na het voeren van de kuikens. Met een groene tuinen met inheemse planten en nestkastjes help je de stadsvogels.

Steeds minder stadsvogels, maar we kunnen er iets aan doen. 'Een geveltuintje helpt al'

Het gaat slecht met de stadsvogels in Nederland. Hoe kun je ze helpen in de tuin? Saskia Hausel van Vogelbescherming geeft vijf tips. ‘Ik hoor nu allemaal getjilp, een geluid dat ik sinds mijn kindertijd niet meer had gehoord.’

Kinderen en volwassenen oefenen de familievoorstelling 'Op het Spel'. Als er geen aarde meer is, waar moet je dan spelen?

Hoe spelen met kinderen kan helpen de klimaatcrisis op te lossen. Deze theatermaker laat het zien

‘De klimaatcrisis is meer geholpen met verbeelding dan met angst’, zegt theatermaker Kees van der Zwaard. Hij schreef een familievoorstelling over klimaatverandering voor een kerk.

Lelies worden met tal van middelen bespoten. Veel en vaak. Een veld met lelies wordt wel veertig keer meer bespoten dan een maisveld.

Parkinson als gevolg van landbouwgif op lelies? De hoogste rechter steekt er een stokje voor

Burgers die bang zijn ziek te worden van bestrijdingsmiddelen kregen gelijk van de hoogste rechter. EU-landen moeten veel strenger zijn in het toelaten van bestrijdingsmiddelen. Een uitspraak met grote gevolgen.

Duurzame lifestyle-expert Marieke Eyskoot is de nieuwe stem in het openbaar vervoer.

De nieuwe stem in het openbaar vervoer rijdt nooit auto, schrijft en presenteert over duurzaamheid

Ze herinnert reizigers om uit te checken, kondigt de volgende halte aan, legt uit waarom de bus even stilstaat. Straks is ze in heel Nederland te horen: duurzame levensstijl-expert Marieke Eyskoot (1977).