“Geen hoop meer op redding”, zegt verantwoordelijke van zoekoperatie naar verdwenen voetballer Emiliano Sala

© AFP

Er is geen hoop meer op de redding van de Argentijnse voetballer Emiliano Sala (28), die maandagavond met een privévliegtuig van de radar verdween. Dat zegt John Fitzgerald, die leiding geeft aan de zoektocht naar de vermiste Argentijn en de piloot van het vliegtuig waarin ze zaten. “Zelfs de meest fitte persoon zou het hooguit een paar uur in het water uithouden.”

wic

Sala werd enkele dagen geleden nog voorgesteld als de nieuwe spits van Premier League-club Cardiff City, dat 17 miljoen euro voor hem betaalde aan het Franse Nantes. Hij had maandagavond met een privévliegtuig van Nantes naar Cardiff moeten vliegen, maar kwam nooit aan. Sindsdien werd met man en macht gezocht naar de voetballer en zijn piloot. Ook woensdag werd opnieuw intensief gespeurd, maar halverwege de dag meldden de autoriteiten opnieuw niets te hebben aangetroffen.

“Er is geen hoop meer”, aldus John Fitzgerald, die leiding geeft aan de zoektocht naar de vermiste Argentijn en de piloot van het vliegtuig waarin ze zaten. “Zelfs de meest fitte persoon zou het hooguit een paar uur in het water uithouden.”

De Piper Malibu, het privévliegtuig waar Sala en zijn piloot in hadden plaatsgenomen, verdween van de radar ter hoogte van de vuurtoren van Casquets boven de Noordzee. Wel werden enkele drijvende objecten gespot, maar die bleken niet afkomstig te zijn van het vliegtuig.

“Als jullie in anderhalf uur nog niets van me gehoord hebben...”

Intussen is een audiobericht opgedoken dat de voetballer op maandagavond vanuit het vliegtuig nog naar enkele vrienden gestuurd had. Daarin uitte Sala zijn bezorgdheid over het toestel. “Als jullie over anderhalf uur geen nieuws van me hebben, moeten ze misschien wel iemand sturen om me te komen zoeken… Ik begin bang te worden!”, klonk het. In een eerder bericht had de Argentijn ook al - half lachend - gezegd dat hij “in een vliegtuig zit dat eruitziet alsof het uit elkaar gaat vallen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Sala weigerde een commerciële vlucht”

De voorzitter van Cardiff City liet intussen weten dat de club aan Sala had voorgesteld de vlucht tussen Nantes en Cardiff te regelen. Maar dat wees de 28-jarige aanvaller af. “We vroegen hem of wij de nodige maatregelen moesten treffen voor de vlucht. Dat zou, zo geven we toe, een commerciële vlucht zijn geweest”, legt voorzitter Mehmet Dalman uit. “Maar hij weigerde en zei zelf het nodige te zullen doen. Ik kan nu niet zeggen wie de vlucht heeft georganiseerd want ik weet het niet. Maar het was zeker Cardiff City niet.”

Dalman voegde eraan toe dat Cardiffcoach Neil Warnock “geschokt” was over het nieuws van de verdwijning van hun aanwinst. “Neil is een mens en is even hard geraakt als wij allemaal. Wij blijven bidden.”

© AFP

Zowel Nantes als Cardiff reageerden geschokt op het nieuws.“Emiliano is een vechter. Dit is nog niet afgelopen”, klonk het hoopvol vanuit Frankrijk. “We zijn zeer ongerust over dit nieuws”, vertelde Cardiff City-voorzitter Mehmet Dalman. “We wachten op bevestiging voor we meer kunnen zeggen. Maar we zitten in met de veiligheid van Emiliano Sala.”

LEES OOK. Spoorloos vliegtuigje met Sala is niet het eerste luchtvaartongeval dat voetbalwereld opschrikt: van Busby Babes tot Leicester-voorzitter

Teruggekeerd om afscheid te nemen

Sala was eerder al vanuit Nantes naar Cardiff gevlogen voor zijn presentatie als nieuwe speler van de club uit Wales. Hij was echter teruggekeerd naar Frankrijk om nog enkele dingen te regelen en afscheid te nemen van zijn ploegmaats bij Nantes. “Ik denk dat hij terugkwam omdat hij dag wilde zeggen tegen zijn vrienden”, vertelde voorzitter Waldemar Kita. “Hij was beleefd, vriendelijk en respectvol.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op Instagram postte Sala enkele uren voor zijn vertrek nog een foto met zijn voormalige ploegmaats. “La ultima ciao, een laatste vaarwel.” Ook deze woorden hebben nu ineens een wel heel bittere nasmaak gekregen...

LEES OOK. Emiliano Sala, recordtransfer van Cardiff City, vermist nadat vliegtuigje van radar verdween: zoekactie opgeschort en “het ergste” wordt gevreesd

LEES OOK. Cristiano Ronaldo onder vuur voor foto in privéjet: “Dit is echt niet de dag voor zo’n tweet”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen