Inhoud blog
  • Mieren bestrijden in huis, terras en tuin
  • Effileerschaar voor honden
  • Welk hondenkussen voor mijn hond?
  • Last van vliegen in huis?
  • Zadelmak maken van een jong paard
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Weetjes en ideeën voor (huisdieren)bezitter

    24-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiden op een paardrijwedstrijd

    Na lang trainen is het zo ver je gaat een wedstrijd rijden! Goede voorbereiden op een wedstrijd is het halve werk. Je weet welke dressuur proefjes je moet rijden (elke maand andere proeven) Zorg ervoor dat de persoon die je gaat voorlezen samen met jou al een keer geoefend heeft en je dus op elkaar ingespeeld bent. Kijk ook hoe laat je moet starten en wie er voor jou is zodat je voorlezer in de gaten kan houden of alles op tijd loopt. Geef ook de voorlezer het paardenpaspoort en inentingsbewijs zodat als er om gevraagd word dit direct getoond kan worden.

    De avond van tevoren kun je het zadel en hoofdstel al oppoetsen met ledervet. Zorg dat alles wat je nodig hebt al klaar ligt dus ook het zadeldekje welke je gaat gebruiken. Zijn je witte rijbroek, plastron, laarzen, wedstrijd jasje, handschoenen en cap helemaal schoon en netjes?

    Is je paard ook helemaal schoon? Mestvlekken kun je wassen of behandelen met een vlekkenspray. In de staart mooi uitgeborsteld ? De avond van tevoren kun je alvast de manen invlechten en toiletteren zodat dat niet op het laatste moment meer hoeft te doen. Je kan een glansspray gebruiken om het paard mooi te laten glanzen maar houd er rekening mee dat het paard hier ook glad van word en het zadel zou kunnen gaan schuiven, spray daarom nooit glansspray over de paardenrug. Net voordat je gaat opstijgen, kun je de hoeven nog invetten met een hoefvet, dit geeft een mooie glans en geeft een verzorgde indruk.
    Nu ben je er helemaal klaar voor! Probeer hetzelfde te rijden als tijdens de training en je niet te laten afleiden door andere paarden. Wedstrijd rijden is net even anders en vaak moet het paard en de ruiter even wennen aan alle nieuwe indrukken en dit zorgt voor wedstrijd zenuwen. Als het voorbereiden op een wedstrijd goed gegaan zijn en de voorlezer weet in welke ring je moet zijn kun je je concentreren op je paard en hoef je alleen nog maar lekker te rijden. Rijdt het paard goed los, rijd figuren en oefen de overgangen om te controleren of het paard goed naar de beenhulpen luistert.
    Zorg dat je in de buurt bent van je voorlezer zodat die je een seintje geeft als je aan de buurt bent. Nooit boos worden op je paard, het helpt meestal niet en de jury zal ook geen goede indruk krijgen. Je doet je best tijdens de wedstrijd en probeer er ook van te genieten, succes!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 18/08-24/08 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 17/02-23/02 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!