Inhoud blog
  • Wat geloven moslims? Wie is Mohammad - vrede zijn met hem?
  • wat is islam?
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De ware godsdienst voor Allah is de Islam

    09-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat geloven moslims? Wie is Mohammad - vrede zijn met hem?

    Moslims geloven in de Ene, Unieke, Onvergelijkbare, Genadige God. De Enige en Onderhouder van het Universum; in de Engelen die door Hem zijn geschapen; in de Profeten door wie zijn openbaringen aan de mensheid werden verkondigd; in de Dag des Oordeels en in de individuele verantwoordelijkheid voor iemands daden; in Gods volledige beschikking over het lot, hetzij goed of kwaad; en in het leven na de dood.


    Moslims geloven dat God zijn Boodschappers en Profeten naar alle mensen heeft gestuurd en dat de laatste boodschap aan de mensheid; een bevestiging van de eeuwige boodschap en een opsomming van al hetgeen wat daarvoor is gekomen, geopenbaard is aan de laatste Profeet Mohammed (vrede zij met hem) door de aartsengel Djibriel (Gabriël). 

    Wie is Mohammad - vrede zijn met hem?



    Mohammed (vrede zij met hem.) werd geboren in Mekka, in het jaar 570, gedurende een periode in de geschiedenis die de Europeanen de Middeleeuwen noemen. Toen hij opgroeide, werd Mohammed (vrede zij met hem.) bekend om zijn waarheidlievendheid, vrijgevigheid en oprechtheid en kreeg de titel Al-Amien; de betrouwbare.
    Mohammed (vrede zij met hem.) had een beschouwende aard en verafschuwde de decadentie van zijn gemeenschap. Op veertigjarige leeftijd, tijdens een meditatieve terugtrekking, ontving Mohammed (vrede zij met hem.) zijn eerste openbaring van God, door de aartsengel Djibriel (Gabriël). Deze openbaringen duurden 23 jaar voort en staat bekend als de Heilige Koran.

    Mohammed (vrede zij met hem.) begon de woorden die hij van Djibriel (Gabriël) hoorde te reciteren, en de waarheid te verkondigen die Allah s.w.t. aan hem had geopenbaard. De mensen in Mekka waren doordrenkt in onwetendheid en dwarsboomden Mohammed (vrede zij met hem) en zijn kleine groep volgelingen op alle mogelijke manieren. Deze vroege Moslims leden onder een bittere vervolging.

    In 622, gelaste Allah de Moslimgemeenschap om te emigreren. Deze gebeurtenis, de Hidjra (migratie), toen zij uit Mekka naar de stad Medina vertrokken, ongeveer 300 kilometer naar het noorden, markeert het begin van ... Islamitische jaartelling. Medina verschafte Mohammed (vrede zij met hem) en de Moslims een veilige thuishaven waar de Islam groeide. Na enkele jaren keerden de Profeet (vrede zij met hem) en zijn volgelingen terug naar Mekka, waar ze hun vijanden vergaven en Islam definitief vestigden.
    Mohammed (vrede zij met hem) overleed op de leeftijd van 63 jaar en werd begraven in Medina. Ten tijde van zijn dood was het grootste gedeelte van Arabië Moslim, en binnen een eeuw breidde Islam zich uit in het westen tot aan Spanje en in het oosten zover als China.

    Wat is de Islaam?



    Het eerste wat men zou moeten weten en goed begrijpen heeft te maken met de betekenis van het woord "Islam".

    De islam is niet genoemd naar een persoon zoals het geval is met het Christendom dat genoemd is naar Jezus Christus (v.z.m.h.), of Boedisme dat genoemd is naar Gotama Buddha of Confucianisme dat genoemd is naar Cunfucius of Marxisme dat genoemd is naar Karl Marx.
    Noch is het genoemd naar een bepaalde stam zoals het Judaïsme genoemd is naar de stam van Judah en Hindoeïsme genoemd is naar de Hindoes.

    De religie "Islam" is de ware religie van "Allah" en als zodanig is het centrale principe van Allah's religie ; de totale onderwerping aan Allah's wil.

    Het Arabisch woord "Islam" betekent onderwerping of overgave aan de wil van de enige echte God: die alleen is het waard aanbeden te worden. Iemand die dit doet wordt een een 'Moslim' genoemd. Het woord 'Moslim' betekent 'gehoorzaam aan God' , maar het betekent ook 'vredelievend'. Daarom is de Islam geen nieuwe religie die profeet Mohammed (vzmh) in de zevende eeuw in Arabië heeft geïntroduceerd, maar het is de ware religie van Allah die toen vervolmaakt werd.
    Islam is de religie die aan Adam was gegeven,de eerste mens en de eerste profeet van God, en het was de religie van alle profeten, die na hem volgden. De naam van Gods religie 'Islam', is niet door mensen verzonnen. Het is door God zelf als naam voor Zijn religie gekozen en heeft het duidelijk vernoemd in Zijn laatste openbaring aan de mens. In het laatste geschrift van de Goddelijke openbaring, de Koran, verklaart God;

     

    "Heden heb ik uw religie voor u vervolmaakt, en Mijn gunst aan u voltooid, en Ik heb de Islam voor u als religie gekozen".
    (Heilige Koran 5:3)

     Islam is niet een religie van een bepaalde etnische groep of een bepaald volk, maar het is de religie voor de gehele mensheid.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 06/02-12/02 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!