Inhoud blog
  • Dag 38 8 april zaterdag
  • Dag 37 7 april vrijdag
  • Dag 36 6 april donderdag
  • Dag 35 5 april woensdag
  • Dag 35 5 april woensdag foto's
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondreis Spanje

    30-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 29 30 maart donderdag
    Vanmorgen opnieuw met stralend weer wakker geworden, idem voorgaande dagen. Ik ben na het ontbijt gaan fietsen, had eerder deze week al aangegeven nog naar de Cim PUIG de la LLORENCA/Cumbre del Sol te willen gaan. Op deze berg heeft Tom Dumoulin in augustus 2015 de etappe met bergaankomst op deze top gewonnen, ben wel een fan van Tom.

    Via de kustweg met veel op en neer, naar het dorpje gefietst, waar de klim begint. Vlak voor dit dorpje krijg je als voorproefje al een klim voor je kiezen van 8-9% over een lengte van 1 km. Bij het verlaten van het dorpje zie je al een behoorlijk stuk van de klim op de flanken, het stijgingspercentage hiervan is 8-12%. Hierna zakt de klim af, totdat je bij de bebouwing rechtsaf gaat. Gelijk diep in de beugels, 18%, dat over een afstand van ca. 1 km. De laatste 2 km, zakt het naar 12% tot 3%

    Bij het bord aangekomen als eerste het windstoppertje aangetrokken, aangezien het behoorlijk waaide bovenop. Er liep boven een Spanjaard rond, die wel een foto wilde maken, nog geprobeerd om een gesprek aan te knopen, maar hij was alleen de Spaanse taal machtig, jammer. Met handen en voeten kom je niet zover. Daarna nog wat foto's van de omgeving gemaakt, op een hiervan zie je de rots van Calpe. Hiervan heeft Neel ook een foto vanaf de camping gemaakt, terwijl de top in de wolken zat.

    De afdaling noem ik altijd de beloning van de klim, zo ook deze. Echter door de bebouwing, waar je via de andere route doorheen gaat, heb ik redelijk rustig aan gedaan, veel weggetjes van rechts. Op een geven moment ook nog een paar foto's gemaakt. Veilig aangekomen beneden, via dezelfde kustweg teruggefietst naar de camping. Ik schat altijd in hoe lang ik weg ben, het klopte deze keer precies, beter als eerder deze week met een ruime overschrijding.

    Bij terugkeer het gebruikelijke ritueel; fiets op dissel, douchen, fietskleren wassen/ophangen en daarna stuk brood eten. Na het middageten de kofferbak opgeruimd, dit i.v.m. ons vertrek morgen. We gaan weer een stuk noordelijker.

    Tussentijds nog snel effe de auto afgetankt, proberen toch altijd met een volle tank te vertrekken, daarna nog wat kleine boodschappen bij de NL winkel gehaald. De zon scheen nog uitbundig, onder het genot van een bak koffie nog een poosje hiervan kunnen genieten. Aan het einde van de middag de luifel afgebroken en ingeruimd in de auto. Is voor ons routinewerk, zijn we zo mee klaar.

    Voor het avondeten zijn we naar het restaurantje op de camping gegaan. We hadden beide een schnitzel, friet, salade en drinken. Totaal prijs € 16,50, lekker gemakkelijk.

    Temperatuur; 8 gr. tot 23 gr.

    Foto's; top berg, foto rots Calpe vanaf camping, afbreken luifel en avondeten

    KM's; 2

    Morgen richting Tarragona

    P.s; het bijwerken van de blog is gedaan op vrijdag 31 maart, aangezien op donderdag het 2x mis ging met internet.
     























    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!