Inhoud blog
  • Dag 38 8 april zaterdag
  • Dag 37 7 april vrijdag
  • Dag 36 6 april donderdag
  • Dag 35 5 april woensdag
  • Dag 35 5 april woensdag foto's
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondreis Spanje

    05-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 35 5 april woensdag
    Vanmorgen was het eerst een poosje bewolkt, temperatuur was 14 gr. Tijdens  het ontbijt trok de lucht open en ja daar was het zonnetje weer, werd weer een mooie dag.

    Na het ontbijt, heb ik de racefiets gepakt om een van mijn standaard rondjes hier te gaan fietsen. Het is een pittig rondje, eerst vanaf Roses richting Cadaques, klim van 5 km, boven bij de rotonde afdalen naar El Port de la Selva. Hier begint de klim naar het klooster Monestir de St. Pere. Deze klim is 7,5 km met zeer regelmatig percentages van 10-14%, zelfs eenmaal de 19% aangetikt. Tijdens de klim last gehad van de harde wind, tegen de wind in en dan ook nog tijdens het klimmen is zwaar.

    Boven aangekomen als eerste het windstoppertje aangedaan, was wel nodig met de harde wind boven. Ik had ook wel de mouwtjes meegenomen, deze niet echt nodig gehad/gemist. Daarna lekker 8 km. afdalen, hierbij ook nog wel wat last gehad van de wind.

    Teruggekomen bij de caravan lekker gedoucht, kleren uitgewassen en opgehangen. Na de lunch hebben we een poosje in de zon, naast de caravan gezeten, zat je toch redelijk uit de wind. We konden niet meer onder de luifel zitten, aangezien we deze gisteren al hadden afgebroken ivm. beschadigde stokken (krom door de wind).

    Hierna de afvalwaterbak en chemisch toilet geleegd plus nog wat zaken ingeruimd. Dit op voorhand gedaan, aangezien we morgen, na 5 weken vanuit Spanje vertrekken. Daarna  nog een behoorlijke poos in de zon kunnen zitten, we hebben toch vakantie nietwaar.

    Op een gegeven moment zagen we een bekende kar van een Zwitsers stel staan, die ook op dezelfde camping in Banos de Fortuna bij Murcia hebben gestaan. Ik ben effe hierheen gelopen en een praatje gemaakt. Op de camping in Banos hadden we niet met elkaar gesproken, aangezien zij een pad hogerop stonden. Ze hadden richting Roses bijna dezelfde route als ons gereden, toch verbazingwekkend dat je ze op dezelfde camping 750 km. verderop weer tegenkomt, leuk.

    Voor de rest niet zoveel gedaan, ook weinig foto's gemaakt. Tussentijds nog wel effe de auto afgetankt, was weer nodig. Vanavond bij het campingrestaurantje een pizza gegeten, lekker gemakkelijk en voor een schappelijk prijsje.

    Temperatuur; 14 gr. tot 22 gr.

    Foto's; fiets bovenop berg bij klooster plus kar Zwitsers (Eiger, Mönch en Jungfrau hierop)-zie extra dag 35 met foto's

    KM's; 4

    Morgen; ri. Lyon
     


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!