Inhoud blog
  • De vele mogelijkheden van paracord
  • Leuke paracord knopen
    Zoeken in blog

    Mijn favorieten
  • 123paracord.nl
  • YouTube Tutorials
    Rondvraag / Poll
    Beste paracord type volgens jou?
    Type 1 (550)
    Type 2 (425)
    Type 3 (100)
    Bekijk resultaat

    Jannie's DIY knutsel blog

    18-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vele mogelijkheden van paracord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In dit artikel wil ik toelichten de vele mogelijkheden die het materiaal paracord heeft voor iedereen die er nog niet zo bekend mee is. Paracord is een koord die oorspronkelijk voor Amerikaanse militairen ingezet werd, als parachute koord. Het is dus een zeer robuust betrouwbaar koord. Naast parachutes kan men de koorden voor tal van andere doeleinden inzetten.

    1. Dieren halsbanden 

    Voor honden liefhebbers is het heel leuk om zelf een halsband in elkaar te knutselen. Overigens hoeft dit zich niet te beperken tot louter honden. Je kunt natuurlijk ook voor een paard een mooie halsband maken, of welk dier dan ook.

    2. Sieraden

    Ook sieraden kun je heel makkelijk zelf maken, met name armbandjes. Denk bijvoorbeeld aan Ibiza stijl armbandjes of andere vrolijke kleurrijke armbanden stijlen.

    3. Outdoor en survival

    Vroeger toen we vaak op vakantie gingen in de Ardennen deden we vaak aan survival. Voor survival activiteiten is paracord ook uitermate handig. Survival paracord is over het algemeen voorzien van een tinder draad, wat het aanwakkeren van een kampvuur een stuk makkelijker maakt. Dit speciale type paracord kan men in Nederland o.a. bij 123paracord.nl (website) verkrijgen. 

    Paracord is dus enorm veelzijdig, en het voordeel is verder dat het voordelig is. Uiteraard heb je meer nodig dan louter koorden, ook accessoires zoals swivels en kompassen en o ringen zijn gemakkelijk online te vinden.  

    18-10-2019 om 16:15 geschreven door Jannie Verhoef


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke paracord knopen
    Er zijn letterlijk honderden verschillende paracord knopen. Tegenwoordig zijn er op het internet allerlei handige gratis tutorials te vinden omtrent deze kunst.

    Een van mijn favoriete knopen is de visgraat knoop. De tutorial daarvoor kun je hier.

    Erg nuttig is de paracord knoop met EM kralen. Deze kan ingezet worden bijvoorbeeld om een halsband voor een hond te knopen, die helpt tegen teken. Geen enkele hondenbezitter zit natuurlijk te wachten op teken en vlooien in de vacht van de hond. Welnu, een van de dingen die hondenbezitters zouden kunnen doen is zo een halsband in elkaar knopen. De stappen kan men hier lezen.

    18-10-2019 om 16:15 geschreven door Jannie Verhoef



    Archief per week
  • 14/10-20/10 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!