Foto
JOT   is mijn bijnaam.  Ik woon  in de Alblasserwaard.
Ik ben in 1938 geboren in Tilburg.
Van beroep ben ik yoga-lerares. Dat is ook altijd een van mijn hobby's geweest. Ik vind het prettig mijn ervaring met anderen te delen. Vandaar de mogelijkheid vragen te stellen over adem en/of ontspanning.

Ook gids ik met alle plezier in de Alblasserwaard .

Foto's maken van o.a. de natuur. 
Ppsjes maken van  eigen materiaal.

Ik geef je graag advies over adem en ontspanning!!
Foto


ATTENTIE!!
Oefeningen mogen nooit een noodzakelijk bezoek aan de dokter vervangen.

Imagenetz.de links: 
Info en oefeningen voor ontspanning.
Te downloaden:

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Een gedeelte van de informatie, die op mijn blog heeft gestaan  over ontsp. en adem  is samengevoegd.   De strips ( adem 1. en adem 2. zijn linken naar Imganetz.de) 

 

 

ONDERSTAANDE LINKEN
ppsjes te downloaden via imagenetz.de
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
------
Foto

Mooie zandanimatie: Logo =Link
Kseniya Simonova

Foto

 

interessante links
 • Brabant/jeugdsentiment
 • vogels -allerlei / geluiden
 • sterrenplaatje van de dag/incl.kalender
 • Stoomtrein Goes- Borsele
 • Info. Hoge Veluwe
 •   Vrede op aarde
  Foto
  TO JOT betekent in het engels noteren
  I jot  -
  you jot  - 
  he jots enz.

  Das Jot is Duits voor de letter.
  Foto
  Foto
  Kwan Yin/  Quan Yin

  Godin van mededogen.

  Vergelijkbaar met de westerse Maria staat ze symbool voor vrouwelijkheid en moederschap en deelt haar liefde met iedereen zonder voorwaarden.
  For this blog to translate into
  language
   of your choice? 
  Select your language below.

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  SeniorenNet-jot

  19-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
  Het blijft toch leuk !!
  16-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oefeningen op een stoel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Ouder worden en goed je balans bewaren is vaak moeilijk doordat ook voet en beenspieren strammer worden.
  Een fijne serie voor je voeten en benen kun je makkelijk op een stoel doen. Als yoga oefening met alle aandacht en op het ritme van een rustige adem. Maar ook kun je deze bewegingen maken als je bijv. aan tafel de krant zit te lezen. Het kan zelfs een gewoonte worden. Wrijf de knieën stevig al cirkelend en wrijvend en klop met losse vuisten over je benen waar je makkelijk bij kunt.
  Je zit mooi rechtop en je ellenbogen of je handen steunen op tafel. Til je benen gestrekt op en krul de tenen omhoog tik dan de hielen zachtjes op de grond. Til weer op en krul de tenen naar beneden en tik ze op de grond. Til de benen weer op kantel de voeten naar binnen (voetzolen naar elkaar toe) en tik de buitenkant op de grond en weer op en kantel de voeten naar buiten en tik de binnenkant op de grond. Doe dit zo vaak je wilt. 
  Dan schuif je de voetzolen in cirkels over de grond naar binnen en naar buiten enz. 
  Goed bezig???

  11-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oefeningen op een stoel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De eerste bijeenkomst was voor sommige deelnemers een nieuwe ervaring. Omdat ik dat verwachtte heb ik de eerste keer ook als introductie les gegeven. Zo kon ik er wat over vertellen en ook wat men van een les kon verwachten. Er kwamen dan ook opmerkingen los bijv. als: Ik wist niet dat ik daar of daar spieren had en ik heb nu spieren gebruikt die ik lange tijd niet meer gebruikte. Mijn adem zit altijd te hoog dat voel ik nu heel goed en ik houd altijd min of meer mijn schouders gespannen enz.

  Het middenrif wordt weleens het tweede hart genoemd. Bij een rustige adem naar de buik duw je a.h.w. dat middenrif naar beneden. Dat heeft effect op de ruimte in de borst voor de longen en is meteen een kleine massage voor de darmen. Heeft ook een gunstig effect op de bloedsomloop, door de zuigende werking. Probeer het maar eens.
  Zit goed rechtop - kruin hoog - Leg de handen op de buik en adem rustig door de neus in naar de handen toe. Wacht even en adem dan rustig met een pffff klank door de mond uit en voel de buik weer gewoon worden.
  Ook liggend in bed kan deze ademoefening voor het slapen gaan rust brengen.

  04-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actueel
  Als eerbetoon aan Martine Bijl heb ik haar prachtige "poppenboek" weer even een ereplaatsje op tafel gegeven. Wat was ze aardig en veelzijdig en vooral zo heerlijk gewoon. 
  03-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Gisteren vierden we mijn 81e verjaardag met kinderen en gezinnen. Mijn lieve dochters maken zich zorgen - het zou voor mij teveel werk zijn. Al die boodschappen en eten koken enz. Maar ik vind dat leuk en verdeel de voorbereidingen over meerdere dagen. Genoeg eten voor allemaal want ik ben altijd bang dat ik tekort kom. 
  Die lieve dochters hadden ook bedacht dat moe maar eens meer met de tijd mee moest gaan en i.pl.v. een eenvoudige telefoon voor onderweg - je begrijpt het al - een moderner toestel cadeau moest krijgen. App"s" en van alles erop - ik maakte toch zo graag foto's geen probleem kon allemaal. En wie wil nou niet steeds foto's van lieve kleinkinderen in allerlei situaties krijgen. En een familieapp ook leuk en gezellig.
  Ik schrok me rot. Ja dat was even vervelend. Maar dat is gelukkig weer helemaal goed gekomen en de telefoon gaat terug naar af. Leuke foto's gewoon op mijn mail graag. (Heel) graag zelfs!!

  31-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oefeningen op een stoel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Bij mijn nieuwe yoga groep zitten deelnemers, die er niet mee bekend zijn. Hatha yoga wordt hier in het westen het meest beoefend. Het is inmiddels erg populair en er is allerlei variatie aan toegevoegd. Ik ben van de huis, tuin en keuken yoga met als doel te werken aan adem, evenwicht en ontspanning. Dat alles aangepast aan wat iemand aankan. Duidelijk, dat we onze benen niet meer in de nek kunnen leggen. Maar dat wil niet zeggen, dat we de uitdaging met ons lijf niet meer aan kunnen gaan.
  Ik ben er klaar voor!! 

  26-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actueel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Er is veel gebeurd de laatste tijd. Eerste plaatsen zijn veroverd met voetbal en zingen, Timmermans wint weer stemmen terug voor de PvdA, May treedt af als premier enz. enz. 
  De pimpelmezen zijn uitgevlogen.
  Ik ga op mijn oude dag nog een yogales verzorgen voor "lotgenoten". Ik ben druk bezig om een goed programma samen te stellen; oefeningen die op en met steun van een stoel gedaan kunnen worden. 
  Doris Day overlijdt op hoge leeftijd. Doris Day heeft mede mijn mulo-schooltijd bepaald. Mijn agenda puilde uit met foto's - ze was echt mijn favoriet. 

  09-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen
  De tijd van fietstochtjes maken is weer begonnen. We kwamen ook deze mussen tegen, die er uit zagen of ze zich net hadden "gewassen" . Even een frisse duik dan weer aan de slag om hun nestjes te bouwen.
  In de berk in mijn tuin zijn ook de kuifmezen weer terug en ze hebben net als vorig jaar de pimpelmezen gewoon weer uit hun nestkastje verdreven.  28-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorjaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Ieder voorjaar komt de vrouwtjes eend voer van de kleine vogeltjes in onze tuin zoeken. Ik denk dat ze dat doet voor haar eieren, die ze gaat leggen. Pa komt mee en wil graag brood en wat kaas. Hij zit dan uitvoerig naar binnen te kijken op het dak van onze keuken: zo van komt er nog wat van!!

  24-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen
  Hij is niet de enige die zich toch een beetje zorgen maakt na deze verkiezingen. Het is niet zoals ik het graag gezien had, maar we polderen misschien wel naar een goed gemiddelde toe. Laten we het hopen!! Zeker niet terug naar de "democratie" van de gouden eeuw, waarin een kleine groep families het voor het zeggen had en hemeltje rijk werd. Als de geschiedenis wordt aangehaald moet je het allemaal wel eerst eens goed lezen. Als kiezer je afvragen wat wordt er nu eigenlijk gezegd.
  20-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LENTE
  Vandaag stemmen. Ik ben erg benieuwd naar de uitslag. 
  Laat de komende leiders in ieder geval oog hebben voor natuur en verdraagzaamheid. Elkaar allerlei verwijten maken zet geen "zoden aan de dijk". Dijken niet alleen om het water maar ook symbolisch: dijken als bescherming voor onze welvaart en tolerantie.

  11-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actueel
  Kinderen die actie voeren voor een beter klimaat. Prachtig toch. De kritiek van ouderen vind ik ontzettend kinderachtig. Waarom? Wij hebben ze met de luier nog aan in de ballenbak bij MaxD gedumpt en ze meegenomen in het vliegtuig naar irgendwo. Nu moeten zij milieuvriendelijke beslissingen nemen. We hebben ze dat niet geleerd; integendeel we hebben er prinsjes en prinsesjes van gemaakt. Alles kon omdat wij dat zelf zo prettig vonden. Daarnaast hebben wij de lat hoog gelegd voor ze - ze moeten overal goed in zijn. In Amerika schijnen ouders al na te denken over wat er in de CV van hun peutertjes moet komen als ze groot zijn.
  Deze foto van een van mijn kleindochters is voor mij een symbool. Leer kinderen genieten van eenvoudige situaties.
  Duidelijk:  Ik steun de kinderen die vragen om een gezonde toekomst in een gezonde wereld !!!
   
  08-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actueel
  Bericht in de krant. Zorgen over de verzakking van Amsterdam. Vroeger zongen we: Amsterdam die mooie stad is gebouwd op palen - als die stad eens omme viel, wie zou dat betalen?
  Een dagje Amsterdam is leuk; wat slenteren langs de grachten met de winkeltjes en kramen met bloemen en allerlei prullaria.  De laatste tijd wordt het wel eens te druk dat is minder leuk. 

  01-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actueel
  Bravo "stoere sterke" mannen  !!!    

  23-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter
  Beetje glibberen - maar o zo mooi!!

  15-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Sommige filmpjes op you tube kijk ik steeds terug. Deze vind ik prachtig en ik heb daar ook mooie herinneringen aan. Samen met een van mijn dochters -bezoek in Londen. Memory uit The Cats.
  Nu ben ik uitgenodigd en ga ik weer naar The Cats in het Luxor theater in Rotterdam. Dat is zeker weer genieten.

  12-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag en antwoord info
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Steeds komen vragen terug over pijn in de onderrug                        
  Lage rugpijn kan veel oorzaken hebben. Een slechte gewoonte is bijvoorbeeld bij het staan het gewicht niet goed over twee benen  verdelen. Het is duidelijk dat het bekken dan niet recht blijft. Aan een kant van de rug kunnen de spieren dan korter worden enz.
   
  Een belangrijke "oefening" is bij het staan en zitten op je houding te letten. Begin er maar eens mee en het wordt een vaste gewoonte. Zoek ook wat rustige oefeningen uit en doe ze regelmatig.


  27-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
  In Nederland een burka-verbod? Tevens ook voor alle andere gezichtsbedekkende kleding.
  Ja natuurlijk. Waarom?  Omdat wij  - ik in een land wil(len) wonen waar je iedereen open in het gezicht kunt kijken. Daar hebben we wetten en gedragsregels voor. Dat is mede voor onze veiligheid en wel zo prettig en sociaal. Argumenten bijv. over vrijheid van godsdienst horen daar niet bij. Mede omdat de discussie dan oeverloos wordt. 
  Er is wel meer gedrag verboden, dat voortkomt uit een levensbeschouwing. Als ik als nudist denk: kom ik ga eens een rondje bloot over de Dam (wees gerust dat zal ik niet doen en ik ben ook geen nudist) dan word ik ook opgepakt. 

  Ik had dit berichtje al in 2012 in mijn blog gezet - het is jammer genoeg nog steeds actueel. Foei Femke Halsema. Ook als zij denkt dat die betr. vrouwen niet nog meer "verborgen" moeten blijven is het voor degene, die dat zo wil handhaven een bevestiging; van zie je wel zelfs de burgemeester is er voor.
  Ook die ballonnen van Klaas Dijkhoff    foei foei!!!!


  26-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
  Dit viste ik afgelopen weekeinde uit de krant. Een man naar mijn hart. Koeien met hoorns en vrij - op zo'n bergwei is het helemaal geweldig!

  22-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar
  Geleidelijk wordt het toch herfst en winter. Ook wel weer mooi.                        ♥♥♥♥♥


  Foto

  Foto

  U kunt vragen stellen  per email  over adem en ontspanning.

  Is het antwoord ook voor anderen interessant dan neem ik het op in mijn blog.
   
  U krijgt zeker antwoord.


  Mooi initiatief-
  Foto is link voor muziek voor 
  VRIJHEID EN GERECHTIGHEID
  Foto

   


  PPS  Streekcentrum
  Het Liesvelt
  te Groot Ammers

  Zoals het was!!!!


  Foto

  EVEN KIJKEN  PRACHTIG  !!
  ALLE MENSCHEN WERDEN BRÜDER
  Youtube film  - Foto aantikken
  Foto


  Awards bekijken met een mooi muziekje!!
  Tik de bloemenfoto aan voor link:

  Foto

  ♥♥♥♥♥
  BEGIN NOOIT EEN DAG MET DE SCHERVEN VAN GISTER
  GISTER EN ALLE VORIGE DAGEN EN JAREN ZIJN VOORBIJ,
  BEGRAVEN IN DE TIJD.

  JE KUNT ER NIETS AAN VERANDEREN.

  Yogainformatie
 • Yoga Startpagina

 •  


   

  Actie kennis en liefde vormen de sleutel tot het leven

  Actie omdat het ons prikkelt om onze zaken in orde te maken

  Kennis omdat het onze geest ontwikkelt zodat we zien wat we doen

  En liefde omdat het het hart verwarmt om geluk te brengen

  D. Baloti Lawrence
  Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2010
 • 2009
 • 2008 •  


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!