maximalehypotheekBron
Inhoud blog
  • Maximale hypotheek: wees goed geinformeerd

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Interessante Website Over Het Onderwerp Hypotheken
    01-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maximale hypotheek: wees goed geinformeerd
      Opgetogen kijk je naar de toekomst met een goede opleiding en baan. Je wilt gaan samenwonen of bent alleenstaand en je hebt een huis nodig. Vol met spanning bekijk je velen huizen op zoek naar het ideale droomhuis dat aan alle eisen voldoet. De maximale hypotheek die je kan lenen bepaalt of je dat huis ook echt kan aanschaffen.

    Er zijn verschillende manieren om een beter idee te krijgen over hoeveel hypotheek je kan krijgen. Een groot aantal maken gebruik van een online hypotheekcalculator. De hoeveelheid hypotheek die je kan lenen kan je al snel binnen enkele minuten berekenen. Er is alleen geen garantie dat dit bedrag ook zal worden aangeboden.

    Het is niet verwonderlijk dat de meeste mensen eerst informatie op het internet opzoeken over wat voor hypotheek ze kunnen krijgen. Door het gebruiken van diverse zoekwoorden in Google kan je een hoop informatie vinden over hoeveel hypotheek je kan krijgen. De volgende website is voledig toegeweid aan het beantwoorden van de vraag wat kan ik aan hypotheek krijgen? Het design van de website werkt als een FAQ.

    In het geval dat je nog specifieke vragen hebt kan je er verder nog voor kiezen om gebruik te maken van forums. Er is bijvoorbeeld een hypotheek forum en daarnaast kan je het forum van TROS radar gebruiken. Ook zeer educatief is de zoekfunctie van een forum benutten en op deze manier ontdekken wat voor situaties andere mensen ervaren.

    Het makkelijkst is natuurlijk om informatie op internet te vinden. Omwille dat het nemen van een hypotheek een flinke investering is moet je echter advies vragen van een aantal hypotheekadviseurs. Vergelijk het advies van de een aantal adviseurs om het meest duidelijke beeld te krijgen van wat je mag lenen en wat de beste hypotheek is.

    Ga niet op het woord van een adviseur af, als je als je je niet zeker voeld over een uitspraak van een adviseur, leg dit dan bij de andere voor. Bedenk ook of je de lasten kan dragen in de toekomst.

    Vele mensen krijgen kinderen en onderschatten dan wat de nieuwe lasten zijn. Ook zijn er mensen die in de toekomst minder gaan werken en er dan op inkomen achteruit gaan.

    Als je kiest voor een maximaal hypotheekbedrag dan kan het lastig worden om je geld uit te geven aan andere leuke dingen. Laat je ook vooral geen hypotheek aanpraten, tussenpersonen zijn vaak enthousiast over een beleggingshypotheek maar als je je niet zeker voeld bij de hypotheek moet je deze niet nemen!

    Informeer ook of je in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie. Je krijgt al vrij snel NHG wanneer je genoeg inkomen hebt en kan laten zien dat je een vast dienstverband hebt. Er zijn een een paar voordelen verbonden aan het hebben van NHG.

    Er is altijd het risico dat je de hypotheek van je huis niet meer kan opbrengen, dat je het huis moet verkopen en dat er hypotheekschuld overblijft. De schuld word in zo'n geval overgenomen door NHG.

    Naast de voordelen zijn er ook enkele nadelen. De totale kosten - met inbegrip van notariskosten, afsluit provisie, eventuele verbouwingskosten en overige kosten - mag maximaal € 350.000 bedragen. In zekere gevallen waar je inkomen te laag is kom je niet in aanmerking voor NHG.

    Voor je begint aan een grootse aankoop als het nemen van een hypotheek moet je dus echt duidelijkheid hebben over waar je aan gaat beginnen. Het komt immers nog altijd voor dat men niet meer hun hypotheek kunnen opbrengen en als consequentie hun droomhuis moeten opgeven.

    01-09-2011, 00:00 geschreven door cooperbazinneke

    Reageer (16)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:hypotheek, maandlasten,afsluitprovisie,verbouwingskosten,notariskosten
    Archief per week
  • 29/08-04/09 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!