Inhoud blog
  • De 4 beste vogelsoorten voor senioren
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    meyerpapegaai
    Alles over de Meyer Papegaai
    23-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 4 beste vogelsoorten voor senioren
    Veel voordelen kunnen voortvloeien uit het gezelschap van gezelschapsdieren, maar het kan je verbazen hoeveel het gezelschap van kleine vogels de kwaliteit van leven van een oudere persoon kan verbeteren. Als je op zoek bent naar spraakzame metgezellen, zijn huisdiervogels misschien iets voor jou. Dit zijn de 4 beste soorten huisdiervogels voor oudere eigenaren.

    Kanarie

    Kanaries zijn lieve, kleurrijke vogeltjes waarvan de zachte liedjes over de hele wereld bekend staan voor het produceren van gevoelens van kalmte en sereniteit. Ze zijn niet alleen klein en gemakkelijk te verzorgen, maar ze zijn ook erg leuk om naar te kijken en vereisen geen overmatige aandacht van eigenaren. Het zijn populaire huisdieren in omgevingen waar eigenaars en zelfs patiënten ze kunnen bekijken en horen zonder fysiek betrokken te hoeven zijn bij hun zorg. Kanaries kunnen tot 10 jaar in gevangenschap leven, waardoor ze een uitstekende keuze zijn als metgezel voor ouderen die bewoners zijn in langdurige zorgsituaties.

    Zebravinken

    Zebravinken zijn erg sociaal en moeten in kleine groepen van drie tot vier vogels worden gehouden om te gedijen, maar dit draagt alleen maar bij aan het plezier om ze met elkaar te zien communiceren. Hun lieve, rustige vocalisaties zijn zeer aangenaam om naar te luisteren, en mensen genieten er vaak van om ze te zien rondfladderen. Sommige mensen staan tijd buiten de kooi toe, maar het is helemaal niet nodig, dus ze zijn een geweldige keuze voor een persoon die er baat bij heeft om de hele dag bij hem in de buurt te zitten. Ze vereisen anders minimale menselijke aandacht, dus ze zijn een geweldige soort om te houden vanuit het standpunt van een verpleegkundige / verzorger. Deze vogels zouden het beste zijn in een huis dat ruimte biedt voor een vrij grote vliegkooi. Een juiste vogelkooi kopen is iets wat je niet moet onderschatten...

    Parkiet

    Misschien wel de meest populaire kleine vogelsoort, de parkiet is een kleine, kleurrijke papegaaisoort met een enorme hoeveelheid persoonlijkheid voor hun grootte. Omdat kanaries papegaaien zijn, hebben ze meer menselijke interactie nodig dan de vinken, dus ze zouden het het beste doen in een situatie waarin iemand er minstens een uur per dag rechtstreeks mee kan spelen en communiceren. Deze prachtige vogels zijn erg vocaal maar missen het vermogen om te schreeuwen zoals vele andere papegaaiensoorten, waardoor ze een populaire keuze zijn geworden, maar ze kunnen leren om vaardige praters te zijn. Kanaries worden aanbevolen voor eigenaren die redelijk mobiel zijn en tijd kunnen doorbrengen met socialiseren en spelen met hun vogel uit de kooi.

    Agapornis

    Zelfs in paren of kleine groepen fluiten Agapornissen op een rustige manier, waardoor ze een match zijn voor degenen die in appartementen of flatgebouwen wonen. Hoewel ze tamelijk rustige metgezellen zijn, staan ze erom bekend assertief te kunnen zijn. Deze kleurrijke vogeltjes bezitten alle intelligentie en persoonlijkheid van de grootste ara's, zodat ze eigenwijs kunnen zijn.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 17/02-23/02 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!