Inhoud blog
  • Leuke sieraden trends 2019
  • DIY sieraden
    Zoeken in blog

    Neeltje de Bruijn's Blog

    08-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIY sieraden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sommige dingen uit de jaren ’70 en ’80 hadden we nooit gedacht nog terug te zien. Steenstrips, macramé en het schrootjesplafond, om maar iets te noemen. Eigengemaakte sieraden horen daar ook bij. Vroeger zagen die, uitzonderingen daar gelaten, er niet echt professioneel uit. Zilverdraad met wat kleine glimmende kraaltjes, een paar felgekleurde veren, een hanger en je was klaar. Maar dat is veranderd.

    Massa productie versus eigenheid

    Tegenwoordig zijn we een beetje argwanend geworden voor massaproductie. We willen onze eigen stijl bepalen en ons niet meer zozeer laten leiden door wat de grote merken ons voor houden. Individualiteit in expressie. Natuurlijk kopen we massaal bij grote ketens die voor weinig geld leuke, hippe kleding en accessoires aanbieden, maar we moeten er wel iets van onszelf aan toe kunnen voegen.

    Een andere trend is het gebruik van natuurlijke materialen waarbij zelfgemaakt geen taboe meer is. Een aantal jaar gelden kon je niet met een zelfgebreide muts de straat op, tegenwoordig staat het internet vol van filmpjes en instructies hoe je een trui breit, een meubelstuk pimpt, lampenkappen maakt en hoe je je eigen sieraden maakt. En daar hoef je echt geen edelsmid voor te zijn.

    Toffe armband zelf gemaakt

    Aanbod

    Het aanbod van materialen is enorm. Webwinkels die naast knutselspullen ook basismateriaal voor sieraden verkopen tot winkels die alleen op sieraden gericht zijn. Ongeveer alles is te koop: kralen in alle soorten, maten, kleuren en materialen. Zelfs kralen gemaakt van Swarovski kristal in alle kleuren van de regenboog met bijbehorende zilveren of gouden houders voor oorbellen, kettingen, armbanden en zelfs ringen. Zelfs parels zijn te koop om verder zelf te verwerken.

    Niet alleen luxe materialen zijn breed te krijgen. Speciale touwtjes om armbandjes mee te vlechtknopen in ingewikkelde vormen, bijvoorbeeld, zijn er volop. Maar zelfs als je wat garen, kralen of leren reepjes ergens in huis hebt liggen, staan er op YouTube, Pinterest en specifiek hierop gerichte websites meer dan genoeg ideeën, voorbeelden en instructies.

    En dan?

    Dan heb je gevonden wat je zocht, materiaal aangeschaft, bent uren aan het knutselen geweest en het lijkt in de verste verte niet op wat je op het internet zag. Natuurlijk geldt hier, net als voor al het doe-het-zelf projecten: oefening baart kunst. Bovendien is het handig om niet te ingewikkeld te beginnen. Maar lukt het nog steeds niet na heel veel gepriegel en geprut dan zijn er genoeg (internet)winkels die voor weinig geld heel mooie complete sieraden aanbieden. Gelukkig maar.

    08-10-2019 om 17:29 geschreven door NeeltjedeBruijn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke sieraden trends 2019
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De laatste maanden kreeg ik veel verzoeken of ik mijn licht wilde laten schijnen op het fenomeen genaamde Ikbensieraden.nl. Omdat wij altijd trouw blijven aan onze lezers zal ik hier gehoor aangeven. Ik heb voor ongeveer 75 Euro aan sieraden besteld bij deze winkel. En in dit artikel ga ik mededelen wat ik ervan vond.

    Leuke trendy haarkammen

    Voor een bruiloft was ik op zoek naar leuke, hippe trendy haarkam. Nou die vond ik direct hier en nog voordelig ook. Ik deel met jou hieronder een screenshot van hoe de haarkam eruit ziet zodat je beetje idee hebt wat ik ga dragen naar die bruiloft.

    Leuk toch? Deze vlinder haarkam kostte me minder dan 10,00 Euro en is van het merk Shelly Kidman. Ik heb wel meer dingen van dat merk en altijd goede ervaringen mee.

    Zilveren oorbellen goedkoop en trendy

    Voor dezelfde bruiloft wilde ik ook zilveren oorbellen hebben. Niet goud, dat vind ik te opvallend. Ik vond ze hier. Ze hebben iets van 16 paar zilveren oorbellen. Ik koos uiteindelijk voor “Zilveren oorbellen vintage vierkanten spiraal patroon”. Ik heb deze al aan gehad tijdens werk en kreeg complimenten van collega’s dus ik ben er vrij zeker van dat ik ze ook tijdens de wedding in heb.

    Ook heel leuk vind ik de broches in het zilver. Te vinden hier

    En tevens de reversspelden (voor de mannen): overzicht.

    Sieraden voor koppels en stelletjes en relaties

    Dan moest ik nog een leuk cadeau kopen voor de bruidegom en bruid en die vond ik hier. Een leuke koppel ketting. Te vinden op ikbensieraden.nl. Die ga ik dus geven aan hen op die mooiste dag van hen leven. Ik ben benieuwd wat ze ervan gaan vinden. De ketting ziet er duur uit maar was het niet. Enfin ik houd jullie op de hoogte.

    08-10-2019 om 17:37 geschreven door NeeltjedeBruijn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)

    Archief per week
  • 07/10-13/10 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Rondvraag / Poll
    Wat is jouw favoriete sieraad of accessoire?
    Gouden oorbellen
    Zilveren oorbellen
    Ibiza oorbellen
    Ibiza armbandjes
    Gouden ketting
    Zilveren ketting
    Leren armbandje
    Ringen
    Broches
    Haarspeldjes
    Horloges
    Parel oorbellen
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!