Inhoud blog
  • Diamanten ringen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ring diamanten
    Diamanten sieraden
    05-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diamanten ringen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Natuurlijk zijn er vele manieren om iets bijzonders van je trouwring te maken – je kunt een spannend ontwerp kiezen, een zeldzaam materiaal of een interessante versiering. Er is echter ook niets mis mee om het wat traditioneler en tijdlozer te houden. En hoe versier je je klassieke ring beter dan met een prachtige edelsteen? Hoewel er juwelen in alle soorten en maten bestaan, is de diamant natuurlijk dé ultieme steen voor op een trouwring. Denk je erover om er één te kopen, of vraag je je af of het iets voor jou is? Dan vind je hier alle informatie op een rijtje.

     

    Waarom diamanten?

    Allereerst kun je je natuurlijk afvragen waarom je nu voor een diamant zou gaan, in plaats van voor een andere mooie edelsteen. Daar zijn een aantal antwoorden op te geven. Ten eerste zijn diamanten stomweg prachtige juwelen – hun puurheid en lichtweerkaatsing zijn ongeëvenaard. Ook zijn ze uit symbolisch oogpunt perfect voor een verlovings- of huwelijksgelegenheid: ‘a diamond is forever’, zoals ze zeggen, net zoals een succesvol huwelijk voor altijd is. Ten slotte is er nog een praktisch argument: juist omdat diamanten zo populair zijn, hebben veel juweliers zich erin gespecialiseerd. Je vindt dus relatief makkelijk iemand die de ring van jouw dromen kan maken of verkoopt!

     

    Soorten diamanten

    De diamant die je koopt is bepalend voor de ring die je uiteindelijk krijgt. Bijzonder aan diamanten is dat ieder exemplaar uniek is: de helderheid en slijpwijze zijn namelijk per steen verschillend. Doorgaans worden diamanten als briljanten geslepen; daarmee komt de prachtige weerkaatsing van het licht het beste tot zijn recht. Dat licht in de steen – ook wel het vuur genoemd – is daarnaast mooier wanneer de steen zelf zo licht en zuiver mogelijk is. Op de ‘licht is beter’-logica bestaat één uitzondering: roze diamanten. Deze zeldzame stenen worden voornamelijk gevonden in Australië, en kunnen een extra exclusieve en romantische twist aan een trouwring geven. Meer voorbeelden kijk bij Elnora trouwringen. Daar zal je mooie combinaties ontdekken in verschillende stijlen. 

     

    Zetting

    Naast de diamant zelf is ook de zetting heel belangrijk voor de uiteindelijke uitstraling die de ring krijgt. Ook hier bestaan er weer allerlei verschillende opties. Er kan bijvoorbeeld een heel rijtje van diamanten in de ring worden gezet, waarbij de steentjes door twee of meer greinen vastgehouden worden. Die greinen zijn echter niet noodzakelijk – het is ook mogelijk om de juwelen in een gleuf of zaagsnede in te klemmen. Voor een echte eenheid kan de diamant ook in de ring gezet worden; hij verzinkt dan volledig in het materiaal waarvan het sieraad gemaakt is. Er is dus voor ieder wel wat wils! 

    05-05-2015 om 19:59 geschreven door Bopera

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (26)


    Archief per week
  • 04/05-10/05 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!