Inhoud blog
  • Hersenspinsel 2
  • Hersenspinsel !
  • Handige verwijzingen naar verschillende instanties
  • IK moet nog iets schrijven.
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Welkom op mijn blog!
    Mijn favorieten
  • seniorennet.nl
  • Toeslagen
  • College van zorgverzekeringen
  • Het Centraal Adminstratiekantoor
  • Belastingdienst (Nederland)
  • Rijksoverheid
  • Mijn overheid
  • Sociale verzekeringsbank
  • Wetten
  • Nationale Ombudsman
    vervolg mijn favorieten
  • Algemeen burgerlijk pensioenfonds
  • Van alles wat

    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersenspinsel 2


    Gepubliceerd: 
    Laatste update:
    23 september 2012 19:38
    23 september 2012 20:47
    Deel: TW FB 

    Bron NU.nl

    'Bij langdurige zorg meer zelf betalen'
    DEN HAAG - Ouderen en anderen die langdurige zorg nodig hebben, zouden de kosten voor huisvesting, welzijn en voedsel zelf moeten betalen, ook als ze in een instelling wonen.
    Foto: NU.nl/Lisanne van der Ploeg
    Dat staat in een voorlopig advies van een commissie van de Sociaal-Economische Raad (SER).
    De AWBZ, een verplichte collectieve verzekering tegen kosten van onverzekerbare medische risico's en langdurige zorg, moet zich beperken tot de kosten van de zorg zelf.
    Het ontwerpadvies, dat zondag is gepubliceerd, wordt versneld uitgebracht in verband met de kabinetsformatie. De commissie doet daarin ook andere voorstellen om de zorg betaalbaar, toegankelijk en van goede kwaliteit te kunnen houden.

    Zware zorg
    Zo moet er in de ouderenzorg een onderscheid komen tussen lichte en zware zorg. Mensen zouden lichte vormen van persoonlijke verzorging en begeleiding zelf moeten betalen. Zwaardere vormen blijven collectief gefinancierd.

    De overheid moet de grens tussen lichte en zware zorg bepalen, aldus de SER-commissie onder leiding van oud-staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid).
    Ook moeten patiënten zich bewuster worden van de zorgkosten. Een en ander moet voorkomen dat mensen een onnodig beroep op de zorg doen.
     Door: ANPG

    Hersenspinsel. 2.

    Pak vooral de ouderen die hun leven lang aan alles hebben bijgedragen, zich uit de naad hebben gewerkt. Zware arbeid hebben verricht, Nederland hebben helpen opbouwen etc. Laat ze nu vooral stikken.

    Zelf de kosten betalen??? Waarvan? De premie die ze betalen is meer dan een werkend iemand. Zoals ik in een eerdere hersenspinsel heb aangegeven, Is het inkomensafhankelijke deel groter dan iemand die werkt. De huidige ontwikkelingen laten het niet toe de ouderen op kosten te jagen, zeker nu er ook nog flink gesneden wordt in de pensioenen. De scheefhuur belasting wordt ingevoerd etc. Vooral zo doorgaan, dan sterven de ouderen vanzelf doordat ze géén eten hebben,laat staan geld voor een appeltje of sinaasappeltje om toch wat vitamine binnen te krijgen.

    Een beter idee is om verspilling in de zorg tegen te gaan.  Er wordt veel eten verspild en verdwijnt vervolgens in de vuilcontainer. 

    _ Gebruik je medicijnen, dan moet zo nodig de de medicijnvoorziening via het ziekenhuis of instelling lopen. Dit terwijl je de medicijnen die je gebruikt gewoon mee kan nemen. Dan weet je tenminste dat je de goede medicijnen krijgt. Nu komt het geregeld voor dat gewoonweg verkeerde medicijnen worden verstrekt. Indien je als patiënt niet goed oplet krijg je verkeerde medicijnen aangeboden. Vervolgens verdwijnen de verkeerde medicijnen ook weer in de kliko. Zo de apotheek heeft weer geld verdient.

    _ Zorg verlenen door naasten?? Is het niet zo dat bedrijven zo nodig van de ene kant naar de andere kant van het land verhuizen en het personeel mee moet, of anders geen werk meer heeft. De tijd dat je als familie vlak bij elkaar woonde ligt ver achter ons. Buren van 80 moeten die voor elkaar zorgen???

    Doe normaal, volgens het plan worden de ouderen het kind van de rekening. ijk liever eens naar de uitvoeringskosten van de diverse instanties die zich met de zorg bemoeien. Denk hierbij aan het College voor Zorgverzekeringen, Het Centraal Administratie Kantoor etc. Zijn dit niet de instanties die een riante baan bieden aan ex staatslieden.

    Wat ook kan bijdragen in een kostenreductie is het opknappen van hulpmiddelen door bijvoorbeeld mensen van de sociale werkplaats. En verstrek deze opnieuw. Waarom een traplift in de ene woning weghalen en niet opnieuw plaatse in een woning met de zelfde indeling. 


    23-09-2012 om 00:00 geschreven door rocky

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:medicijnen, medicijnkosten, College voor Zorgverzekeringen, hersenspinsel
    >> Reageer (1)
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersenspinsel !

    Het onderstaande stuk komt uit de Volkskrant.

    Raad van State: publieke zorgkosten bevriezen 
    18/09/12, 17:32 − bron: ANP

    De overheid mag de komende jaren niet meer geld aan zorg kwijt zijn. De Raad van State pleit voor een nullijn in de zorg uitgaven van de overheid. Dat staat in het advies van de Raad van State over de miljoenennota voor volgend jaar. 
    De zorgkosten slokken nu al een kwart van de overheidsuitgaven op. Als er niets gebeurt, gaat in 2040 de helft van de publieke uitgaven naar de zorg. Ook met een stabilisatie van de uitgaven neemt de zorg een forse hap uit de overheidsuitgaven.

    Wel wijst de Raad van State erop dat basis voorzieningen in de zorg voor iedereen toegankelijk moeten blijven. Wat de zorgverzekering en de verzekering voor langdurige zorg AWBZ dan precies vergoeden, moet dan wel geregeld opnieuw bekeken worden. Overigens zou de zorg nog wel kunnen groeien, maar dat zou dan voor een groter deel voor rekening komen van de burgers. Dit kan ook, denkt de raad, omdat bijvoorbeeld de AWBZ was toegesneden op de smalle beurs van ouderen. Deze groep heeft tegenwoordig veel meer te besteden.

    Herenspinsel

    Wat ik mij afvraag, hoe het mogelijk is dat de zorgkosten in een aantal jaren zo sterk gestegen is.

    Antwoord daarop wordt niet gegeven, of wil men denk ik niet geven. Makkelijk is het om de ouderen de schuld te geven van de stijging in de zorgkosten. Men heeft het over de vergrijzing, maar is dat wel zo??? In de jaren vijftig waren er +/- 10 miljoen inwoners. Deze populatie bevatte ouderen en jongeren. De jongeren zouden nu voor de vergrijzing zorgen, echter in 2011 hadden we +/- 16,6 miljoen inwoners. Dus er klopte iets niet in het verhaal dat de ouderen de schuld zijn van de gestegen zorgkosten. Dat de Raad van State vindt dat de ouderen van nu veel meer te besteden hebben, is maar deels waar. Er zijn ouderen die na het betalen van de huur en zorgkosten, amper te eten hebben. Daarnaast betalen de ouderen hun inkomens afhankelijke deel voor de zorgkosten zelf. Dit is voor iemand met AOW en een klein pensioen een kleine € 180 per maand. Dit komt bovenop de basis premie, aanvullende verzekering, eigen bijdrage van € 220 in 2012, de eigen bijdrage voor medicijnen en een eigen bijdrage voor voorzieningen uit de AWBZ en WMO pot. Heb je een partner, dan komen de kosten van de partner er ook nog bij.

    Deze kosten zijn cumulatief en kunnen aardig oplopen. Er wordt altijd gekeken naar het verzamelinkomen. Maar ook daar is de rek uit. Pensioenfondsen die gaan korten etc. Dus hoezo meer te besteden, het wordt alleen maar minder.

    Is de marktwerking wel de oplossing voor het probleem???

    Een Raad van bestuur, een Raad van Toezicht etc. Deze personen voegen niets toe aan mijn welzijn. Het zijn ook géén handen aan het bed.

    Vroeger had je eén geneesheer directeur.

    Welke onderzoeksjournalist is bereidt onderzoek naar de zorgkosten te doen???? Ik weet nog wel een aantal punten waar ik géén antwoord op weet, maar wellicht de kosten omhoog hebben gedreven.

    Tot het volgende hersenspinsel.



    20-09-2012 om 23:46 geschreven door rocky

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    19-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handige verwijzingen naar verschillende instanties
    Ik heb bij favorieten wat handige links toegevoegd. Zorgtoeslag aanvragen, contact met de sociale verzekeringsbank, de Nationale ombudsman, en anderen. Wordt nog verder uitgebreidt.

    19-09-2012 om 23:10 geschreven door rocky

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    18-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IK moet nog iets schrijven.
    Ik moet nog iets schrijven, maar even géén tijd, i.v.m. privéomstandigheden.

    18-09-2012 om 23:55 geschreven door rocky

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.seniorennet.nl/rocky1947

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.seniorennet.nl/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.seniorennet.nl/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.seniorennet.nl/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    18-09-2012 om 23:46 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 17/09-23/09 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!