Inhoud blog
  • Hersenspinsel 2
  • Hersenspinsel !
  • Handige verwijzingen naar verschillende instanties
  • IK moet nog iets schrijven.
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Welkom op mijn blog!
    Mijn favorieten
  • seniorennet.nl
  • Toeslagen
  • College van zorgverzekeringen
  • Het Centraal Adminstratiekantoor
  • Belastingdienst (Nederland)
  • Rijksoverheid
  • Mijn overheid
  • Sociale verzekeringsbank
  • Wetten
  • Nationale Ombudsman
    vervolg mijn favorieten
  • Algemeen burgerlijk pensioenfonds
  • Van alles wat

    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersenspinsel 2


    Gepubliceerd: 
    Laatste update:
    23 september 2012 19:38
    23 september 2012 20:47
    Deel: TW FB 

    Bron NU.nl

    'Bij langdurige zorg meer zelf betalen'
    DEN HAAG - Ouderen en anderen die langdurige zorg nodig hebben, zouden de kosten voor huisvesting, welzijn en voedsel zelf moeten betalen, ook als ze in een instelling wonen.
    Foto: NU.nl/Lisanne van der Ploeg
    Dat staat in een voorlopig advies van een commissie van de Sociaal-Economische Raad (SER).
    De AWBZ, een verplichte collectieve verzekering tegen kosten van onverzekerbare medische risico's en langdurige zorg, moet zich beperken tot de kosten van de zorg zelf.
    Het ontwerpadvies, dat zondag is gepubliceerd, wordt versneld uitgebracht in verband met de kabinetsformatie. De commissie doet daarin ook andere voorstellen om de zorg betaalbaar, toegankelijk en van goede kwaliteit te kunnen houden.

    Zware zorg
    Zo moet er in de ouderenzorg een onderscheid komen tussen lichte en zware zorg. Mensen zouden lichte vormen van persoonlijke verzorging en begeleiding zelf moeten betalen. Zwaardere vormen blijven collectief gefinancierd.

    De overheid moet de grens tussen lichte en zware zorg bepalen, aldus de SER-commissie onder leiding van oud-staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid).
    Ook moeten patiënten zich bewuster worden van de zorgkosten. Een en ander moet voorkomen dat mensen een onnodig beroep op de zorg doen.
     Door: ANPG

    Hersenspinsel. 2.

    Pak vooral de ouderen die hun leven lang aan alles hebben bijgedragen, zich uit de naad hebben gewerkt. Zware arbeid hebben verricht, Nederland hebben helpen opbouwen etc. Laat ze nu vooral stikken.

    Zelf de kosten betalen??? Waarvan? De premie die ze betalen is meer dan een werkend iemand. Zoals ik in een eerdere hersenspinsel heb aangegeven, Is het inkomensafhankelijke deel groter dan iemand die werkt. De huidige ontwikkelingen laten het niet toe de ouderen op kosten te jagen, zeker nu er ook nog flink gesneden wordt in de pensioenen. De scheefhuur belasting wordt ingevoerd etc. Vooral zo doorgaan, dan sterven de ouderen vanzelf doordat ze géén eten hebben,laat staan geld voor een appeltje of sinaasappeltje om toch wat vitamine binnen te krijgen.

    Een beter idee is om verspilling in de zorg tegen te gaan.  Er wordt veel eten verspild en verdwijnt vervolgens in de vuilcontainer. 

    _ Gebruik je medicijnen, dan moet zo nodig de de medicijnvoorziening via het ziekenhuis of instelling lopen. Dit terwijl je de medicijnen die je gebruikt gewoon mee kan nemen. Dan weet je tenminste dat je de goede medicijnen krijgt. Nu komt het geregeld voor dat gewoonweg verkeerde medicijnen worden verstrekt. Indien je als patiënt niet goed oplet krijg je verkeerde medicijnen aangeboden. Vervolgens verdwijnen de verkeerde medicijnen ook weer in de kliko. Zo de apotheek heeft weer geld verdient.

    _ Zorg verlenen door naasten?? Is het niet zo dat bedrijven zo nodig van de ene kant naar de andere kant van het land verhuizen en het personeel mee moet, of anders geen werk meer heeft. De tijd dat je als familie vlak bij elkaar woonde ligt ver achter ons. Buren van 80 moeten die voor elkaar zorgen???

    Doe normaal, volgens het plan worden de ouderen het kind van de rekening. ijk liever eens naar de uitvoeringskosten van de diverse instanties die zich met de zorg bemoeien. Denk hierbij aan het College voor Zorgverzekeringen, Het Centraal Administratie Kantoor etc. Zijn dit niet de instanties die een riante baan bieden aan ex staatslieden.

    Wat ook kan bijdragen in een kostenreductie is het opknappen van hulpmiddelen door bijvoorbeeld mensen van de sociale werkplaats. En verstrek deze opnieuw. Waarom een traplift in de ene woning weghalen en niet opnieuw plaatse in een woning met de zelfde indeling. 




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    07-02-2015
    zzz
    Draagt een cruciale Replica Horloges ontdekking bij resoluut aan de diepe duik en ontwikkeling op lange termijn Imitatie Horloges. Experimenten tonen aan dat menselijke weefsels een bepaalde capaciteit van absorptie iwc replica van gassen onder druk hebben. Dit betekent dat vanaf een drempel van verzadiging van het lichaam in de ademhaling van gas, de duur van decompressie blijft zelfs als een duiker onder water een paar uren of meerdere dagen, weken of zelfs maanden blijft.

    07-02-2015 om 05:00 geschreven door sjdhfjsdf




    Archief per week
  • 17/09-23/09 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!