Waar is Tante Truus?
Foto
Daar is tante Truus...maar waar is Flappie
Inhoud blog
 • Sta op stoel?
 • Tante Truus is gered!
 • Leed
 • De inval
 • Jutteknut
 • De Prima-de-Lux behandeling
 • Ongevraagde interventie
 • De electrische behandeling
 • Zacht ei
 • Groetjes van Albert en Lenie
 • Bezoek van Chantal
 • Cursus
 • Vermiste triangel
 • De zachte wind
 • Bericht van Toedels
  Blog als favoriet !
  Rondvraag / Poll
  Bent u blij dat tante Truus terugkeert
  Zeker!
  Geweldig!
  Te gek!
  Primadeluxe!
  I love tante Truus!
  Bekijk resultaat

  Hoofdpunten blog komdrin
  Hoofdpunten blog opacor
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Tips van Tante Truus
  Tips en Truuks van Tante Truus
  12-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het sprookje van Sipje, hoofdstuk 11
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Hoofdstuk 11

  Het waren drukke dagen geweest voor prinses Alida, Het organiseren van het brandweerfeest had haar een fikse migraineaanval bezorgd en ze had wel een dag op de bank gelegen met een washandje op haar ogen en had niet meer aan Sofietje gedacht.

  Maar dat veranderde. Eerst had Orlando, die weer in genade was aangenomen, haar verteld dat Sofietje was verdwenen. Toen hoorde ze van hem dat Sofietje, een tweet de wereld in gestuurd over het   * feest, terwijl hij het zilver aan het poetsen was in de keuken. Daarna waren ze de wijn en de sterke drankvooraad gaan nakijken in de kelder. Sofietje  was ook wel toe aan een glaasje, had ze gezegd en anders hij wel.

  Goed.. ze hadden wat gedronken daar, hij wist niet meer hoeveel maar het was om te kijken of de drank nog van goede kwaliteit was, meer niet. Die hele tweet had hij vergeten. Bovendien was hij nog van de trap gevallen ook en dat had flink zeer gedaan.

  *
    Project B.  Zaterdag , groot feest op het kasteel. iedereen welkom.
                   Thema Brandweerfeestje . 
                   Dresscode; brandweersuniform, spuit en helm.

  Nu werd het Alida helder waarom er zoveel aanmeldingen waren binnengekomen!

  12-11-2017 om 00:00 geschreven door Tante Truus

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Leesclub
  >> Reageer (0)
  11-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het sprookje van Sipje, hoofdstuk 10

  Hoofdstuk 10

  de volgende dag vond het gesprek met de commandant Max van Denderen die met al zijn lintjes op het kasteel verscheen en er geducht uitzag met zijn grote snor, zijn kale hoofd, maar wel met een grote officiĆ«le pet op, Die ook goed hielp tegen de tocht.  Hij was niet voor een kleintje vervaard en dat was heel duidelijk.

  Precies op tijd, om klokslag elf stond hij voor de deur grote gebeeldhouwde deur en klopte met krachtige hand op het oude eikenhout. Liesje liet hem binnen, zij nam zijn pet aan en legde hem op de grote haltafel met de enorme balpoten.  Daarna liep ze voor hem uit de imposante  trap op naar de ontvangstzaal waar Alida al achter het barok bureau zat om gelijk spijkers met koppen te slaan over de beveiliging van het brandweerevenement.

  Max liep met krachtige tred de kamer in en salueerde vlak voor Alida's bureau.
  Liesje, jij blijft ook nog even, zei Alida kort en ook Liesje stapte de kamer binnen met haar bloknootje met de gastenlijst.

  Alida legde Max van Denderen de lange lijst voor van onderdanen die het feest wilden meemaken. De commandant wierp er even een blik op en wilde meteen de motorclubs schrappen want hij had liever een stel dronken studenten dan twee motorclubs met hun gedonder, zo formuleerde hij het. Alida haalde opgelucht adem, dat klonk kordaat, in zo'n man kon zij vertrouwen hebben.

  Goed, weledele prinses, sprak Max de commandant. Ik zal een strategische map voor u maken en de kritieke knelpunten daarop aangeven, dat zijn de plekken waar we gedonder kunnen verwachten, verduidelijkte hij. Ook zou hij een schatting maken van het aantal mannetjes wat hij nodig dacht te hebben om zo strategisch uit te zetten met het bijbehorende kostenplaatje.

  Het waren wel allemaal mannen, zei hij, sorry maar hierin ben ik even niet politiek correct. Naar mijn ervaring heb ik hier, bij zo'n gelegenheid meer aan mannen. Als er een gedonder van komt, dan kunnen vrouwen niet meer dan 10 kilo sjouwen, hoogstens, en zitten ze om de haverklap op het toilet, net wanneer je ze nodig hebt. Mannen kun je gewoon uitkafferen maar vrouwen barsten dan in snikken uit en daarna heb je er helemaal niets  meer aan. En het kost een hoop nazorg en kopzorgen na de nazorg over de kosten van die nazorg.
  Ik heb het nog steeds dus over crisissituaties, sprak hij samenzweerderig.

  Het stuitte prinses Alida, als verlicht feministe, wel tegen de borst met haar principes maar ze dacht zoals zo vaak vrouwen denken als ze dit soort flauwekul horen. Je doet je best maar.. we zullen wel zien wat die mannen er van brouwen...

  11-11-2017 om 00:00 geschreven door Tante Truus

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Leesclub
  >> Reageer (0)
  10-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Love&Wrinkles
  Vanmorgen viel er een mooie ivoorkleurige envelop bij mij in de bus

  Dat was interessant .. wat kon dat wezen. Maar toen zag ik het logo van Love&Wrinkles, het betere datingbureau voor beschaafde senioren en ik opende snel de envelop.

  Er rolde een smalle brochure uit, een  goudkleurig visitekaartje en een persoonlijke uitnodiging van Piet Marginalis.

  Onder het genot van een kopje Lidl koffie met grote toef slagroom keek ik de papieren eens door.
  De brochure zag er gezellig uit. Foto's met leuke senioren die allemaal om een tafel zaten en het glas hieven en blij keken.

  Foto's van de activiteiten zoals Speeddaten in een Van der Valk hotel.
  Er was zelfs een vervoer op maat bus die op gezette tijden  senioren ophaalde en ze op de stoep zette van het hotel.. en na een half uur weer ophaalde en weer terugbracht naar het station! Waar vind je zo'n service! Foto's van gezamenlijke uitstapjes naar Apenheul bijvoorbeeld waar je de kandidaten zag zitten naast de apen op de apenrots.  Dat leek me dolle pret!

  Ook foto's van een safaritocht langs de leeuwen van de Beeksebergen met het doldwaze onderschrift onder een foto van een meneer die daar wou uitstappen om de leeuwen van dichtbij te bekijken en te fotograferen. We konden meneer V. nog net tegenhouden!
  Ook de schilpaddenrace in het schilpadden opvangcentrum in  Lunteren leek ook een vrolijke boel. Al rolden er heel wat mensen van de schildpadden af. Er was altijd iemand bij zo'n reis met een EHBO diploma werd mij verzekerd en dat gaf best een goed gevoel dat P. Marginalis zijn zaken goed aanpakte.
  Een spannende toch door Amsterdam bij nacht met rode lantaarntjes en een foto, met het onderschrift.. wij hebben het hier reuze naar ons zin maar waar is meneer V gebleven?

  Ja dit leek mij als vergevorderde senior, zeker erg aantrekkelijk allemaal maar binnenkort zou ik Piet zelf ontmoeten in de Halve Maan.

  10-11-2017 om 08:57 geschreven door Tante Truus

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Agenda Tante Truus
  >> Reageer (0)
  09-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het sprookje van Sipje, hoofdstuk 9
  Hoofdstuk 9

  Op donderdag hield Alida altijd audiƫntie.. normaal startte ze dan om 10 uur en haar secretaresse Liesje liet dan een een stuk of tien goed gescreende onderdanen binnen vergezeld door een lakei met een boksdiploma. Deze mensen kwamen dan hun problemen voorleggen, Alida luisterde dan half ernaar en knikte minzaam en keek op de antieke klok wanneer het afgelopen zou zijn zodat ze koffie kon gaan drinken.

  Maar deze dag zou het anders zijn. Liesje had een lijst opgesteld van mensen die graag uitgenodigd wilden worden voor het brandevenement.  Ik wil deze lijst nu even met u doornemen, sprak ze parmantig, dan kunt u zeggen wie er een uitnodiging mag krijgen.

  Ik zal beginnen, ahum...

  * Studentendispuut--------VeniVidiFoetsie
  * De vrienden van Diederik ----Een vrijgezellenfeest---
     (vraagje, komt er ook een stripper?)
  * De vriendinnen van Elzewieke------Een vrijgezellenfeest----
     (liever geen stripper!)
  * Voetbalvereniging , die uit het vak A-----De fans van VV Dionysis---
  * Carnavalsvereniging ---De Zotte Klappen---
  * Motorclub ---Los Matonos---
  * Motorclub ---Guerreros---
  * Vrijgezellenfeest van Johan en Peter,
     
  (De hele club uit de Roze Wokkel komt).
  * Henk, komt misschien met zijn moeder.
  * De vaste klanten van snackbar ---De Dikke Bal---
  *  Breiclubje --- De Mutsen---
     (We hebben al een helmpje gebreid)
  * Veganisten en Anti Glutenclub de VAG.
     (we nemen een proeverij mee)

  Na deze opsomming was Alida toch even stil. Allemachtig, zei ze uiteindelijk. Dit moet dus een doorsnee zijn van de bevolking... Als we dit zootje binnenlaten moeten we een veiligheidsbedrijf inhuren. Of de marechaussee een nacht binnenhouden en hier op de boel laten passen en er als dat nodig is  er op los laten slaan.

  Ik moet er nog eens een nachtje over slapen hoor.

  Wat me nog het meest tegen staat is die veganisten en anti-gluten club.. Ik kan ze natuurlijk wel naast de barbecue met de gebraden os zetten.

  Doe die lijst maar even weg Liesje, ik moet eerst het programma gaan opstellen met Max van Denderen, de commandant van de brandweer.

  Ga maar Liesje en laat de koffie brengen.. en ze wuifde met haar zakdoekje.

  En Liesje vertrok.. er was werk aan de winkel.
  09-11-2017 om 00:00 geschreven door Tante Truus

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Leesclub
  >> Reageer (0)
  08-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het sprookje van Sipje, hoofdstuk 8
  Hoofdstuk 8

  Na op zijn gemak een groot bord havermout met bruine suiker en een vette klont margarine te hebben genuttigd veegde Orlando zijn mond af aan het morsige boerenbonte tafelkleed dat op de oude krakkemikkerige houten tafel lag in de schamele boerenstulp waar hij woonde met zijn bejaarde moeder en vader.

  Zo.. ik zit vol zei hij, en hij boerde terwijl hij over zijn buik wreef... ik ga er weer vandoor moe.. Doeiii! En hup, hij stond weer buiten. Even in de bijkeukens kijken, besloot hij, voordat ik aan mijn werk ga. Ik ga Sofie vertellen dat ik dat duel heb gewonnen. Ze zal me nu helemaal wel zien zitten. Ik heb veel meer in mijn mars dan die Sjors! Dat is wel duidelijk!

  En hij liep langs de orangerie naar het donkere gebouwtje waarin de bijkeukens waren gevestigd.

  Joehoe! Sofietje! Ik ben weer terug! Maar alleen de melkmeid kwam uit de lage deur naar buiten. Zij had een vals lachje om haar mond. Zoek je die Sofie?
  Die is weg hoor! En niemand weet waarheen.

  Ze bukte zich en ging het donkere gebouw weer binnen, Orlando verbaasd achter latend.  08-11-2017 om 00:00 geschreven door Tante Truus

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Leesclub
  >> Reageer (0)
  07-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Verslag van bezoek aan Let
  En daar zat ik dan...

  Nadat ik bij de gezellige beveiliger het aangeboden gezellige kopje koffie had opgedronken
  vroeg ik om een pasje om de deur te openen die mij toegang zou geven tot de 32e verdieping.
  De beveiligingsbeambte pleegde een telefoontje hierover en zijn gezicht klaarde helemaal op.
  Dat zullen we even prima regelen, zei hij vrolijk. Ik heb zojuist met broeder Hannibal gebeld die in de kelders bezig is.. hij komt zo naar boven en zal u begeleiden naar kamer 13, op de 32e etage.

  Ping... zei de lift en daar stapte de goede broeder al uit. Hij leek wat verfomfaaid en veegde nog snel zijn handen aan zijn grote leren schort af waar wat verdacht donkere vlekken zaten en waaraan een grote ouderwetse rinkelende sleutelbos hing.
  Hij maakte een kleine buiging en lachte  naar mij met een blikkerend gebit. Wil de schone dame
  zo vriendelijk zijn met me mee te komen?

  Mijn ogen wierpen nog even een snelle blik op het bordje van de nooduitgang maar hij greep me al bij de elleboog en voerde me de lift in.

  Al snel zoefde de lift naar boven....

  07-11-2017 om 19:47 geschreven door Tante Truus

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Agenda Tante Truus
  >> Reageer (0)
  06-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht van Douwe

  Lieve Tante Truus,

  Hoe heb ik me zo laten beetnemen.
  Piet Mus, vertelde me dat je achternaam Van der Naad was.
  Niet dus. Dat noemt hij nu een grapje.

  Dus mijn oprechte excuses en om het helemaal goed te maken stel ik een
  etentje voor in het drie sterren restaurant De Vreemde Eend .
  Ze serveren daar heerlijke zwaan op een bedje van zeewier, met een
  aalbessen coulis.

  Dan heb ik op het Internet van die leuke Tiny-houses gezien. Hele kleine
  knusse huisjes. Zou dat iets voor ons zijn. Als we gaan slapen moeten we wel maar boven
  met een laddertje. En als je het niets vindt , dan kunnen we altijd nog een Pipowagen kopen.
  We gaan een spannende tijd tegemoet.

  Douwe Schat.

  PS
  Ik ben zo blij dat je geen Van der Naad heet.
  Douwe

  *
  Douwe...

  ik wil meteen beginnen met het aangeboden etentje in De Vreemde Eend af te slaan. Laat ik wel even goed duidelijk wezen in deze.
  Die vreemde eend is .. of jezelf.. of die zwaan die ze daar serveren. Bovendien hoort de keuze van zeewier bij een maaltijd van vis.. Hiermee valt meteen zo'n kok door de mand door die rare combinatie. Dat is duidelijk geen gerenommeerde kok zoals Gordon Rambam.
  Om daar nog even op door te gaan.. een zwaan is geen zeevogel. Hier zitten ze met z'n achten in sloten en plassen, vermenigvuldigen zich volop en als je niet uitkijkt breek je er je nek over en bijten ze je gevoelig in de kuiten.

  En dan je Tiny Housies? Wat heb ik daarmee te maken? Ik ben gek.. ik ga daar in zo'n poppenhuis met laddertje wonen. I need space! Je zal er s' nachts een paar keer uitmoeten en dan zo'n laddertje af?
  Ik zie de smak al aankomen die je dan maakt!

  Nog even over je opmerking over een Pipohuis. Ik ben beslist geen Mammeloe..die daar met Pipo huisde.. tenminste zolang die aflevering, die je op het Nostalgienet nog kan zien, duurde. Hou het het effe normaal!

  Ik raad je aan, omdat je zo stalkend wanhopig bent, het eens te proberen bij het succesrijke internetdatingsbureau. Love&Wrinkles. ze hebben naar ze zeggen een geluks-rate van 85%. Dat is best knap met al die knorrige senioren die ik ken. Die zijn al super-kritisch over de sperciebonen bij de Jumbo!

  Binnenkort schrijf ik daar een Special over. Dat heb ik de bevlogen oprichter Piet Marginalis beloofd! Een hele aardige man overigens....een echte idealist. die krijgt nog de meest verstokte, tegenstribbelende 60 plusser aan het daten.

  06-11-2017 om 09:05 geschreven door Tante Truus

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Agenda Tante Truus
  >> Reageer (0)


  Waar is Flappie??
  Categorieën
 • Agenda Tante Truus (60)
 • FANCLUB Tante Truus (32)
 • Folder Tips (1)
 • GEBLOKT!(stand = 3) (5)
 • Gedachten Spinsels (1)
 • Gezondheids Tips (3)
 • Hobby Hoekje (3)
 • Horoscoop Hoekje (2)
 • Interview met tante Truus (8)
 • Kiekjes Rubriek (7)
 • Koffiehoekje(voor praatje pot) (9)
 • Kunst Hoekje (8)
 • Leesclub (66)
 • Linkedinkies (4)
 • Me Lifestyle tips (12)
 • Nieuwtjes (52)
 • Oma's Poezenplaatjeshoekje (4)
 • Opruim en Schoonmaak Tips (4)
 • Pech onderweg (4)
 • Politiek Pleintje (1)
 • Scheurkalender Spreuken (1)
 • Seizoens Gedichtjes (1)
 • Simpele Kooktips (6)
 • Vlekken Tips (4)
 • Vraag het tante Truus (40)

 • Laatste commentaren
 • Ik twijfel een beetje (Han)
      op Wat Sil wil, of te wel.. Sil wil wel...
 • Hahaha (Gekkemeid)
      op De Gendarmerie
 • waarschuwing (Bob)
      op Ontspoord konijn
 • Buddy (Chico)
      op Buddy
 • rokjesdag (lena)
      op Transverstiet?
 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!