Waar is Tante Truus?
Foto
Daar is tante Truus...maar waar is Flappie
Inhoud blog
 • Sta op stoel?
 • Tante Truus is gered!
 • Leed
 • De inval
 • Jutteknut
 • De Prima-de-Lux behandeling
 • Ongevraagde interventie
 • De electrische behandeling
 • Zacht ei
 • Groetjes van Albert en Lenie
 • Bezoek van Chantal
 • Cursus
 • Vermiste triangel
 • De zachte wind
 • Bericht van Toedels
  Blog als favoriet !
  Rondvraag / Poll
  Bent u blij dat tante Truus terugkeert
  Zeker!
  Geweldig!
  Te gek!
  Primadeluxe!
  I love tante Truus!
  Bekijk resultaat

  Hoofdpunten blog komdrin
  Hoofdpunten blog opacor
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Tips van Tante Truus
  Tips en Truuks van Tante Truus
  19-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het sprookje van Sipje, hoofdstuk 14 en einde
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HET FEEST

  Het was een prachtige dag en het kasteel stond daar in volle glorie in het morgenlicht. Er was een zacht briesje opgestoken waardoor de vlaggen vrolijk wapperden.  De voorbereidingen voor het feest waren goed verlopen en er stonden op strategische plekken  mannetjes van commandant van Denderen de boel in de gaten te houden.

  Er was een grote menigte gekomen om het spektakel te bekijken.
  Niet iedereen had een officiële uitnodiging maar dat kon de pret niet drukken. Daar kwam in een prachtige koets getrokken door 6 paarden de edele prinses Alida al aanrijden. Al wuivend reed zij de binnenplaats op waarna zij plaatsnam  op een troon. Het jongenskoortje stond, zoals jongetjes nou eenmaal zijn, een beetje te duwen en te trekken aan elkaar, maar na stevig toegesproken te zijn en na eentje een flinke oorvijg gegeven te hebben, wist de hoofdonderwijzer ze aan het zingen te krijgen.

  Toen kon het feest beginnen, de menigte drong zich de ophaalbrug over en trok zich niets aan van de controle van de beveiliging, die werden pardoes opzij geschoven. Een van hen viel zelfs van de brug, gelukkig kon hij goed zwemmen. Max van Denderen was kwaad en riep dat hij geen gedonder wilde hebben. Maar naar zijn woorden werd niet geluisterd.

  Men had zich behoorlijk uitgedost, veel brandweerpakken maar sommigen hadden maar wat aangetrokken. Zo zag men een indiaan, verschillende zombies, wel 2 stoute verpleegstertjes, jongens in cowboypakken die gelijk achter de indiaan aangingen.
  Het was een gemêleerd gezelschap.

  Het werd dringen bij de dranktafel want hoewel het nog vroeg was, was men dorstig geworden van al dat wachten. De mannetjes van de commandant probeerden nog orde te scheppen maar moesten het opgeven en pakten zelf ook maar een biertje. Toen alles op was riep er iemand in een roze konijnenpak dat in de rozentuin er nog meer drank in de feesttent was. Dus iedereen repte zich daar naartoe, dwars door de rozenperken, want één drankje maakt dorstig naar de tweede.

  Prinses Alida zag het met lede ogen aan en kreeg prompt hoofdpijn, "ik trek me even terug in mijn boudoir, ik meld me wel weer met de barbecue" zei ze tegen de commandant die ook hoofdpijn aan het krijgen was, zijn hoofd was ongeveer even rood als zijn helm. "Altijd weer dat gedonder " brieste hij.

  Ondertussen begon het in de feesttent behoorlijk uit de hand te lopen, de feestende vrijgezellen gingen achter de verpleegstertjes aan, daar kwamen ze ook de vriendinnen en de bruid tegen die dit niet pikten . Het huwelijk was haast niet doorgegaan hierna.  

  De 2 rivaliserende motorclubs liepen dreigend om elkaar heen maar vreemd genoeg konden ze het goed vinden met de club uit de Roze Wokkel. Tegen het orkest werd geschreeuwd dat ze iets pittigers moesten spelen, André Hazes of iets met Heavy Metal, Meatloaf was ook goed. Het orkest liep beledigd weg.

  Het Hoempapaorkestje nam het over tot grote vreugde van de carnavalsvereniging. Er werd maar wat vroeger met bitterballen rondgegaan want met al die drank moest er toch ook gegeten worden.
  De jongens van de Dikke Bal pikten gelijk de grootste schaal in.

  Ondertussen stond de barbecue lekker te roken en de os aan het spit was ook bijna klaar. De jongens van het koortje liepen al weer te klieren , ze prikten in de os en bespoten elkaar met de flessen saus. Niemand had belangstelling voor de dames van de proeverij van veganistische hapjes.

  "Ik zal de prinses maar even roepen " dacht Liesje dan kan ze het eten aankondigen.  Toen Alida eindelijk aankwam was de os al haast op en de lege sausflessen in het rozenperk ernaast geflikkerd.

  De stemming steeg en het peil zakte, toen ook nog de Troubadours van Stokkershoven hun repertoire volksliedjes begonnen te kwelen werd er hard doorheen gezongen met scabreuze teksten. De dappere troubadours dropen beledigd af, dit ging hun te ver.

  De commandant Max kwam bij Alida vertellen dat ze onder deze omstandigheden met al dat gedonder maar beter het bal af kon lassen want dat zou alleen maar meer gedonder geven. Alida zuchtte.. "je hebt gelijk, laten we maar met het vuurwerk beginnen."

  Er werd omgeroepen om zich netjes in de rij naar veld C te begeven alwaar het vuurwerk ontstoken zou worden. De vrolijke groep feestgangers zette zich in beweging , een spoor van kapotgetrapte rozen achterlatend. Men had er zin in want een beetje knalvuurwerk met rotjes en donderdozen gaat er altijd goed in.

  De brandweer stond al klaar op het veldje, jammer dat het nog niet donker was ,maar het weer was gunstig met een iets opstekende wind.
  De eerste sierpijlen gingen al de lucht in en men riep van Ohh en Ahh. Er werd geroepen "Waar blijven de knallen?".
  Zo ging het een tijdje door totdat er een pijl uit de bocht vloog door een windvlaagje en op het houten dak van de linkeroren neerkwam. Een hoop gesis en een kleine ontploffing volgde. Het was de toren waar in vroegere dagen het buskruit bewaard werd.  Toen was er een hele grote BOEM, er werd al gejuicht in de menigte.

  Maar de commandant verschoot van kleur en riep..."Iedereen onmiddellijk het kasteel uit anders komt er echt gedonder van."
  De menigte zag ineens de ernst van de situatie in en zetten zich in beweging.
  De hele meute moest over de ophaalbrug dat was nog een puntje.
  Zoals te verwachten was het alles behalve een rustige aftocht, het was een stampte. Men klom over elkaar heen, viel van de brug of sprong gewoon maar gelijk in het water.  De commandant stond als eerste op de kant om het in goede banen te leiden. Er werd uiteraard niet naar hem geluisterd.

  Ondertussen sloegen de vlammen over naar de andere gebouwen, het kasteel was verloren. Prinses Alida stond handenwringend naast de gong waar de hofdames in paniek op sloegen. "We moeten vluchten " riep ze en men snelde ook achter de feestgangers aan.
  Iedereen wist aan de kant te komen, velen met een nat pak.

  Toen onder groot geronk kwam er een grote zwarte motor aanrijden, met een man in een zwart leren pak met helm.
  Hij denderde de brug over naar de plek waar Alida nog handenwringend stond , nam haar in zijn armen en zette haar voorop op de motor.  
  "Dag" zei hij, "ik ben Henk".

  *
  Commandant Max van Denderen werd gestraft met een taakstraf wegens niet goed uitvoeren van zijn beroep en het in brandsteken van het kasteel. De feestgangers vonden dat het een tof feestje was geweest maar hadden wel hoofdpijn de volgende dag.

  Henk en Alida reden de horizon tegemoet en leefden nog lang en gelukkig.

   
  19-11-2017 om 08:46 geschreven door Tante Truus

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Agenda Tante Truus
  >> Reageer (0)
  18-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gesprek met Piet Marginalis
  Tante Truus

  is weer bij de mensen.
  Dat was een heftig gebeuren.. zo'n flat die instort.
  Geluk had ik Let nog vast anders waren we er niet zo heelhuids van afgekomen.
  Hulde aan Max van Denderen die ons hoogstpersoonlijk met het rode koffertje naar
  beneden heeft getakeld. Beneden zei hij nog dat hij het nooit nog zo had horen donderen en hij had toch in zijn leven heel wat gedonder meegemaakt. Maar hij moest weg.. er was een dringende verzekeringskwestie...

  Let hebben ze ter observatie afgevoerd naar het VanderPanne Ziekenhuis,
  waar ze voorlopig nog wel even zoet met haar zijn. Als zij de lijst gaat opsommen
  wat ze allemaal heeft of denkt te hebben of wat ze allemaal voelt.. Ik wens hun veel geduld.

  Geschramd en verfomfaaid kwam ik weer thuis maar tante Truus  zou tante Truus niet zijn als
  ik me liet kennen dus.. hup onder de douche, parfummetje op en een kraakwit helder bloesje aan.
  Me camee en me nette grijze Trevira rok plus me bruine Mephistostappers.
  Op dus naar de Halve Maar om P.van te ontmoeten.

  Precies op tijd kwam ik de draaideur van het bruine café binnen en daar zat de uitvinder en eigenaar van het datingsbureua. Hij  zat voor het raam met de vaal gele valletjes want de Halve Maan gaat niet met zijn tijd mee en sommigen vinden dit gerusstellend. Anderen echter zijn al lang verkast naar iets grands, hip en trendy ...een ander etablissement dus.
  Hij nipte voorzichtig aan zijn hete muntthee.. ik zag het al.. een thee- typje.. niet dat ik wat tegen thee heb,  of tegen thee-typjes maar ik ken ze .. veel interessante blabla en niet vooruit te branden.
    
  Maar goed.. ik schoof resoluut me stoel bij en gaf hem een stevige hand.
  Peinzend keek Piet Marginalis me aan over zijn flitsende brillenglazen en zei.. hallo.. ik had me u heel anders voorgesteld tante Truus. U bent de eerste niet Piet, zei ik .. haha.
  Hij roerde peinzend in zijn theekopje en sprak zachtjes terwijl hij zich vooroverboog om me diep in me ogen te kijken...

  Ik geloof dat ik de juiste match  voor u hebt... maar hoe ziet u uw deale man ?
  Nou daar ging ik even voor zitten.. en ik draaide me om naar de bar.. een halve liter bier tapmeneer!

  18-11-2017 om 19:59 geschreven door Tante Truus

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Interview met tante Truus
  >> Reageer (0)
  17-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breaking News

  Breaking nieuws.


  Berichten bereiken ons dat er iets ergs gebeurd is met Huize Zonnegloren.
  Onze reporter is poolshoogte gaan nemen wat er aan de hand is.
  Hij staat nu op veilige afstand , want de stofwolken zijn nog maar net neergedaald.
  Het gebouw met wel 32 verdiepingen is ingestort.
  Er waren al eerder vermoedens dat de vloeren niet deugden en een aantal van de bewoners waren al elders ondergebracht.

  Hier een live verslag van onze reporter Frits Ooststra.

  "Frits hoor je mij"
  "Jazeker, verbinding is goed Noortje"
  "Vertel eens, weet je al wat er gebeurd is?"
  "Er heerst hier grote verwarring, de hulptroepen stromen binnen.
  Ik zie de politie, en de brandweer met groot materieel aankomen.
  Er zijn ook speurhonden ingezet."
  "Zijn er ook slachtoffers Frits?"
  "Dat kan ik van hier af niet zien maar er rijden wel ambulances af en aan."
  "Wat zie je nu ?"
  "De bovenste verdieping is nog intact, vreemd genoeg. Oh wacht, ik zie 2 dames op leeftijd uit een raam klimmen"
  "Ze zien er angstig uit en klemmen zich aan elkaar vast."
  "Een van de dames houdt een rood koffertje tegen zich aan"
  "De ambulance broeders klimmen nu over de brokstukken om de vrouwen naar beneden te begeleiden"
  "Er klimt nog iemand uit het raam, helemaal onder het stof maar ik zie blinkende tanden en hij heeft een bijl in zijn hand."
  "Hier naast me staat de commandant van de brandweer Max Van Denderen"
  "Commandant , hoe schat u de situatie in?"
  "Zo te zien is het gebouw verloren, gelukkig waren er maar weinig mensen in het gebouw en de bewoners van de bovenste verdieping zijn in veiligheid"
  "Alleen de gezellige beveiliger was beneden, daar wordt nog naar gezocht door de speurhonden, Snuf en Snuitje."
  "Dus u heeft alles onder controle?"
  "Jazeker maar ik heb het al zo druk met een feest op het kasteel, kan dit er eigenlijk niet bij hebben"
  "Dank u commandant van Denderen"
  "Zodra je iets meer weet Frits, meld je je dan?"
  "Zeker Noortje, ik ga nu eens bij de ambulances kijken"
  "Dat was heftig, maar nu ....  Gordon is weer verliefd!  "


  17-11-2017 om 08:19 geschreven door Tante Truus

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Agenda Tante Truus
  >> Reageer (0)
  16-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het sprookje van Sipje, hoofdstuk 13
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Memo
  van Liesje

  Weledele prinses

  Hierbij de plattegrond met de aangegeven "mannetjes" die de heer van Denderen d.m.v. rode kruisjes heeft aangegeven. Ik neem aan dat hij deze plattegrond in de openbare Bibliotheek heeft gevonden, want hij is mij niet bekend. U kent het gebouw wel, dat lelijke driehoekige gebouw, dat architectonische hoogstandje aan het Dorpsplein waar de weekmarkt wordt gehouden dat toentertijd door een andere prinses is geopend. Anders heeft zijn zoontje van 3 deze getekend.
  Ik tel 20 kruisjes

  Met meeste hoogachtiging

  Liesje
  *
  Bedankt Liesje,

  inderdaad... die tekening ziet er niet uit.
  Maar  ik wilde nog dat je aan het programma punt 14 toevoegde n.l. het concurrende Hoempapa-orkest, uit Vaalhoven, de Vaalhovense Bonenbakkers heeft zich ook nog gemeld voor het verhogen van de feestelijkheden. De Stokkerhovense Dweilers hebben waarschijnlijk zitten slapen, of er is iemand vergeten de brief  op de bus te doen.

  Ik heb nu al hoofdpijn. Ik ben even niet bereikbaar want ik ga een dutje doen in mijn boudoir en wens niet gestoord
  te worden tot 3 uur

  ALIDA

  16-11-2017 om 09:30 geschreven door Tante Truus

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Leesclub
  >> Reageer (0)
  15-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het sprookje van Sipje, hoofdstuk 12
  Hoofdstuk 12

  Mededeling van het koninklijke persbureau d.d.18-11-2107

  Landgenoten!

  Het heeft onze prinses Alida behaagt, een aantal uitgelezen figuren, uit alle lagen der bevolking uit te nodigen voor een feest.. het Grote Brandweerfeest

  Dit is het programma:

  1.   Aankomst prinses Alida per koets, getrokken door 6 paarden

  2.   Verwelkoming prinses Alida door de brandweercommandant Klaas
        Kerstjes op de ophaalbrug, met een drankje

  3.   Prinses Alida wordt door 2 van haar hofdames begeleid naar de versierde  
        zetel die voor haar wordt klaargezet op het binnenhof van het kasteel en er  
        op gehesen.

  4.  Aubade die uitgevoerd gaat worden door 12 jongens van de basisschool 
       van Stokkershoven

  5.  Het publiek gaat nu de ophaalbrug over en loopt door naar het binnenhof,
       begeleid door het personeel van de beveiligingscommandant  Max van
       Denderen die het volk mondjesmaat en zwaar gefouilleerd zal binnenlaten.
       Daarna krijgt men een stempel op de hand of een lichtgevend plastic bandje
       om en een welkomstdrankje

  6.  Het volgende drankje wordt geschonken op het terras van de tuinen. Bij slecht
       weer zal dit in de Orangerie plaats vinden. In de rozentuin zal het
       orkestje "The Blue Bells" spelen in de daar geplaatste feesttent. Men    
       word  geacht op de paden te blijven en niet door de rozen te banjeren      
       anders  kan men direct weer huiswaarts keren.

  7.  Inmiddels is het 5 uur en worden de hapjes, de bitterballen en de chips
       uitgedeeld door 5 potige lakeien van de prinses in de Engelse tuin, de eerste    
       aangeschoten feestgangers worden in de slotgracht gekieperd

  8.  Demonstraties van de brandweer op veld A, men moet minsten 3 meter 
       achter de lijn blijven staan, anders vliegt men in de fik of wordt kletsnat. Een
       waarschuwing is hier op zijn plaats

  9.  De barbecue wordt aangestoken door prinses Alida persoonlijk  naast de zij-   
       ingang met de laurierbomen. Men krijgt een plastic bordje en een mes, de  
       flessen saus staan rechts op een houten tafeltje naast de gebraden os.
       Men wordt verzocht niet zelf met het mes te gaan prikken in de os. Men moet
       wachten tot er een homp door de  kok wordt aangereikt

  10. Het koor "De troubadours van Stokkershoven" zullen enige volksliedjes 
        zingen op veld B. Men wordt verzocht daar niet dwars doorheen te gaan
        praten en te wachten tot ze uitgezongen zijn

  11. Prinses Alida houdt een toespraak in de balzaal op de eerste verdieping en zal
         het bal openen met de eerste dans samen een heer van haar keuze. Heren   
         worden verzocht zich niet te gaan opdringen anders worden ze hardhandig
         de slotgracht ingekieperd

  12. Na het bal begeeft men zich ordelijk naar de tuinen naar veld C waar men
         het vuurwerk kan bewonderen dat door  de brandweer gecontroleerd
         wordt afgestoken

  13. Prinses Alida slaat met hulp van haar 2 hofdames op de grote gong die op het
         bordes wordt geplaatst voor deze gelegenheid en kondigt officieel het einde
         aan van het feest.


  15-11-2017 om 20:53 geschreven door Tante Truus

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Leesclub
  >> Reageer (0)
  14-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ten huize van...
  Max!

  *Ja lief...

  je zou de vuilniszak nog buiten zetten en je moet wat vroeger van huis gaan om de tweeling bij school af te zetten. Vandaag heb ik geen tijd. Ik heb mijn tennis vanmorgen en vanmiddag ga ik met Arjana winkelen. Dat had ik allang geleden afgesproken.

  *Ja maar ik zou vandaag de offerte aan de prinses de deur uit doen. De plattegrond.. het strategisch plan!

  Dat kan wel zijn maar ik heb ook prioriteiten en ik wil dat je daar rekening mee houdt. Snap je?

  *Ja lief

  Dus schiet maar even op

  *Ja lief

  14-11-2017 om 07:52 geschreven door Tante Truus

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Leesclub
  >> Reageer (0)


  Waar is Flappie??
  Categorieën
 • Agenda Tante Truus (60)
 • FANCLUB Tante Truus (32)
 • Folder Tips (1)
 • GEBLOKT!(stand = 3) (5)
 • Gedachten Spinsels (1)
 • Gezondheids Tips (3)
 • Hobby Hoekje (3)
 • Horoscoop Hoekje (2)
 • Interview met tante Truus (8)
 • Kiekjes Rubriek (7)
 • Koffiehoekje(voor praatje pot) (9)
 • Kunst Hoekje (8)
 • Leesclub (66)
 • Linkedinkies (4)
 • Me Lifestyle tips (12)
 • Nieuwtjes (52)
 • Oma's Poezenplaatjeshoekje (4)
 • Opruim en Schoonmaak Tips (4)
 • Pech onderweg (4)
 • Politiek Pleintje (1)
 • Scheurkalender Spreuken (1)
 • Seizoens Gedichtjes (1)
 • Simpele Kooktips (6)
 • Vlekken Tips (4)
 • Vraag het tante Truus (40)

 • Laatste commentaren
 • Ik twijfel een beetje (Han)
      op Wat Sil wil, of te wel.. Sil wil wel...
 • Hahaha (Gekkemeid)
      op De Gendarmerie
 • waarschuwing (Bob)
      op Ontspoord konijn
 • Buddy (Chico)
      op Buddy
 • rokjesdag (lena)
      op Transverstiet?
 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!