Theodorus
mensen-meningen-memories
Foto
Over mijzelf
Ik ben Theo Balvers
Ik ben een man en woon in Midden- (Nederland) en mijn beroep is vroeger leraar, tegenwoordig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 21/11/1944 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: omnivoor, maar speciaal biografieën, andere landen-streken-volkeren, eilanden, geschiedenis, kunst & cultuur, sport.
Als gepensioneerde beschik ik over veel vrijetijd. Ik besteed die aan liefhebberijen, maar vind het ook plezierig om andere mensen te leren kennen of te lezen over allerlei onderwerpen.
Inhoud blog
 • Croatia 2
 • 12 Dagen Croatia 1
 • Kerstdrive
 • week-48 2017
 • Uiteindelijk....
  12-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomervakantie (7)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Ik las dat 9 van de 10 kampeerders niet echt zonder internet kunnen. En dat is met mij zeker het geval. Hoewel ik me prima kan bezighouden met lezen, fietsen, wandelen, sightseeing is dagelijks favoriete sites bezoeken een must.

  Camping Montabaur is gezellig, sfeervol, maar de beheerder is op leeftijd en heeft geen zin meer in nieuwigheden. Het zij zo. De omgeving maakt meer dan goed.

  Steeds mooi nazomerweer is een succesfactor. Ook vandaag weer. Een wandeling gemaakt naar de aloude vulkaantop, waar we basaltgesteente waarnamen, zoals ik in werkelijkheid nog nooit gezien had. In het nabije hotel-restaurant Freimuehle heb ik internetverbinding, uiteraard bij een Bitburgerpilsje. Voor niets gaat ook hier de zon op. 

  Donderdag is Anita 63 jaar geworden en daar ben ik toch al 37 jaar getuige van. Ze is in goede gezondheid –wat enkelprobleem – actief en liefdevol. Er zijn niet zoveel van haar verjaardagen samen doorgebracht. De dag afgesloten met een diner à deux in restaurant Freimuehle, dicht bij de camping, waar het gelukkig goed bezet was voor de sfeer.

  Op deze zonnige dag ’s middags naar het nabije Montabaur geweest. Aardig stadje. Typische duitse binnenstad, dus met herbouw in oude stijl en nieuwbouw die vaak minder geslaagd is, wel veel open ruimtes, en brede straten, de winkelstraten zijn inwisselbaar met de onze. We hebben op het marktplein een frietje verorberd en zijn naar het gerenoveerdemultifunctionele Schloss-complex gelopen. In de verdere middag in de zon wat gesiëstaat en gelezen in De Grens en biografie van Safranski over J.W. von Goethe, in het Duits. Zo brengen we de dagen door.

  Vrijdag verdient een 10 in het weerrapport. Een betere nazomerdag kun je je niet wensen. Met de zon opgestaan en hij heeft ons tot 16 uur vergezelgd, daarna kwamen er wolkenvelden maar het bleeg aangenaam. Limburg an der Lahn zie je altijd na een scherpe daling of klim vanaf de autobahn. Nu waren we vier in het charmante stadje tussen Taunus en Westerwald, een schilderachtige omgeving. Die vakwerkhuizen vervelen nooit. We zagen er scheef en kromgetrokken die uit de Middeleeuwen dateren. En dan die heerlijke kei-bestrating… 

  Het was altijd al een handelsstadje tussen Antwerpen en Byzantium/Istanbul, inmiddels een regionaal centrum met 35.000 inwoners en vele forenzen uit de omgeving. Leuke straatjes en pleintjes. Heel veel horeca. De duitsers zijn gek van ijs en apotheken. En natuurlijk bratwurst met allerlei sauzen. Voor Anita een verjaardagskado gekocht. En huiswaarts gegaan waar het kamp volliep met pensionadoos die nu pas goed op zuidelijke drift zijn.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  12-09-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  08-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomervakantie (6)
  Als geschiedenisliefhebber weet ik van de stad Worms. Paus en keizer sloten er een akkoord. In 1521 stond hier Luther tegenover keizer Karel V. In 1698 werd de stad verwoest door Lodewijk XIV. In de 19e eeuw was het een voorname hofstad. In de 2e WO werd het praktisch geheel verwoest. Nu telt het ca 85.000 inwoners.

  Aan de planologie is te zien wat er gebeurd is. Vele open ruimtes zijn pleinen en parken geworden. Brede straten en rotondes. Lelijke wiederafbau. De monumenten zijn grotendeels herbouwd in de roze steensoort. De Dom is indrukwekkend met hoofdaltaar en de krypte met de Salische vorsten uit de 10-11e eeuw. Lang was het een reformatorische stad. Het Luthermonument met zijn medestanders is uit 1886. De stad heeft veel kerken: St.Martin, St.Paul, Friedrichskirche, Drievuldigheidskerk, Magnuskirche. We konden ze bezichtigen, waarbij de gebrandschilderde ramen en arabische kunst in de Drievuldigheidskerk bijzonder waren. In het stadsmuseum waren rond de kloostergang stenen overblijfselen uit de 1-3e eeuw geplaatst. 

  Maar wat ik voral onthouden zal: de joodse gedenkplaatsen. De begraafplaats met zijn schots-en-scheef staande graven. Dat die 1933-1945 overleefd hebben. De synagoge en het joodsmuseum herinneren aan de joodse gemeenschap. 

  Een cultureel middagje dat de moeite waard was. En bij goede temperaturen van 20-21 C.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  08-09-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  05-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomervakantie (5)
  Op vrijdag was het wisselend zonnig en bewolkt, wel fris. Maar in alle rust kunnen slapen, wel drie keer moeten plassen en deurvergrendeling kapot gerukt. Wat gedoe met internetverbinding en een weekkaart voor €15,- gekocht. Teveel apparaten op de ticket en naar Hamburg moeten bellen voor herstel. 

  Na de lunch met auto via Lindenfels naar Felsenmeer gereden. Mooie bergweg door plaatsjes en na afslag waren we er in een half uur. Begonnen aan een klim. Enorme granieten rotsblokken waar veel  duitse gezinnetjes op bezig waren. Het was een klein uur over steile paden met trappen naar boven klimmen. Bij een kiosk wat drinken gekocht. We vergeten nogal eens mee te nemen. Het hoogste punt lag op 514m bood wel een panorama maar viel verder tegen. 

  Terug was lastig en ledematen gingen gevoelig worden. Dagje ouder nietwaar. Om 16 uur waren we terug en na bezoek DM en Nettomarkt verder bij de camping verbleven. ’s Avonds naar Furth gegaan om in cafe naar EK-kwalificatie Duitsland-Polen te kijken. Prachtwedstrijd.

  Op zaterdag gingen de temperaturen verder naar beneden, naar de 15-16°C. Onze buren met een meisje van elf maanden hadden het zo koud dat ze de vouwwagen gingen inpakken om terug te gaan naar Limburg. Wij hebben gisterenavond de gaskachel enige uren aan gehad. Maar in tegenstelling tot Nederland waar het dramatisch slecht weer is met veel regen blijft het hier –op wat miezers na- droog.

  Om 11 uur waren we in Heppenheim. De Bergstrasse is een wijngebied en juist komende week zijn er Winzerfesten. De Altstadt van Heppenheim was weer vakkundig fraai maar uitgestorven. Op de Marktplatz waren we getuigen van twee trouwende bruidsparen. We liepen een uur door het stadje en aten wat in een konditorei. Bij het toilet liet ik m’n camera liggen, we wandelden verder en pas na een half uur ontdekte ik het omdat ik het standbeeld van Martin Buber wilde fotograferen, anders waren we in de auto al verder gereden en om 14 uur sloot de konditorei. Het toestel lag nog in de vensterbank. Ich liebe Deutsche Leute! 

  Langs de wijngaarden op de berghellingen arriveerden we in Bensheim dat een regional centrum is. Daar wel wat drukte, maar door de kilte niet echt gezellig, zoals vorig week nog in subtropisch Tauberbisschofsheim. Genoeg kledingzaken voor Anita om er volgende week nog terug te keren. Ik kon haar ervan weerhouden de achtste korte broek voor me te kopen. Via de heuvel- en slingerweg de 47 keerden we om 15.30 uur al terug naar de camping. De buren waren vertrokken.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  05-09-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (3)
  04-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomervakantie (4)

  Weersomstandigheden bepalen de vakantielokatie en - bestemming. Van buren op de camping in Wertheim die naar Oostenrijk moesten vanwege familiefeest hoorden we dat het in Zillertal al twee dagen kletterde van de regen. Via internet zagen we dat ook de vooruitzichten niet best zijn: dalende temperaturen en veel regen. Helaas, helaas.

  Maar niet getreurd. Na een week heerlijk genoten te hebben van Wertheim en omgeving zijn we op donderdag 100km westwaarts gegaan naar het fraaie Odenwald. Langs de Main en via heuvelachtige binnenwegen en aardige plaatsjes zijn we op de NIbelungencamping in Fürth terecht gekomen. Groot verschil met Wertheim. Zeer rustig, maar ook zeer verzorgd, prima sanitair, bloembakken, keurige paden, afgescheiden plaatsen. Het is een Eco-camping. We hebben veel foldermateriaal bekeken en kunnen het hier zeker een week uithouden, ook al komen de temperaturen niet boven de 20 C. Het is wisselend bewolkt en zonnig. Het landschap is bosrijk en heuvelachtig, vakwerkplaatsjes en maar liefst drie supermarkten. Plaatsen als Heidelberg en de wijnoorden Heppenheim en Bensheim zijn op korte afstand bereikbaar.

   We gaan verder met genieten!  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  04-09-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  30-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomervakantie (3)
  Jarenlang zijn we over de autobahn door Duitsland gezoefd op weg naar een vakantiebestemming, totdat we in 2002 naar Tsjechië reisden en enige tijd in Waldmünchen verbleven. We raakten in de ban van Duitsland: ordelijk, verzorgd, gemüttlich, betaalbaar en de duitsers gemiddeld een stuk beschaafder dan de landgenoten. In de latere jaren kwamen we er meemaals. Goslar als de mooiste plek, maar er zijn er meer. We hebben een voorkeur voor Wertheim am Main. Maar ook de omgeving is de moeite waard.

  Dit weekend was het echt zomers: 26 tot 30°C. Op zaterdagmorgen door een landschap dat niet voor de franse streken onderdoet. Omgeving van de Romantische Strasse met wijngaarden op terrassen, hoewel er opvallend veel buiten gebruik waren. Tauberbischoffsheim op 18km is een pareltje. Het ligt in een groene vallei van de Tauber. Het is een langgerekte plaats waarvan beide oevers bewoond zijn. De stad bestaat sinds 755 en zoals de naam al zegt was het een bisschopszetel. We parkeerde de auto op het centrale plein en wisten ons meteen al omringd door monumentale gebouwen en vakwerkhuizen. De bisschoppen van Mainz waren er lang de heersers. In de 19e eeuw kwam het bij het koninkrijk Baden-Württemburg. Na het nazitijdvak werd het door Amerikaanse troepen bezet. We wandelden op ons gemak door de erg rustige winkelstraten, keerden terug voor koffie op het terras en bezichtigden daarna klooster en slot met fraaie toren dat nu een museum is. 

  Met deze heerlijke temperatuur hebben we ofwel in de schaduw thrillers gelezen of gezwommen in het nabije freibad. Om ons heen voornamelijke NL-se pensiondoos en duitsers, ook in gezinsverband, maar niet overbevolkt. We konden de Main en de grote cruiseschepen goed waarnemen. Zowaar twee keer gebarbecued, ook om praktische redenen daar het in de caravan te warm was. Tot tegen twaalf uur buiten gezet, iets waar Anita al helemaal op kickt. 

  Op zondagmorgen naar het fraaigelegen Freudenburg gereden. Het heeft een burcht uit de 14e eeuw. Tegen het hogewater door overstromingen zijn allerlei maatregelen getroffen, maar de promonade met haar rode vierkante keien was een genot om te lopen. Terras aan de Main was goed voor koffie en is tegen vooroorlogse prijzen. Via de andere oever keerden we terug, in totaal 45km. ’s Middags in twee sessies naar druk zwembad gegaan en tussendoor op de hoogte gehouden van de vaderlandse voetbalcompetitie. Ajax alleen koploper na de 3-1 zege van PSV op Feyenoord, dat al veel te hoog stond. Op dit moment om 22.15 uur is het nog heerlijk toeven onder de luifel. De thriller Viva Espana van Linda van Rijn heb ik in één dag uitgelezen. Wat volgt? Ik heb nog vijf boeken bij me. 

  Morgen bljft het dit weer, dinsdag is de grote exodus van de camping als ik zo de berichten goed heb opgevangen.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  30-08-2015, 22:28 geschreven door Balvers
  Reacties (2)
  28-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomervakantie (2)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tegen de verwachting in bleef het vrijdag de hele dag miezeren en regenen. Zaken geordend en opgeruimd. Op internet actief geweest. Ik heb voor €9- tien uur zendtijd gekocht. Internet is voor mij een levensbehoefte. Na de lunch op een camping met veel caravans maar zichtbaar zonder mensen het rijwiel gepakt en naar Wertheim gegaan. Met Anita koffie gedronken onder de parasol op het terras, waar nog genoeg mensen om ons heen zaten. Daarna naar kleine bibliotheek gegaan en zitten lezen in enige jaargangen van het Jahrbuch Wertheim. Opvallend dat er eeuwenlang zo'n joodse gemeenschap is geweest. Wie niet gevlucht was in 1938 werd afgevoerd naar vernietigingskampen. Slechts vier joden keerden terug. Er is een joods kerkhof en een Denkmal. Wat heeft dat volk toch misdaan?

  Een dag als deze doet het meest aan kamperen denken. Ik weet hoe het is in een tentje in de regen en vooral daarbuiten: plassen, modder, ongemak. Binnen wordt alles vochtig. Nee, dan het gerief van een huisje-op-wielen. Ter compensatie lees ik Tussen Orinoco en Amazone van Redmond O'Hanlon, de beste reisjournalist van de laatste 40 jaar. Wat een uitdaging en tegelijk ontluistering om in de jungle op zoek te gaan naar bijzondere vogels en planten en primitieve indianenstammen. Maar het gezelschap waarmee hij verkeert, is het lezen meer dan waard. Als ik ze zou tegenkomen in een café zou ik meteen rechtsomkeer maken. Hij trekt ermee op en beleeft vreselijke dingen. Ik ben halverwege. Het vult m'n dagen, zonder televisie, maar wel met afentoe internet.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  28-08-2015, 22:45 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomervakantie (1)

  We vertrokken uit de woonplaats op woensdag om 9 uur in de wetenschap zes uur te moeten caravannen tot Wertheim am Main. Een tocht al zo vaak gereden: 475km. Het rijweer was uitstekend. Ik probeer gemiddeld 100km per uur te rijden. Als het moet passeer ik gerust 5-6 vrachtwagens. Slechts één keer toetert een BMW uit kwaadheid. Ik rijd altijd. Niet gespannen, wel heel alert. Als Anita wat zegt, kijk ik niet eens naar haar.

  Op de navigatie in deze Toyota scheld ik: onoverzichtelijk. De vorige van TomTom was duidelijk genoeg. Maar de reis is voorspoedig tot 5km voor afslag 65 op de A3. Het stuk tot Würzburg is al jaren in revisie en verbreding. We werden omgeleid door heuvelachtig bosgebied. Heel mooi, maar die laatste 25km duurde een uur.

  De camping was volgens verwachting. Aan de Main twee lange rijen, zodat we bovenaan gingen staan met nog behoorlijk uitzicht en tamelijk vrij. Pas de volgende dag de luifel opgezet. Nooit meteen. Je weet niet waar je naast staat: kan wel gezin met drie krijsende kinderen zijn of pensionadoos die hun lijf bederven met elke avond barbecue in de rook.

  Alles ging mis met het opzetten, maar de zon scheen uitbundig tot 28 C. En na de lunch brachten we de donderdag in het uitstekende zwembad door, aan het 50m bad, op ligstoelen, van lectuur en drinken voorzien. 's Avonds tot half elf onder de luifel kunnen lezen. Ajax is door naar de volgende ronde. Dat maakt me blij. Italianen zijn tevreden met 0-0 als uitslag.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  28-08-2015, 22:23 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  23-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals Tonio
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Op 1e Pinksterdag 2010 (23 mei) kwam Tonio om, het enige kind van de schrijvers Adri v.d. Heijden en Mirjam Rothenstreich. Op weg van Paradiso naar huis, heel vroeg in de ochtend, is hij door een auto aangereden op het punt Stadhouderskade-Hobbemakade. Ik ken dat punt heel goed, heb het vele keren gekruist. De omstandigheden doen er wat minder toe in dit blog.

  Vanmiddag heb ik het boek Uitverkoren (2014) van 173 bladzijden gelezen. Eerder heb ik de requiemroman Tonio gelezen. Beide boeken hebben veel indruk op me gemaakt. Natuurlijk om het feit dat ouders een kind (21 jaar) verliezen, hetgeen heel empatisch te beleven is. 

  Ik heb kennisgenomen van de kritieken naderhand. In de ergste vorm is het boek overlijdensporno genoemd -heel kwalijk- in de mildste vorm een prachtige nagedachtenis aan Tonio. Natuurlijk moest Adri van der Heijden een boek schrijven. Een natuurlijke drang. Het schrijven is een wezenlijk deel van zijn bestaan, dus ook van zoiets tragisch als het plotseling overlijden van je kind. 

  Toch las ik vanavond het volgende

  waarom moeten wij deelgenoot worden van dit prive drama in de familie van der heijden, waarom weer een boek, publiciteit, verkoopcijfers, schrijf het van je af als dat je past maar laat het daarbij als vorm van therapie. kom je in TV rubrieken, uiteraard omdat je een boek geschreven hebt, zeggen dat het weer of nog steeds zo slecht gaat is er dan een cynicus die dan denkt: verkooppraatje of is het echt zo of beide. je roept zo van alles over je af. AFTh moet dat voorkomen.

  Ik kan dat niet onderschrijven. Dat je zou willen verdienen aan de dood van je zoon. Om zo te denken vind ik afschuwelijk. Meer lijkt het mij een vorm van verwerking zoals ik op een heel ander nivo ook wel doe over zaken die ik meemaak. Schrijven is vastleggen en verwerken. En je kunt weer verder.....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  23-08-2015, 21:17 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  20-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sail 2015
  Eens in de vijf jaar is Amsterdam de basis voor Sail. Dit jaar voor de negende keer. Gisteren uren naar tv-beelden gekeken van de entree van de tallships door het Noordzeekanaal naar Amsterdam. Zo indrukwekkend dat ik er tranen van in de ogen kreeg. De zeilschepen werden begeleid en omringd door vele andere vaartuigen, ook sloepen en bootjes. 

  We besloten er vandaag heen te gaan. 's Morgens de auto geparkeerd in het Bosplan en met de fietsen door o.a. Rembrandtpark en Jordaan naar het IJ gefietst. Er waren al tienduizenden bezoekers. Koffie gedronken en naar toilet gegaan bij de OBA.

  En vervolgens over de kades langs de schepen gewandeld. Veel foto's gemaakt. De viermasters zijn indrukwekkend, maar zelf genoot ik het meest van de 16e eeuwse (portugese) schepen, o.a. de replica van Magalhães de Noã Victoria, die van 1519-1522 een eerste reis om de wereld maakte. 

  We pauzeerden een paar keer. Via de Verbindingsdam liepen we langs de schepen aan de Javakade en Sumatrakade en wilden met de veerboot terug, maar die ging na 15 uur niet meer. Na wat gezoek namen we lijn 26 terug naar het Centraal Station. Al in de tram constateerden dat die keuze wel heel goed was, omdat we nog vele kilometers hadden moeten lopen naar de fietsen.

  Op de terugweg, op de brug van Multatuli op een sfeervol terras in de zon wat gedronken. Om half zes waren we thuis na een topdag.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Geschiedenis
  20-08-2015, 21:54 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  13-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietstocht VHL
  Als je besluit om de zomermaanden juli-augustus in NL te blijven, zijn dit de dagen waar je op hoopt. Niet de hektiek en het gedoe van een zomercamping, maar heerlijk in eigen omgeving genieten, het comfort van je eigen huis waarderen en leuke dingen doen. Ik lees ontzettend veel, tennis, bridge, fiets en houd wat administratief-bestuurlijke zaakjes bij.

  De Vijfheerenlanden is ons achterland. Een vlak gebied, heel erg groen en waterrijk, uiterwaarden, weilanden, boomgroepen langs wegen. Heerlijk om te fietsen. Er stond een straffe tegenwind maar dan is een e-bike een genot. Je komt niet bekaf thuis en het weerhoud je niet om een volgende keer weer te gaan.

  Het fietstochtje van 40km v.v. ging door de binnenlanden via Leerbroek-Nieuwland naar leerdam, waar we bij 't Veerhuys wat gedronken hebben en een tijdje gelezen. Enige jaren geleden is het terras afgebrand, maar weer goed hersteld (foto). Over enige tijd gaan Leerdan en Vianen samen één gemeente vormen. Vroeger kwam ik er wat meer en hadden we bij Asperen aan de Linge een OLP (= ouwe lullen plek) waar we vanaf het gras naar de bootjes keken en met het pontje overgingen. 

  Terug fietsten we met tegenwind via Hei- en Boeicop en Bolgarijen naar huis. Soms heel mooie stukken. Ik houd van landschappen waar je ver weg kunt kijken, naar bossen ga ik zelden. Er zou vanavond een onweersbui komen maar rond 22 uur lijkt die naar de kust weggedreven te zijn.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Natuur
  13-08-2015, 22:26 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  10-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse Dagen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het kan in Nederland heel aardig zomerweer zijn. Voor mij is dat tussen 22 en 25 C met wat wind en een lichte bewolking. Zaterdag was een prachtige dag. Met mijn zus, die al 45 jaar in het buitenland woont maar gek is op Amsterdam bij Vertigo afgesproken en heel genoeglijk twee uurtjes zitten praten. Met diepgang en actuele uitwisselingen. Persoonlijke zaken die ik niet gauw met anderen zou bespreken. We hebben altijd snel het juiste contact en komen eigenlijk tijd te kort. Helaas zijn onze ontmoetingen in vakantietijd altijd beperkt vanwege andere bestemmingen.

  Daarna vijf uur met zoon, zijn collega en Anita door erg drukke Amsterdamse grachten gevaren. De Prinsengracht is in bouwstijlen het minste, soms wat rommelig maar wel het boeiendste. Stuk Amstel hoort erbij en we voeren zelfs richting IJ maar door de harde wind keerden we om. Legden aan om witte wijn en bier te kopen. En voeren terug langs de Herengracht. De stad was druk, de terrassen zaten vol, de rondvaartboten komen breed op je af en hebben voorrang. Tutti werd op de voorplecht veel gefotografeerd. Tegen half zeven waren we terug. 's Avonds thuis genoten van een van de beste Ik vertrek-uitzendingen. In herhaling.

  Zondag kon ik vanwege de schouderblessure niet tennissen, zodat naar een winnend Ajax werd gekeken en daarna afwisselend in tuin werd gelezen en naar nog wat voetbal werd gekeken. Ik heb maar liefst drie boeken onder handen: Victoria (in engels), biografie Theun de Vries (dikke pil) en De Grens (documentair boek). Van bloggen komt niet veel, buiten is het zomer.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  10-08-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  06-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietstocht in Groene Hart
  Misschien voor het laatst op onze gewone fietsen een lange fietstocht gemaakt. In de Utrechtse Waarden  van het Groene Hart. Volgende week krijgt Anita haar e-bike en ik half-september de te bestellen zilver-grijze Gazelle.

  We zetten de auto met twinny-load in Vreeswijk en fietsten door IJsselstein langs de Hollandse IJssel. Fraaie rivierwoningen en soms nog lelijke oude industrie. Het gebied heeft contrasten: open polders, langgerekte weilanden, sloten en riviertjes en aan de horizon de kerktorens van vestingstadjes en dorpskernen.

  Er was aanvankelijk weinig wind naar het westen en op de terugweg hadden we de wind vaak vol in de rug. Het was met pauzes een tocht van 12 tot 17 uur over 40 km. Montfoort heb ik altijd een aardig plaatsje gevonden. Jarenlang hield ik er de groep-8 weekends aan het einde van het schooljaar. Maar we lunchten aan het water in Linschoten, dat een paar zeer oude gebouwen heeft. 

  Het mooiste stuk was langs het riviertje de Lange Linschoten met heel diverse bebouwing, maar allen heel verzorgd, ook de directe omgeving. Wat kunnen nederlanders toch prachtig wonen. We kwamen in Oudewater waar het erg druk was met voornamelijk pensionadoos. 

  De terugweg ging in snel tempo maar we legden aan bij Marnemoede, een modern project voor watersporters. Er kan ook overnacht worden in trekkershutten en op een eilandje, ook voor jeugdgroepen. 

  Het was een welbestede dag bij ideaal hollands zomerweer.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  06-08-2015, 23:42 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  28-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verregende vakantie
  Het succes van vakanties is voor mij niet afhankelijk van het weer. Ik vermaak me altijd wel. Wee, de kampeerders die niet van lezen of muziek houden. Ik zie de verveling van de types die eindeloos kunnen zitten kijken naar anderen. Meestal hebben ze ronde koppen en dikke buiken. 

  We kozen opnieuw voor Maaldrift dat een uitstekende camping is met helaas het gemis aan WiFi als zwaar minpunt. Het ligt gunstig op fietsafstanden van Leiden, Wassenaar, Den Haag, de duinen, de kust. Maar al snel kreeg ik fysieke problemen: verdeaaide knieën en waarschijnlijk een sluimbeursontsteking in mijn schouder, die behoorlijk pijnlijk was, dus van fietsen is niet veel terecht gekomen.

  We hadden behalve sneeuw alle soorten denkbaar nederlands weer: zomers zonnig, fris-kil najaarsweer, een heuse zomerstorm, twee rustige dagen. We hebben drie ontmoetingen gehad die allen heel onderhoudend waren. Met vrienden, mijn zus & zwager, neef van Anita die we in jaren niet gesproken hadden. En schoonvader enige keren bezocht. Hij zag er goed uit voor z'n 95. 

  Op de slechte dagen ben ik in bibliotheken van Leiden, Wassenaar en de Koninklijke in Den Haag geweest. De KB is heel bijzonder. Het is een oase van rust, hetgeen van andere bibliotheken absoluut niet gezegd kan worden. Moeder laten hun koters rustig schreeuwen. Niemand zegt er wat van. 

  Naar aanleiding van de biografie over Willem II heb ik staatskranten en maandbladen gelezen uit de 19e eeuw. Heel boeiend, al is het in een voor mij archaische taal. In en rond de caravan las ik Victoria (in t engels), de autobiografie van Ebbe Rost van Tonningen, het begin van de biografie over Theun de Vries. Ik heb een grote voorkeur voor biografieën in deze fase van mijn leven. 

  Leiden is een favoriete stad geworden sinds de vakantie van 2005. Oud-hollands met veel waterwegen en daaraan karakteristieke panden. Veel aardige horecalokaties, interessante winkels, vele musea en ook kerken. En waar vind je zoiets als De Burcht. Maar Den Haag heeft ook z'n bekoring, een echte residentie en regeringsstad met een bepaalde chique, gewichtigheid. Vanaf het Buitenhof is het zicht op het Binnenhof en de Hofvijver fraai. De Passage vind ik heel haags. Ik zag opnames op Plein 1813 van de serie De Fractie. Het moest in mijn bijzijn al drie keer over. 

  De storm van zaterdag 25 juli was hevig, duurde ook bijna de hele dag. De voortent hield het goed. s Nachts waren er enige heftige buien die op het caravandak veel kabaal maakten. Maar niets liep onder. Wel was er in de directe omgeving flinke schade. De bomen in volle bladerdracht hadden veel te verduren. De N44 is uren afgesloten geweest.   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  28-07-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  15-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Favoriete lokatie
  Het vliegtuig is om 13 uur vanuit Denpasar vertrokken, dus mogen we verwachten dat F&F morgen om 14 uur op Schiphol landen. De laatste dag van drie weken verblijf in Oud-West, een booming wijk van Amsterdam. Er gebeurt van alles, er is van alles.

  Vanmorgen Tutti uitgelaten bij het Bilderdijkpark, dat in gidsen wordt beschreven als een van de aardigste van de hoofdstad. Voor mij niet bijzonder. Het is niet groot, het is gecultiveerd, er is een café-bar met terras, er staan bankjes. In de directe omgeving een voortreffelijk speelveld, zoals er meer zijn in elke buurt. Ik heb er Tutti even flink laten rennen. 

  Het is de omgeving waar ook de voormalige Potgieterschool staat, een school der eerste klasse staat er op een gevelsteen. Oude foto's laten blanke kindertjes zien In het begin van de 70-er jaren was het ook een sterke voetbalschool, die het Paastoernooi won. Hans Wiegel ging er tot zijn twaalfde op school. Hij woonde voorbij de Wiegbrug aan de overkant aan de Geuzenstraat 20 voordat de familie naar 't Gooi verhuisde. 

  Ik heb alle straten van Oud-West bekeken. Geen enkele straat is nog helemaal gaaf. Er is veel verprutst. De huizen zijn vanaf einde 19e eeuw tot de eerste decennia van de 20e eeuw gebouwd. Lange hoge gevels, steile trappen, gietijzeren balkons, hoge ramen. 

  Er staat niet veel te koop. Ik zou voor de 2e Kostverlorenkade kiezen, de lage nummers, net in de bocht, met prachtig uitzicht op een knooppunt van vaarten. Ik zou voor nummer 1-2-3 kiezen, de benedenwoning van 4 wordt geheel gerenoveerd. Vaak nog een tuintje achter en op de etages kleine balkons. Nummer 3 driehoog met drie kamers op 58m2 staat te koop voor €300.000 Liever heb ik een benedenwoning, vanwege het tuintje. Maar buiten is aan de kade een groen hoekje waar je zou kunnen zitten. Aan de overzijde moeten de bewoners last hebben van de gakkende ganzen die 's morgens erg actief zijn. 

  De lokatie is dicht bij de binnenstad, winkelstraten, parken, De Hallen met zijn voorzieningen en vele horecagelegenheden. Wat wil je nog meer. Als ik hier alleen zou wonen, ging ik s morgens rond tien uur naar de bibliotheek annex café Belcampo waar er koffie met koek geconsumeerd kan worden en alle kranten en tijdschriften beschikbaar zijn. Dan naar huis wat lunchen. Op mooie dagen fietsen naar de buitengebieden, waarvan de Sloterplas me goed bevalt. Of wat varen door de wateren. Of met een boek voor een terras kiezen en genieten van de vele mensjes. Tja, en s avonds, genoeg om te kiezen uit de culturele agenda. Wat een stad!!  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Reizen
  15-07-2015, 18:36 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  14-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeken over Amsterdam
  Ons verblijf in de hoofdstad nadert het einde als het vliegverkeer in Bali weer op gang is gekomen. Denk daar maar eens over na. Het waren heerlijke dagen. Wat het weer betreft nogal wisselend: tropische en frisse, regenachtige dagen. Wat ik altijd wel doe is lezen en op deze lokatie heel bewust boeken over Amsterdam en de buurt. Ik ben seniorenlid geworden van de OBA in De Hallen maar kan in de hele stad terecht voor het halen en terugbrengen van boeken.

  Ik las, bestudeerde een boek over de Bellamywijk met veel kaartjes en fotomateriaal. Ik ging op excursie langs panden van de Amsterdamse Bouwstijl uit de jaren 20-30. Ik raadpleegde een standaardwerk over de stadsvernieuwing sinds de jaren 70. Kortom: ik ben weer helemaal bij.

  Geert Mak en Kees Fens zijn favoriete schrijvers, altijd al geweest. Ze hebben een heerlijke schrijfstijl, luchtig en toch onderhoudend en informatief. De Engel van Amsterdam van Mak gaf een tijdsbeeld van de 90-er jaren met terugblikken hoe het voor die tijd was. Alle grote problemen van nu waren toen al aanwezig: de stad is vuil, er zijn best wel veel daklozen, er wordt hevig/heftig gebruik gemaakt van drugs, de criminaliteit is er altijd al geweest, het allochtonenvraagstuk dringt zich op. In veel gevallen geeft hij de juiste conclusies. De stad is wel kosmopolitischer geworden en er is veel opgeknapt, maar het blijft een oord met de typische grootstedelijke problemen.

  Een verrukkelijk boekje is Het Geluk van de Brug van Kees Fens, die hier een paar straten verder is geboren en getogen: in de Chassébuurt. De RK Kerk, dat nu een danscentrum is, is de centrale plek. Mijn schoolvriend Pierre woonde in de Van Speijkstraat, waar Kees geboren is. Later verhuisd tot dicht bij de kerk waar hij in een van zijn laatste documentaires zo hartroerend van wist te verhalen. Met het boekje in de hand heb ik de lokaties bezocht. Weemoed. Nooit is hij pessimistisch of vervelend negatief. Een kenmerk van de plannen in Amsterdam vindt hij de traagheid. Het gebeurt wel, maar duurt altijd veel langer dan voorzegd. En altijd blijft hij katholiek. Niet direct een boekje voor papenhaters. Een boekje vol met herkenbare aspecten voor mij, zoals de Broerders van Maastricht die hier onderwijsinstellingen beheerden.

  Ook vanaf papier is het genieten van Amsterdam....  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  14-07-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  07-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bellamybuurt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  We verblijven voor drie weken in  Amsterdam en wel in Oud-West, nog preciezer de Bellamybuurt, tussen Kostverlorenkade, De Clerqstraat, Kinkerstraat, Bilderdijkstraat. Een buurt met schrijversnamen, waarvoor plaquettes met foto en portret hoog op de straathoeken hangen.

  Ik heb bij de OBA een voortreffelijk documentaireboek gehaald over deze buurt, een van de drukstbevolkte van Amsterdam en erg in opkomst. F&F hebben er in mei voor veel geld een benedenwoning met tuintje gekocht. Het uitgaansleven bloeit, overal tref je horeca aan en op straathoeken terrassen. De oude tramremise is omgebouwd tot De Hallen, een multifunctioneel gebouw. Er dichtbij is een grote bouwplaats waar een hotel gaat verrijzen, waartegen velen in de buurt protesteren. Het is er nu al druk en het parkeren is een probleem.

  De buurt ligt in het westen van het centrum. In 1529 werd het ambacht verkocht aan Amsterdam. In 1613 werd besloten tot een uitleg van de stad. Op oude kaarten zie ik dat de grond in handen was als Godshuispolder, van liefdadigheidsinstellingen en particulieren. Een pesthuis, weeshuis, huis voor leprozen, maar ook stinkende fabriekjes, molens, moestuinen en bleekvelden. Een gebied doorsneden met sloten en greppels.

  In de 18e eeuw kwamen buitenhuizen in zwang, voor de vermogenden aan de Amstel en de Vecht, voor gegoede burgers in de Bellamybuurt. Het statige pand Bellamystraat 80 moet als Loofrijk uit 1730 dateren. In de 19e eeuw volgde verdere verstedelijking. Amsterdam telde in 1850 nog 225.000 inwoners en honderd jaar later al 650.000 mensen. De lange straten kregen dwarsstraten. 

  Op de kaart zie je een driehoekig gebied. De verkaveling is uiteindelijk gerationaliseerd door planologen. Aan de overzijde van de wetering lag de gemeente Sloten en daar waren fabrieken en bedrijven. Aan deze zijde werd de bebouwing heel gevarieerd: ook industrie naast woningen voor arbeiders en middenstand. Bij de Schimmelstraat was een scheepswerf. Er is nog een historisch bedrijf: de smederij Meister & Zn in de Bellamystraat. Tegenwoordig is er economisch gezien vooral horeca gevestigd. 

  Op het terrein van de scheepswerf is een park gekomen met speeltuin, kinderboerderij en buurthuis De Havelaar. Door woningbouwverenigingen Rochdale en AWV is er veel troep neergezet. Er is weinig rekening gehouden met de historiciteit. Mensen moeten wonen, maar waarom in wansmaak. Maar er zijn ook verrassend leuke pandjes. In de Bellamystraat zelfs nog lage woningen met voortuintjes, die helaas meestal voor het opslaan van troep dienen. Het oudste stadsvernieuwingsproject werd er in 1974 gerealiseerd. 

  Daarna stond de stadsvernieuwing in deze buurt praktisch stil en ging de verkrotting voort. Nieuwbouw was er pas weer vanaf 1981. De armoedigste plekken werden aangepakt. Vanaf 2000 gaat het weer wat planmatiger. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Geschiedenis
  07-07-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  03-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tutti
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Wij zijn in Amsterdam drie weken de oppas voor Tutti. Een jaar geleden nog ondenkbaar. Zoon & vriendin namen in november een puppy op een bovenwoning waar ik niet blij mee was, ook al was het voor hun een bewuste keus. Mijn kinderen zijn zonder huisdieren opgegroeid en hebben er ook nooit naar gevraagd. Ik was bang voor grote honden.

  Maar al vanaf het begin ben ik gek op dat beest, een cocker spaniel. Met de leuke naam Tutti. Volgens de google-info zijn ze zachtaardig, aanhankelijk, levenslustig en uitbundig. En ook nog zijn intelligent en gevoelig. Maar bovendien behoorlijk eigenwijs en speels tot op hoge leeftijd. Ze zijn zeer trouw aan hun mensen familie en willen niks missen en overal bij zijn. Men zegt weleens: "Cockers overdrijven graag een beetje met alles". Het enthousiasme is vaak hetgeen liefhebbers zo aanspreekt.

  Een Cocker moet met zachte hand, maar wel consequent worden opgevoed, anders neemt hij een loopje met zijn baas. Cockers zijn erg vertederend, er zijn maar weinig pups die er zo innemend uitzien. Vandaar dat mensen soms geneigd zijn een en ander door de vingers te zien. Dat zal hoe dan ook door de Cocker worden uitgebuit.

  Maar boven alles wil hij het zijn baas heel graag naar de zin maken. Cockers hebben een enorme will to please. Over het algemeen zijn Cockers sociaal en verdraagzaam tegenover vreemde honden. Het zijn ook grote kindervrienden.

  Mijn ervaringen na een half jaar Tutti kloppen met de beschrijving. Ze wil erg graag spelen. s Morgens is ze al vroeg, maar zo gauw ik haar eten heb gegeven en de bal pak springt ze op en trekt me met volle kracht naar de uitlaatplek in de buurt. Daar holt ze achter elke bal. Met dit warme weer beperk ik die bezigheid.

  Overdag is ze vrij in kamer en tuin, maar we houden haar wel in de gaten. Ze is nieuwsgierig en wil weten wat we doen. Maar ook gezeggelijk, dus goed opgevoed. Hoop en plasje doet ze buiten. Naar commando's luistert ze meestal. In de boot is ze waakzaam en neemt vaak de titanic-positie in.

  Bovenal vertedert ze me door haar leuke snuit. Ze kan ondeugend tot droevig kijken. Nu is het nog vroeg en kijkt ze wat ik aan het doen ben. Tutti is een kanjer.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  03-07-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  02-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagje varen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In ons koude kikkerlandje is het inmiddels tropisch heet. Alle records worden gebroken. En juist nu zitten we midden in Amsterdam. Een prima lokatie, ook dicht bij water en groen, bij overvolle terrasjes die tot 1 uur nog buiten bezet zijn. 

  Wij gingen gisteren pas laat naar de sloep om voor het eerst te gaan varen. De huurders moesten ontvangen worden en klaagden later over het gebrek WiFi te ontvangen. Niet kunnen oplossen. Maar wat het varen betreft was het een debuut dat deed denken aan de eerste caravantocht in 1997. Wat mis kon gaan ging mis.

  Van Frank een prima instructie gekregen over het vaarbaar maken van de sloep. Wel zo'n 20 punten. Komt meer voor kijken dan je denkt als je de bootjes in vaarten en kanalen relaxt voorbij ziet komen. We liepen er met de spullen heen en later ben ik hond Tutti gaan halen. 

  Dekzeil er af, spullen inladen en de motor op gang krijgen. Gaat de eerste keren nooit meteen goed; we kregen het roer maar niet in het water. Bij het starten vloog de startkabel uit Anita's handen en was ie geblokkeerd. Ik heb de kap eraf gehaald als non-techneut en wat gewriemeld, dodemanskoordje eraf en zowaar lukte het mij wel om de motor aan de praat te krijgen. 

  Bij het wegvaren gaf ik te veel gas, stuurde verkeerd en had een lichte aanvaring. Anita nam over voor de hele dag en heeft nu nog spierpijn. We kozen voor brede vaarten: Kostverlorenvaart, Schinkelvaart, Amstelkanaal. De hond kreeg het steeds warmer, maar de kades waren allemaal te hoog om aan te leggen. Motor sloeg enige keren af, maar kregen we toch weer aan de gang.

  Uiteindelijk geparkeerd bij de Stadionbrug. Ging niet de eerste keer goed. Tutti sprong meteen op de kant. Bij tankstation ijs gehaald en bijgetankt. Er kan tot 10 liter benzine in. Op terugweg omstreeks 18 uur helaas verkeerd aangelegd bij lage kade, waardoor schroef kwam vast te zitten in de oeverbekleding. Tutti ontsnapte weer en ging het water in, hetgeen haar zichtbaar goed deed. Ik ook te water om de schroef los te krijgen en de sloep weer af te duwen, hetgeen lukte. Na al deze inspanningen besloten om terug te varen.

  We waren bij de aanlegplaats om 19.30 uur. Anita heeft eerst Tutti weggebracht en ik ben gaan opruimen. Motorblok in de ruststand gebracht. Bootzeil eerst verkeerd willen aanbengen, maar later lukte dat. Om half negen bekaf thuis en bijgekomen. 's Avonds laat bij Du Cap op terras gezeten. Wat een dag. Vandaag wordt het nog heter, maar we gaan weer zeilen....

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Vrijetijdsbesteding
  02-07-2015, 10:26 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  30-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdamse School
  Vanmorgen bij al zomerse temperaturen in Oud-West de bouwwerken van de Amsterdamse School bewonderd. Ik las een artikel in Amsterdam, een blad dat door de gemeente wordt uitgegeven en was meteen enthoiusiast. Ik heb zelf gewoond aan de Amstelkade waar deze bouwstijl ook is toegepast. 

  Ik verkende een deel van de wijk tussen het Surinameplein en Mercatorplein. Het begin was Het Schip dat in de periode 1917-1920 is gebouwd, naar een ontwerp van Michel de Klerk. Kenmerkend is het gebruik van veel baksteen en het toepassen van versieringen in de gevels, in baksteen of gebeeldhouwd natuursteen. De vaak plastische gevels zijn meestal gevuld met laddervensters en worden bekroond met steile daken en soms met torentjes versierd. 

  Aan de Hoofdweg zag ik sculpturen van J.Polet uit 1926. IK kriskraste door de straten die bijna allemaal wel stijlbouw hebben. Bijzondere gebouwen: schoolgebouw van C. de Geus uit 1929, de Maranathakerk, de Jeruzalemkerk. Torens van Berlage rond het Mercatorplein dat enorm is opgeknapt. Bij de Postjesweg Het Sieraad van Westerman uit 1923 met beelden van Hildo Krop. 

  Ik heb foto's gemaakt en wat aantekeningen gemaakt. Bij de Jeruzalemkerk heb ik op een terras een Latte Machiato genomen en ondertussen teksten gelezen. Het was een prima excursie. 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  30-06-2015, 19:59 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  28-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.35 jaar BCV
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De viering van het 35 jarig bestaan van de BC Vianen is een groot succes geworden. Weken van voorbereiding door diverse groepen, waarvan de afgelopen dagen nog door harde werkers, culmineerden in een grandioos jubileum. Voorzitter Harry van Etten noemde terecht vele namen die vanuit de zaal allen een warm en dankbaar applaus kregen. 

  De goedgehumeurde leden kwamen door een versierde entree het clubhuis binnen; deze feestelijke zaterdag opende met ontvangst met koffie en gebak. Daarna werd er in 4 lijnen door 76 paren gespeeld met als opdracht van Harry: lief zijn voor elkaar. De doordachte organisatie zorgde daarna dat de uitstekende lunch aan de tafels gebruikt kon worden. Nieuwe paren voegden zich voor het middagbridgen bij de anderen in de zaal, zodat de maximumcapaciteit van 80 paren bereikt werd. De eerste drie en elk vijfde paar ontvingen een prijs. 

  Het vooravondprogramma vormde een gevarieerde afsluiting van de jubileumdag: een senior-dj liet nostalgische toppers horen, waarop verrassend veel mensen zich op de vloer waagden, in de zijzaal werd aan twee tafels blackjack gespeeld, hetgeen ook veel belangstelling trok en buiten in een luchtige tent kon prima barbecue gehaald worden. En als toetje verscheen er een heuse ijscokar, waar eenieder nog van kon smullen.

  Wie je ook sprak, iedereen vond het een geweldig feest. Ik heb genoten van de uitstekende organisatie, waar Anita een groot aandeel in heeft gehad. Ze was vandaag de gastvrouw. De laatste paren vertrokken omstreeks half elf. En dan te weten dat er op zondagmorgen weer clubleden terugkomen om alles op te ruimen. Hulde!! 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Sport
  28-06-2015, 00:00 geschreven door Balvers
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 23/04-29/04 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 17/10-23/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
  Categorieën
 • Actualiteit (93)
 • Cultuur (41)
 • Economie (49)
 • Geschiedenis (24)
 • Media (27)
 • Natuur (101)
 • Onderwijs (7)
 • Persoonlijk (164)
 • Politiek (122)
 • Reizen (129)
 • Samenleving (39)
 • Sport (102)
 • Vrijetijdsbesteding (158)
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!